Helyi szerverről webszerverre álthelyezés

nandorsoma képe

Sziasztok!

Nagyon sok infot találtam arról, hogy hogyan lehet elkezdeni a drupal felhasználását helyi XAMPP, vagy távoli webserveren. Sajnos arról már szinte egyáltalán nem találtam leírást, hogy ha valaki a helyi xampp szerveren készítette el a honlapját, azt hogyan tudja feltölteni egy webszerverre. Ezért gondoltam jó lenne egy külön topic ennek a kérdésnek.

Szóval amit én gondolok röviden, aztán javítsatok illetve egészítsetek ki, legyetek kedvesek:
1. lementem a weboldal adatbázisát (xampp-ben van rá lehetőség)
2. feltöltöm a drupal mappát, minden utólag hozzáadott sminkkel, modullal együtt
3. vagy online felületen, vagy adminisztrátor segítségével betöltöm a korábban elmentett mysql adatbázst
4. na itt van a legnagyobb problémám: nyilván néhány fileban át kell írni a kiszolgáló adatait. Melyek ezek?

Nos, ez az én elképzelésem. Korábban amikor találkoztam drupallal, hallottam olyan verzióról is, hogy létezik egy modul amivel teljes biztonsági mentést lehet készíteni. Mintha úgy lett volna, hogy egy totál friss drupalt feltelepít egy szerverre az ember, ahogy az a leírásokban szerepel és ennek a modulnak a segítségével betölti azt a mentést amit korábban készített a modul segítségével. Ha véletlenül erről tud valaki valamit, arról is szívesen hallanék.

Köszönöm a segítségeket!

Taxonomy upgrade extras: 
Sk8erPeter képe

  1. FTP-n keresztül MINDENT tölts fel, figyelj arra is külön, hogy a .htaccess fájlok is felmenjenek (a főkönyvtárban és a sites/default/files könyvtárban is, plusz egy-két modul saját könyvtárában is szoktak lenni .htaccess-fájlok (csak egy példa a sokból: CKEditor)), ne legyenek elrejtve az FTP-kliensben.
    Itt is igaz az, amit nevergone előttem már leírt itt:
    http://drupal.hu/comment/69065#comment-69065
    (hozzáteszem, igazából nem értem, miért számítana, hogy alkönyvtárba pakoljuk-e a Drupalt, vagy sem, a lépések szerintem pontosan ugyanazok)

    Ha Windows-t használsz, itt egy ajánlható, ingyenes FTP-kliens (én ezt használom, szerintem nagyon jó): WinSCP.

  2. PHPMyAdmint szoktak általában az osztott tárhelyeken is telepíteni, itt az Import menüponton belül mindent importálsz az előtte exportált SQL-fájlodból (az exportálásnál persze figyelj rá, hogy tényleg minden táblát exportálj).
  3. sites/default/settings.php fájlban átírod az eléréseket a tárhelynek megfelelő adatokra (adatbázisnév, felhasználónév, jelszó, stb.), már amennyiben nem egyezik a localhoston létrehozott adatbázisod adataival. Érdemes egyébként a localhostos és tárhelyen fent lévő adatbázisnál ugyanazokat az elérési adatokat felhasználni, így leegyszerűsíted a dolgodat, amikor tesztelgetni akarsz.

Nagyjából ennyi, tehát tényleg nem egy nagy mutatvány.

1
0
nevergone képe

„igazából nem értem, miért számítana, hogy alkönyvtárba pakoljuk-e a Drupalt, vagy sem, a lépések szerintem pontosan ugyanazok”

Egy saját tapasztalatot mesélek el:
Fut egy oldal a fő-domainen (pl. http://example.com/). Mindegy, hogy éles- vagy tesztoldal-e, Mancika, a titkárnő lelkesen tölti fel tartalommal, amelyek linkje így a http://example.com/node/1 -hez hasonló lesz, a feltöltött fájlok pedig a http://example.com/sites/default/files/ linkről érhetőek el.
Aztán kitalálják, hogy a Drupal kerüljön a „kiscica” nevű alkönyvtárba. Ezért a linkek módosulnak http://example.com/kiscica/node/1 címre és a fájlok elérése pedig http://example.com/kiscica/sites/default/files/ lesz.
Viszont Mancika mindenhova az első változattal adta meg a linkeket, amelyek az alkönyvtárba helyezés után nem működnek.

Az alkönyvtárral kapcsolatos megjegyzésem erről a történetről szól.

1
0
Sk8erPeter képe

Jogos, és így már teljesen világos, köszi a kiegészítést! :)
Bocsi, elsőre ez hirtelen nem jutott eszembe.
Az általad említett problémára szantog ajánlotta itt korábban a Pathologic modult:
http://drupal.hu/comment/67893#comment-67893

Pathologic
http://drupal.org/project/pathologic

"Pathologic is an input filter which can correct paths in links and images in your Drupal content in situations which would otherwise cause them to “break;” for example, if the URL of the site changes, or the content was moved to a different server. Pathologic can also solve the problem of missing images and broken links in your site’s RSS feeds. See more example use cases on the documentation page."

http://drupal.org/node/257026#example-use-cases

  • The address of your site has changed. Perhaps you moved to a shiny new domain name, or perhaps you moved the Drupal installation from one subdirectory to another. Now all the images and internal links in your content don’t work. Using Pathologic is an alternative to going through all of the site’s content and correcting the paths manually.
  • [.....................]
1
0
nevergone képe

Köszönöm a tippet, ismerem a modult, de az ilyent szeretem az adatbázisban végérvényesen helyretenni. Gondolj csak abba bele, ha egy oldal elindul az „a” alkönyvtárban, töltik fel tartalommal, aztán kikerül a gyökérbe és ott is töltik fel, végül a „b” alkönyvtárba kerül. Tudom, hogy nincs sok értelme, de lehetséges.

Amúgy pedig: „Now all the images and internal links in your content don’t work.” :(

0
0
nandorsoma képe

Köszönöm szépen, úgy néz ki, hogy tényleg működik ez a dolog. Sajnos én is belefutottam abba, hogy egyik hivatkozás sem működik ami korábban működött. Azt gyanítom, hogy itt erről az alkönyvtáras mizériáról lehet szó, amit nevergone említ, ugyanis egy public_html alkönyvtárba kell feltöltenem a weboldalt és nem a root könyvtárba. Ezen ez a panthologic segítene?

0
0
nevergone képe

Tudsz mutatni egy hibás linket és azt, aminek helyette kellene lennie?

1
0
Sk8erPeter képe

ugyanis egy public_html alkönyvtárba kell feltöltenem a weboldalt és nem a root könyvtárba

Hümmm? Itt valami félreértés lesz... Olvasd el, mit jelent a public_html könyvtár:
http://support.hostgator.com/articles/cpanel/public_html-folder
A legtöbb osztott tárhelyen így hívják azt a könyvtárat (vagy htdocs-nak, www-nek, stb.), amely az elsődleges domain nyilvános könyvtára. Ergo azt mondhatjuk, hogy ha a public_html-be közvetlenül bepakolod a Drupal fájljait, akkor a nyilvános könyvtár rootjába pakoltad bele (persze a public_html is csak egy alkönyvtár, de remélem érted), és nem egy alkönyvtárba.
Ha a nyilvános elérhetőség szempontjából alkönyvtárba pakolnád a Drupalt, az így nézne ki, ha mondjuk a Drupal modulkönyvtárát vesszük:

/public_html/alkonyvtar/sites/all/modules
ami kívülről így érhető el:
www.example.com/alkonyvtar/sites/all/modules
(mármint ha .htaccess-ben, ill. web.configban nem tiltanánk a könyvtár közvetlen elérését)

ezek szerint nálad viszont most így van:

/public_html/sites/all/modules
ami kívülről így érhető el:
www.example.com/sites/all/modules

Nálad tehát pont nincs alkönyvtárban a Drupal.

Szóval inkább pont fordítva tudom elképzelni: eddig alkönyvtárban volt a Drupalod, most meg áthelyezted közvetlenül a "gyökérbe". (A gyökér itt most a nyilvánosan elérhető public_html-en belülre vonatkozik.)

1
0
nandorsoma képe

Bár ennek ellenére nem értem, hogy mégis miért néznek ki "jól" a hivatkozások.

Eddig úgy értem el egy adott oldalt hogy localhost/cserkesz/node/6 például. Végülis igen, ez akkor egy alkönyvtár és a fordított helyzettel állok szemben.

De, ha most böngészővel megnézem hogy hova hivatkoznak a linkjeim az a www.439cserkesz.net78.net/node/6
Látszólag ennek működnie kéne a jelenlegi tudásom szerint.

Mindenesetre linkelem az oldalt, mert látatlanban tényleg nehéz segíteni: http://439cserkesz.net78.net/ (a címlap még működik)

Köszönöm!

0
0
Sk8erPeter képe

A .htaccess-fájlt biztosan feltöltötted a gyökérkönyvtárba, amire külön felhívtuk a figyelmed? :)
Milyen FTP-klienst használsz?

Nézd, így működik a linked:
http://439cserkesz.net78.net/?q=node/6
tehát a Clean URL-lel van probléma, aminek bekapcsolása után a ?q= rész levehető lenne.

http://439cserkesz.net78.net/?q=admin/reports/status
oldalon van valami hibajelzés?

http://439cserkesz.net78.net/?q=admin/reports/dblog
ezen az oldalon, tehát a hibanaplóban látsz valami aktuálisnak tűnő hibát?

1
0
nandorsoma képe

Leellenőriztem most még egyszer, külön figyeltem a .htacces fájlokra is. A két link amit kérdezel sajnos nem tudom megnézni, mert ha megpróbálok belépni a felhasználómmal szintén hibás a linket kapok és a szolgáltató weboldalára kerülök.

Ellenben értem, hogy mi lenne a lényege Clean URL-nek, de én ezt nem hiszem, hogy beállítottam volna, mert nem tudom hogy kell.

0
0
Sk8erPeter képe

Itt tudsz bejelentkezni:
http://439cserkesz.net78.net/?q=user
Alapértelmezett beállítás a Clean URL a 7-esben, ha támogatja a szerver, legalábbis én úgy emlékszem, ez telepítéskor dől el, hogy engedélyezve lesz-e. Ha localhoston így telepítetted, akkor engedélyezve lett, és csak úgy tudod megváltoztatni, ha az előbb linkelt oldalon bejelentkezel, és a probléma megoldásáig kikapcsolod itt (admin/config/search/clean-urls):
http://439cserkesz.net78.net/?q=admin/config/search/clean-urls

0
0
nandorsoma képe

Lemaradt, hogy total commandert használok.

0
0
Sk8erPeter képe

Én nagyon szeretem a Total Commandert, de speciel FTP-zésre nem ajánlom. Sok hibát, zavaró tulajdonságot tapasztaltam vele korábban, így én átszoktam egy tisztességes, ingyenes FTP-kliensre:

WinSCP

http://winscp.net/eng/docs/screenshots

WinSCP

Lehet vele könyvtárakat szinkronizáltatni, akár folyamatosan monitorozva egy könyvtárat, lehet on-the-fly szerkeszteni a doksikat, úgy, hogy azok egyből fel is töltődnek, stb., szerintem nagyon jó.

De van még a FileZilla és még sok másik jól használható FTP-kliens is.

0
0
nandorsoma képe

Letöltöm és megnézem milyen. Régebben egyébként kicsit barátságosabb volt a total commander ftp része, ha jól emlékszem f1-el lehetett szerkeszteni abban is a fájlokat, de most ezt én sem találom.

Amit korábban kérdeztem Cleanurl dologgal viszont nem jutottam még előbbre. Tudtok segíteni?

0
0
Sk8erPeter képe

TC-ben F4-gyel most is ugyanúgy lehet szerkeszteni a fájlokat, mint régen, ott van teljesen egyértelműen a szöveg is alul... De ezt most hagyjuk, ez teljesen OFF.

Nem értem, mit értesz azalatt, hogy nem jutottál előbbre a Clean URL-lel kapcsolatban. Sikerült egyáltalán bejelentkezni? Annyit írtam csak, hogy a probléma megoldásáig kapcsold ki, ha igen.
Kicsit válaszolj már részletesebben légy szíves, mellékelj screenshotokat, nézd meg azokat, amiket itt írtam, mert így tőmondatokból, minimális információkból csak nagyon lassan (vagy egyáltalán nem) fogunk előrébb jutni.

0
0
nandorsoma képe

Korábban már kérdeztél 2 címet, amikre azt válaszoltam hogy nem tudom megnézni őket, mert be kellene logolnom hozzá, ami szintén nem megy. Tulajdonképpen semmit nem tudok művelni az oldalon a hibás linkek miatt.

Ugye azt már leszűrtem, hogy ez az egész mizéria annak köszönhető, hogy a Clean URL-ek nem akarnak szuperálni. Ezért lenne jó ha tudnám hogy melyik fájlban mit írjak át. Nekem igazából mindegy, hogy Clean URL, vagy sem, lényeg hogy működjön.

Magyarul az a kérdés, hogy ilyen körülmények között hogyan tudom letiltani. Aztán ha rendben megy rátérhetek arra, hogy a Clean URL miért nem megy, de azt csak kíváncsiságból.

0
0
Sk8erPeter képe

De korábban azt is leírtam, hogy hol és miként tudsz bejelentkezni mégis:
http://drupal.hu/comment/69273#comment-69273

0
0
nandorsoma képe

Hidd el nem írok következő commentet anélkül, hogy nem olvastam/próbáltam, volna meg az előzőekben említetteket. A fenti link sem megy, gondolom azért, mert itt is hivatkoznia kell valamire, ami ellenőrzi a felhasználót, de a linkek hibája miatt nem megy.

Egyébként, ha mondjuk átugorjuk a bejelentkezés hibáját és elméletben azt vesszük hogy az adminisztrációs felületen vagyok, akkor sem hiszem, hogy onnan tovább tudnék lépni a hibás linkek miatt. Ezért gondolom, hogy csak valamelyik file közvetlen szerkesztésével oldódhat meg a problémám.

Ha mégsincs igazam a cím lép érvénybe. ;-)

0
0
duc-sai képe

Mi történik, ha bemásolod a böngésződbe:
http://439cserkesz.net78.net/?q=user
Nálam ez látszik (a user account oldalad):
http://www.uploadscreenshot.com/image/1808824/5235757
Miért nem tudsz belépni?

0
0
Sk8erPeter képe

Biztos, hogy nem megy, "jól" próbáltad? :D

még egyszer a link:

http://439cserkesz.net78.net/?q=user

Ha az alábbi screenshotot és a két bekeretezett részt megnézed, akkor elvileg mennie kellene, mert a form adatai helyesen a ?q=user címre mennek, mivel ez van megadva az action attribútumban:

user

Ha beírod a helyes felhasználónevet+jelszót, mi történik utána? Mutatsz egy képernyőképet (screenshotot)?

Szerk.:
látom megelőztek, most már két screenshot is született. :)
És most már a ?q=user cím összesen 5-ször lett eddig leírva a topicban, 4-szer általam... :D

A "nem megy" általában nem egy túl pontos hibaleírás.

0
0
duc-sai képe

Arra lennénk kíváncsiak, hogy mi történik, miután a "log in"-ra nyomsz.
szerk:
Bocsánat Péter
, azt hittem, nandorsoma reagált arra, amit írtam :)

0
0
nandorsoma képe

Na csináltam screenshotokat. Őszintén mondom szurkoltam hogy azt csinálja amit eddig is tett, mert most igazán hülyén érezném magam ha menne. :)

Szóval a procedúra:

Nekem is az jön be ami nektek, ahogy bármelyik hasonló oldal is aminek a címet a böngésző címsorába írom:

1
http://kepfeltoltes.hu/130105/4223516941_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Berírom az admin hozzáférést:

2
http://kepfeltoltes.hu/130105/2203747382_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

És voila ajándék a log in megnyomása után. Nem akartam erről screenshotot, mert nem tudtam, hogy mennyire örül a drupal.hu a reklámnak:

3
http://kepfeltoltes.hu/130105/5151619253_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mindenesetre nagyon köszönöm, hogy ilyen későn is foglalkoztok a problémámmal!

1
0
Sk8erPeter képe

Köszi a screenshotokat.

Viszont nem tudom, miért nem jutott eszedbe/eszembe/eszünkbe eddig bepötyögni szépen Gúgöl barátunkba, hogy 000webhost Drupal clean urls, kaptam is szépen találatokat:

Success on doing "clean url" on 000webhost
http://drupal.org/node/370529

http://www.000webhost.com/forum/customer-assistance/2918-drupal-enable-c...

http://www.000webhost.com/faq.php?ID=14

http://indiedrupalist.blogspot.hu/2009/12/how-to-enable-clean-urls-in_88...

  1. Uncomment (or add) the following line in your .htaccess file:

    RewriteBase /

    *Note that if your Drupal installation is in a folder, / should be the name of that folder—like /drupal.
  2. Deactivate the analytics code
  3. Enable clean URLs on your site!

Ugyanez saját szavaimmal:

  1. a 000webhost valami saját analizáló kódot is beékel az oldaladba, az is galibát okozhat, tehát azt kapcsold ki itt:
    http://members.000webhost.com/analytics.php?action=login
  2. szerkesztőben nyisd meg a gyökérben lévő .htaccess fájlt, és szedd ki a kettőskeresztet, vagyis a kommentjelet (#) a következő sor elől:
    RewriteBase /
  3. Kész vagy.
2
0
nandorsoma képe

Végre működik a fenti megoldással! Köszönök szépen mindent!

0
0
Sk8erPeter képe

Szívesen! :)

0
0
nandorsoma képe

Sajnos akadt még egy kis probléma, szerintem még a témához tartozik, ezért új topicot még nem nyitnék.

Nos, az előbb amikor megköszöntem a segítséget, rákattintottam pár menüre és tökéletesen működött minden. Most átültem másik géphez amin általában dolgozni szoktam, hogy most már csak szépítgessek az oldalon. Rákattintottam fent egy menüre és újra a 000webhost error oldala jött be. Azt hittem agyvérzést kapok.. Tovább ellenőrizgettem és azt vettem észre, hogy valamilyen oknál fogva csak két menünél csinálja ezt, amik egyébként az előbb szuperül működtek. (egyébként a Csapat és az Őrsök oldalakról van szó, ha már publikus az oldalam :) )

Gondoltam bejelentkezem és megnézem mi lehet a probléma. Ez sikerült is, és a tartalmaknál leellenőriztem, hogy meg van e még a kérdéses két oldal. Ott rájuk kattintottam megtekintés céljából és rendben megjelentek. Semmit nem állítottam át, szimplán kilogoltam. Innentől kezdve pedig újra működnek a hivatkozásaim annyi érdekességgel, hogy minden oldalra beszúrja az alábbi hibaüzenetet:

Warning: file_put_contents(temporary://fileCdcxSz) [function.file-put-contents]: failed to open stream: "DrupalTemporaryStreamWrapper::stream_open" call failed in file_unmanaged_save_data() (line 1900 of /home/a5873274/public_html/includes/file.inc).
The file could not be created.
Warning: file_put_contents(temporary://fileshEYid) [function.file-put-contents]: failed to open stream: "DrupalTemporaryStreamWrapper::stream_open" call failed in file_unmanaged_save_data() (line 1900 of /home/a5873274/public_html/includes/file.inc).
The file could not be created.

Főként arra lennék kíváncsi, hogy ez most miért jött elő nekem, illetve hogy lehet az, hogy csak kicsit később és tényleg a fenti érdekes eset után jött ez elő. Nem állítottam át semmit ez fontos! Láttam guglin, hogy másnak is jött már elő ez a hibaüzenet, de ahány ember annyi megoldás. :(

Adok egy screenshotot is:

4
http://kepfeltoltes.hu/130105/8900100674_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

0
0
Sk8erPeter képe

Akkor még egyszer a fontos linkek:
http://drupal.hu/comment/69261#comment-69261
... :)

De be is másolom, tehát ide navigálj bejelentkezés után:

http://439cserkesz.net78.net/?q=admin/reports/status
oldalon van valami hibajelzés?

http://439cserkesz.net78.net/?q=admin/reports/dblog
ezen az oldalon, tehát a hibanaplóban látsz valami aktuálisnak tűnő hibát?

Még egy:

http://439cserkesz.net78.net/admin/config/media/file-system

A "Temporary directory" (Ideiglenes könyvtár) mutasson olyan helyre, ami létezik, és ami írható is, asszem 755-ös jogosultság jó lesz (végső esetben 777). Tehát FTP-n csatlakozz, hozz létre egy ilyen könyvtárat, ha nem létezik, állítsd át a jogosultságait is az előbbinek megfelelően.

0
0
nandorsoma képe

Képzeld már írtam, hogy meddig jutottam, amikor írtál. Egyébként jött még egy hibaüzenet amiben ez segített.

Szóval a megoldás egyik része:
Létre kell hozni egy tmp mappát a gyökérkönyvtárban, melynek én mondjuk 777 jogosultságot adtam. Állítólag a 755 biztonságosabb, de az előbbi a biztos.
Megkeresed azt a fájlt amire a hibaüzenet vonatkozik. Ez jelen esetben az includes/file.inc állomány.
Ennek a hivatkozott soránál(1897.) kezdődik a következő kód:

function file_unmanaged_save_data($data, $destination = NULL, $replace = FILE_EXISTS_RENAME) {
  // Write the data to a temporary file.
  $temp_name = drupal_tempnam('temporary://', 'file');
  if (file_put_contents($temp_name, $data) === FALSE) {
    drupal_set_message(t('The file could not be created.'), 'error');
    return FALSE;
  }
 
  // Move the file to its final destination.
  return file_unmanaged_move($temp_name, $destination, $replace);
}

$temp_name = drupal_tempnam('temporary://', 'file'); sorban a temporary://-t átírjuk tmp/ -re. Ez a sor hivatkozik a korábban létrehozott mappára.

Ha itt abbahagyjuk akkor egy újabb hibaüzenetbe futunk, amire a megoldás a fenti komment.

Röviden:

http://439cserkesz.net78.net/admin/config/media/file-system

Ezen az oldalon a Temporary Directory legyen: tmp

Ezzel remélhetőleg, most már véglegesen megoldódott a probléma! :)

0
-2
Sk8erPeter képe

Bocs, de most kivételesen kellett nyomnom egy -1-et a hozzászólásodra, mert core-fájlokat NEM módosítunk!
Ez nem megoldás, amit írtál, sőt, kifejezetten rossz módszer. Nem tudom, hol láttad ezt a tanácsot, de ezt felejtsd el.
A Drupal által használt
$temp_name = drupal_tempnam('temporary://', 'file');
sorral semmi probléma nincsen, ez úgy jó, ahogy van. Ne is akard ezt bántani.
Az a megoldás, amit írtam, anélkül, hogy hozzányúlnál a core bármelyik fájljához. Gyorsan tedd vissza az eredeti kódot, és többet ne tákolj bele közvetlenül a core-ba. :) Hidd el, az a sok jó fejlesztő nem véletlenül dolgozott annyit rajta.

A lényeg, ami nálad probléma volt: nem volt beállítva nálad olyan temporary-könyvtár (ideiglenes fájlok létrehozására, tárolására szolgáló könyvtár), ami írható lett volna. Létre kell hozni egy ilyet a megfelelő jogosultságokkal, beállítani az admin/config/media/file-system oldalon, és kész.

1
0
nandorsoma képe

Pedig hogy örültem magamnak. Látod mégsem feltétlen jó ha a kezdő nekiáll guglizni. Hiába talál valamit, nem tudja eldönteni, hogy jó-e vagy sem. Én is csak a működik/nem működik elv alapján gondoltam, hogy ez jó.

0
0
Sk8erPeter képe

Akkor csináld vissza a fájlmódosítást, aztán csak állítsd be egyszerűen azt a könyvtárat, aminek már 777-et adtál, és úgy is fog működni :)

0
0
nandorsoma képe

Persze már megcsináltam Ezt már csak érdekességként említettem, hogy sajnos butaságot is lehet találni, ami egy laikusnak jónak tűnik. Magyarul nem mindig célravezető a miért nem voltál képes ráguglizni dolog. :) De tényleg még egyszer nagyon köszönöm, ülhettem volna rajta hetekig nélküled!

0
0
Sk8erPeter képe

Mondjuk amikor ezt írtam, azt is szimpla 1 perces guglizás alapján tudtam megírni, és végül ez bizonyult a jó megoldásnak. :)
Ettől függetlenül persze igaz, amit mondasz, hogy a net tele van sajnos hülyeségekkel, rossz tanácsokkal, rossz kódolási szokásokat bemutató kódokkal, ezért amennyiben a forrás általunk ismeretlen (pl. nem tudjuk jól, hogy az illető eléggé vágja a témát), érdemes fenntartásokkal kezelni a látottakat.
De a Drupalt érintő dolgokat szerencsére itt is meg tudjuk beszélni!
Amúgy tényleg örülök, hogy megtaláltuk a megoldást, és most már jól működik az oldalad.

1
0