hibaüzenet mentéskor: Incorrect string value

rongy képe

Megpróbáltam átfutni a fórumtémákat, de nem bukkantam megoldásra.

Drupal 7-tel szeretnék oldalt szerkeszteni. Töltöttem le modulokat (ckeditor, colorbox, ctools, galleryformatter, views), kiválasztottam a sminket (danland), ezután kezdtem volna a felépítéshez... A tartalomfeltöltésnél ill. új menüpont létrehozásánál is hibaüzenetet kapok. A meglévő oldalakon sem tudok változtatni, csak az előnézetig jutok el, a mentésnél hibaüzenet:
SQLSTATE[HY000]: General error: 1366 Incorrect string value...

Hol rontottam el beállítást? Min kellene és hol változtatnom?!

A leírásból láthatjátok, hogy nem vagyok szakember, csak konyhanyelven értek a gépekhez, ezért, kérlek, ennek megfelelően próbáljatok segíteni! Köszönöm előre is mindenkinek!

Drupal verzió: 
pp képe

Kéne a teljes hibaüzenet. Sőt az lenne a legjobb, ha feltennéd a devel modult és bekapcsolnád a backtrace módot, hogy legalább localizálni lehessen a hibát.

pp

0
0
rongy képe

Az első próbálkozás vicces volt, mert amikor kijelöltem a hibaüzenetet és ide beszúrtam, akkor a menteni kívánt szöveg jelent meg...

Íme darabokba szedve:

DOException: SQLSTATE[HY000]: General error: 1366 Incorrect string value: '\xC5\x91r, a...' for column 'body_value' at row 1: INSERT INTO {field_data_body} (entity_type, entity_id, revision_id, bundle, delta, language, body_value, body_summary, body_format) VALUES (:db_insert_placeholder_0, :db_insert_placeholder_1, :db_insert_placeholder_2, :db_insert_placeholder_3, :db_insert_placeholder_4, :db_insert_placeholder_5, :db_insert_placeholder_6, :db_insert_placeholder_7, :db_insert_placeholder_8); Array ( [:db_insert_placeholder_0] => node [:db_insert_placeholder_1] => 3 [:db_insert_placeholder_2] => 3 [:db_insert_placeholder_3] => page [:db_insert_placeholder_4] => 0 [:db_insert_placeholder_5] => hu [:db_insert_placeholder_6] =>

(...)

[:db_insert_placeholder_7] => [:db_insert_placeholder_8] => filtered_html ) field_sql_storage_field_storage_write() függvényben (/home/patishu1/public_html/rongypropeller.com/modules/field/modules/field_sql_storage/field_sql_storage.module 425 sor).

A két rész között pedig a magyar szöveg jelenik meg, ill. nem jelenik meg rendesen. Értsd: az ékezetes betűket karaktersorral jelöli. Azt is beillesszem?

1. feladatom teljesítve, most megnézem, mit tehetek a devel modult illetően

0
0
chx képe

Kicsit dolgozni kell rajta de az a string az úgy kezdődik hogy "őr". Szép, szabályos UTF-8 stringként kezdődik és felteszem úgy is folytatódik. Ha az adatbázis visszautasítja akkor valahogy (ez azért Drupal 6, 7 alatt elég nehéz, meg kell adni) sikerült nem-UTF8 karakterkészlettel telepíteni az adatbázist, nagyon úgy néz ki. Le kéne futtatni egy SHOW CREATE TABLE field_data_body parancsot.

0
0
rongy képe

Megint bizonyítom, mennyire kezdő vagyok.

Hogyan, hol kell lefuttatnom ezt a parancssort?

Most látom, hogy pp is ezt javasolta első körben. Komolyan megharapom magam, ha már két napja megoldhattam volna a problémát, ha csak egy kicsit jobban értenék hozzá!

0
0
chx képe

esetleg phpmyadmin van? abból lehetne. Egyébként a szöveg tényleg "őr," -el kezdődik?

0
0
rongy képe

Nos, egyre jobb. Az adatbázis szervert nem tudom elérni, ezért írtam is egy levélkét az üzemeltetőnek, hogy nézzen rá. Meglássuk. De nagyon köszönöm a segedelmet! Már érzem, hogy a végén járok. :)

0
0
rongy képe

feltéve, backtrace mód bekapcsolva. Azt hiszem.

0
0
pp képe

hogyan telepítetted a Drupalt?

http://drupal.org/node/1100146

Itt azt írják az lehet a probléma, hogy rossz az encodingja a táblának és ezért nem engedi bírni a spec magyar karaktereket.

(ne zavarjon, hogy úgy néz ki a szöveg ahogy kinéz, mert az egy enkódolt szöveg)

pp

0
0
rongy képe

A telepítést nem én csináltam, megkértem a srácot, aki a tárhelyet és a domaint intézte, hogy tegye fel a Drupalt is, ha belefér...

Így (ezek szerint utólag) tudok segíteni magamon? Még egy érdekesség: tesóm más városban, más gépen kipróbálta ugyanazt az én felhasználói adataimmal és neki működik. Engedte elmenteni az oldalt, csinált menüpontot is hozzá... Ez hogy lehet? A gépemen vagy a net-csatlakozásomon múlhat?

0
0
pp képe

hmm.. érdekes a böngészők típusát és verziószámát kéne tudni. Valamint el kéne menten, hogy pontosan mit küld a két böngésző a szerver felé, és utána lehetne erre valami okosat mondani.

pp

0
0
rongy képe

Kiderült egy-két turpisság, ami kicsit leegyszerűsítheti a megoldást... Tesómnak angol nyelvű és ékezet nélküli "magyar" szövegeket sikerült feltenni, ahhoz menüpontot szerkeszteni, normál magyar szöveget neki sem enged feltölteni. A baj a magyar karakterkezeléssel lehet?

Nézegetem a CKeditor modult, talán ott van a hiba... magyar kieget nem is töltöttem le hozzá. Eddig.

0
0
rongy képe

Szia(/sztok)!

Nos, kedves István, az április 30-ai hozzászólásod volt a megoldás valójában! De kellett egy kis idő, amíg rájövök, feldolgozom az infókat, és eljutok a táblákig. Persze nem én szerkesztettem át, de ezzel is tanultam valamit!
Valóban, rosszul lett feltelepítve a Drupal, így rossz kódkészletre állt be az SQL. UTF-8 után már szépen működött a dolog.
Köszönöm még1x a gyors, segítőkész hozzáállásotokat!

Szép napot! Kellemes időtöltést a világító téglalapok előtt. ;-)

0
0