Hihetetlennek tűnő hiba

NetMajom képe

Sziasztok

A hibajelenség már szinte működésképtelenné tesz mindent. A hibám nagyon bosszantó, és már nem tudom mi lehet a baj. Az adminon egy hibaüzenet jelenik meg, amikor új contentet szeretnék berakni az oldalra. Ez a "hiba"megakadályozza a tartalmak elmenétét. Ha a custom content panes modult ha kikapcsolom, akkor nincs hibaüzenet, viszont a funkció lényegét nem tudom használni.

Nagyon sokat kutakodtam, állítólag az a hiba, hogy a max allowed packet mérete az túl alacsony, 16mb, vagy kisebb. Írtam a szerverszolgáltatónak, azt mondta a német szolgáltató, hogy alapbol 256mb -ra van állítva. nah most ez vagy igaz, vagy nem.

Másik tipp az volt, hogy a jquery update modult kapcsoljam ki, mert az okozza a hibát. Disablere van állítva...

A max execution time átállítása 300 -as értékre találtam még pár helyen, de átállítva a php iniben, semmi változás sem történt..

És az emlitett hiba, ami felugró ablakban mindíg feljön:

HIBA

Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

Ez a hiba egyáltalán nem "hihetetlen". :D
A szolgáltató nem értett félre valamit? 256 MB-ra ritkán szokták állítani a max_allowed_packet értékét, inkább a PHP memory_limit értékét szokták ekkorára állítani.
A max_allowed_packet értékét meg tudod nézni pl. a phpMyAdminban, a Variables fülön:

phpMyAdmin, max_allowed_packet

Vagy le tudod kérni egy nagyon egyszerű query-vel:

SHOW VARIABLES WHERE variable_name = 'max_allowed_packet'

2
0
NetMajom képe

Köszi a helpet. megmutattam a screen shotomat a szolgáltatónak, mintha a fogukat húzták volna, külön engedély kellett kérniük, de 16mb -ra felemelték.... Nem sok, de legalább működik.. Köszi szépen a segítséget!!!

( - az a legszebb az egészbe, hogy a supportos azt mondta, hogy megosztott szerveren ezt sohasem változtatják meg ezt az értéket lehet ezekután nemsokára szolgáltatót váltok - )

0
0
Sk8erPeter képe

Örülök, hogy megoldódott, szívesen!
Osztott tárhelyen tényleg sokszor hivatkoznak erőforrás-elosztási problémákra, ami végül is érthető, de az 1 MB tényleg kevés a max_allowed_packet-nél.
Probléma akkor lehet vele - csak hogy ne lepődj meg, ha esetleg előfordul -, ha pl. importálsz hatalmas méretű cache-táblákat. A Drupal rendesen meg tudja ezeket tömni jókora adatokkal, volt már ilyenből problémám. Ilyenkor a megoldás az, hogy a cache-tábláknak csak a szerkezetét importálod, a tartalmát nem - a Drupal ezeket úgyis feltölti majd (ezek nevükből következően gyorsítótárazásra szolgálnak), tehát ebből nem lesz gondod.
Amíg ilyen gond nincs (ami így a 16 MB-ra emelésnél már valószínű(bb)), addig nem is kell vele foglalkoznod. :)

2
0
NetMajom képe

Köszi, több napos idegeskedés volt ez, mert a szolgáltató köti az ebet a karóhoz hogy márpedig 256mb. Egyébként mennyi az átlagos méret megosztott szervereken? Mert ha majd a 16mb kevésnek bizonyul, akkor hivatkozhatnék rá...

0
0
Sk8erPeter képe

a szolgáltató köti az ebet a karóhoz hogy márpedig 256mb

Ezek szerint ez az érték a PHP-s memory_limit értéke. :)

Egyébként mennyi az átlagos méret megosztott szervereken? Mert ha majd a 16mb kevésnek bizonyul, akkor hivatkozhatnék rá...

Nincs erről statisztikám, de pl. Tárhelyparknál esetemben szintén 16 MB-ra van állítva, általában elég. Mondom, ha gond van, akkor - jobb esetben - maximum a cache-tábláknál jöhet elő ilyen, de előre ne félj ettől.

1
0
NetMajom képe

Elnézést kértek tőlem, mert ők valóban a php -s memoryra gondoltak. mert a my.cnf -hez sohasem nyúlnak hozzá. Valószínü egy kis marketing is volt benne, mert így akartak szerintem nekem vps szolgáltatást eladni mert csak azt hajtogatták, hogy vegyek ha nem jó a 256mb...

De lényeg a lényeg, hogy 16mb -al gyönyörűen muzsikál, sehol egy error.. Még egyszer köszi a segítséget

0
0