Sziasztok!
A Drupal 7.10-es honosított verzióját szeretném telepíteni, ehhez letöltöttem a drupal.hun aktuálisan fent lévő fordítást (drupal-7.10.hu.po).
A fordítás fájlt bemásoltam a profiles\standard\translations mappába.
A telepítés során eleinte rendjén is megy minden: kiválasztom a standard profilt, a magyar nyelvet, az adatbázis beállításokat is megcsináltam (már magyarul is jelent meg).
A gond a felületfordítások betöltésénél van, ekkor jön egy hibaüzenet, amely egy AJAX errorról panaszkodik:
An AJAX HTTP error occurred.HTTP Result Code: 200Debugging information follows.
Path: http://localhost/install.php?profile=standard&locale=hu&id=2&op=do
StatusText: OKResponseText:
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\dev\drupal-7.10\includes\database\database.inc on line 2135
Ebből nekem vmi olyan jön le, hogy valami 30 másodperces időt túllépett egy script, ami az includes\database\database.inc fájlban leledzik. Ezt a 30mp-s időhatárt vajon a böngésző szabja meg, tudok ezen változtatni? Vagy ez csak tünet és más abaj?
Ha a "hiba oldal" linkre kattintok, akkor tovább megy a telepítés, bekéri a site e-mail címét, stb. de a végeredmény egy csak 58%-ban lefordított felület. Ez nem túl jó.
Amúgy Windows az oprendszer, de ebből nem tűnik úgy, hogy gond lenne (pl. írási jogok): a default.settings.php-ból szépen létrehozzaa a telepítő a settings.php fájlt, a files mappát is megcsinálja. Tehát írni tud, az biztos.
Az adatbázist is eléri, mert létrehoz táblákat, vmint 60% felület fordítás azért csak elkészül valahogy, csak ez az AJAX error mitől lehet a database.incnél?
A PHP verziója 5.3.5, a MySQL szerver verziója 5.5.8.
A válaszokat előre is köszönöm, üdv:
Kollányi Dániel
Szerver beállítás
A php.ini max_execution_time beállításától függ, hogy meddig futhat egy szkript. Ha ez nincs megadva, 30 sec. az alapértelmezett. Ezt lépte túl a telepítő, a database.inc-nek igazából semmi köze ehhez. A fordításokat utólag is kiegészítheted (például a Localization update modullal: admin/config/regional/translate/update).
Fox Mulder
max_execution_time értékének növelése nem segít
Sziasztok, szia fox mulder!
Felnyomtam a max_execution_time értékét 90 secre a php. ini fájlban, ez csak annyit változtatott, hogy most a hibaüzenet 90 sec után jön ki. Sztem azért az már valószínűtlen, hogy másfél perc alat sem tudja importálni a felületfordítást.
A hibaüzi a következő:
Hiba történt a felület fordítások importálásakor.
További információ a hiba oldalon
An AJAX HTTP error occurred.HTTP Result Code: 200Debugging information follows.
Path: http://localhost/install.php?profile=standard&locale=hu&id=2&op=do
StatusText: OKResponseText:
Fatal error: Maximum execution time of 90 seconds exceeded in C:\dev\drupal-7.10\includes\database\database.inc on line 2135
A gond akkor van, amikor a fordítások betöltése után, amit 100%-ig szépen végig is jelez, jön egy "Felület fordítások importálása" című képernyő, ahol az van kiírva, hogy "Importálás megkezdése", itt akad el, és most másfél perc után kijön a fenti hiba.
Igazából nem is értem,h ha 100%-ig betöltöt valami fordításokat, akkor honnan akar még importálni, és vajon ez miért nem sikerül neki?
Ha valakinek volt hasonló gondja, kérem jelezze, hogy ez egyedi gond, vagy mással is előfordult?
A 7.10-es a jelenlegi fordítás fájllal felment már valakinek Windowson? Amúgy Xamppot használok.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv:
Dani
Dani
Probléma megoldva - a gond a Windows Xampp alatt jellemző
Sziasztok!
A drupal.org-on a következő hiba (issue) tárgyalásánál találtam meg a megoldát: PHP Timeout importing translations using xampp on Windows
URL: http://drupal.org/node/1240622
A lényeg, hogy a xampp\mysql\bin\my.ini fájlban az innodb_flush_log_at_trx_commit értékét az eredeti 1-ről 2-re kell módosítani:
innodb_flush_log_at_trx_commit = 2
Kipróbáltam, települ is most a 7.10-es az aktuális fordítás fájllal hiba nélkül :-).
Hogy ez a beállítás mit csinál, fogalmam sincs, de az eredmény az elvárt.
Szóval a Xampp konfigjában volt a hiba.
Dani
nekem is gondom van a magyarosítással :(
Több sikertelen (memoria hiba a modulok telepítése közben) webes használta után a localhostra telepítettem (volna), mert ugye csak jobb az, ha van 4 Gb ram a gépben és nem 32mb hanem 128mb a php memória limit... De már a telepítésnél megbukott a nyelvi telepítővel, idő túl lépéssel. A max_execution_time-t (alapban 30 sec) átállítottam 600-ra, majd 1200-ra. Ugyan arányaiban többet rakott fel a magyarításból, de a hibák megvoltak továbbra is. És itt hagytam abba... Próbáltam a telepítésnél is a bemásolt nyelvi file-t és úgy is , hogy angolul feltettem, és hozzá a nyelvi frissítő modult, és azon keresztüli nyelv telepítését, a hiba mindkettőnél meg van. A webes telepítésnél ezt gond nélkül végrehajtotta (2-3 sec), de a localhost-on elvérzett. Win7 X64 ultimate Wamp server 2.2a-x64 friss telepítésű, alap beállításokkal. Továbbá localhost-hoz képest elképesztően lassú az egyéb oldalmegjelenítésekben is. Biztos, hogy csak beállítás kérdése, de mindenhol csak találgatások vannak. Nem találtam olyan megoldást, ami mondjuk a wamp server beállításait ecsetelné, vagy egyéb beállításokat, ha az alap beállítások nem felelnek meg a Drupal-nak, esetleg az adatbázisét... Joomla telepítéskor felhívják a figyelmet, hogy mit mire kell beállítani. Itt nem találtam rá utalást. Továbbá a modulok, sminkek a Drupal oldalán számomra átláthatatlanok, vagy legalábbis ha van benne rendszer, túl van bonyolítva a Joomla, vagy a WP hasonló témájú oldalaihoz képest. Pedig már 2 napja próbálok rájönni, hogy tudnám életre kelteni a localhost-on a dolgot, mert tetszik és kipróbálnám, de egyszerűen nem tudom elérni 2 nap után sem hibátlanul azt amit a fenti 2 CMS-ben pár perc alatt megoldottam.
Ugyan ebben a cipő járok
Én sem tudom telepíteni rendesen Drupal 7.14 xampp 3.0.12 szerveren.
Ugyan ezt a hiba üzenet kapom telepítés közben vagy ha angolul telepítem és után adom local-hoz a magyar nyelvet akkor is ezt kapom...
Hiába állítom át xampp\mysql\bin\my.ini-ben a innodb_flush_log_at_trx_commit = 2-re.
Máshoz nem nyúltam. Ha valakinek van 5lete azt szívesen venném ha megosztaná.