Hatékony sminkelés, CSS szerkesztés Drupal alatt

szantog képe

Nos, már néhány órája keresgélek, de igazán nem találtam nekem tetsző dolgot.
A jelenlegi sminkelsé, CSS szerkesztési technikámat szeretném kicsit pallérozni.

Jelenleg így csinálom: FireBug > Vizsgálat, módosítandó elem kikeresése, módosítás.
Majd "célzás" (megpróbálom belőni, hogy melyik osztállyal, ID-vel érdemes pozícionálni a változtatást), Notepad++ sajat.css-ben módosítás, mentés, majd oldal reload > ellenőrzés.

Apropó, Zen Classic alapú sminket használok, ugye semmiféle hátrányom nem származik abból, hogy nem a html-elements, style.css, stb-t módosítom, hanem inkább mindent felülírok sajat.css-ben?

Számomra a legoptimálisabb lehetőség a következő lenne: WYSWYG CSS szerkesztő, ahová mint kvázi egy böngészőbe betöltöm a drupal oldalamat. Felismeri az oldalhoz használt stíluslapokat .css-ek sorrendjét, láthatnám a megadott class-okat, az azokhoz tartozó területeket, és a módosításokat azonnal tudnám feltölteni az oldalra.

Tehát nagyjából azt szeretém, amit a FireBug csinál, csak a változtatásokat közvetlenül a sajat.css-be mentse, ne kelljen közbeiktatni még egy editort, és kicsit átláthatóbbá varázsolja a drupal komplex osztályozási, azonosítóképzési rendszerét.

Fórum: 
Petik képe

Ez a következő évezred zenéje lesz...

1
0

Üdv. Peti

pp képe

Egy elem számtalan kiválasztóval kijelölhető attól függően mi a célod. Szóval ilyen szerkesztőt én nem hinném, hogy találnál.

pp

1
0
Pasqualle képe

aboros képe

én még nem láttam ilyen szerkesztőt. vannak vizuális css editorok, de azok se képesek az egész oldalstruktúrát kezelni úgy ahogy a firebug. a web developer toolbar -al tudsz szerkeszteni meg menteni is (persze nem távoli helyre) de az meg nem vizuális egyátalán (sőt nem is egészíti ki amit gépelsz) és "inspect" módot sem ismer.

a coda -ban van kiváló vizuális css szerkesztő és tudsz vele közvetlenül szerverre is dolgozni, de ez sem jelenít meg úgy dolgokat mint a firebug, csak a css kiválasztóidat mutatja a rájuk alkamazott stílusban és grafikus felületen állíthatod a tulajdonságokat.

Apropó, Zen Classic alapú sminket használok, ugye semmiféle hátrányom nem származik abból, hogy nem a html-elements, style.css, stb-t módosítom, hanem inkább mindent felülírok sajat.css-ben?

nem. ahogy neked jobban tetszik.

0
0

-
clear: both;

gergely képe

heh, pont ma volt errol egy bejegyzes az acquian, hogy bezzeg a wp meg a joomla tud ilyet, a drupal menem.

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

sgabe képe

de a Lullabot már dolgozik rajta ;)

0
0
kalmarr képe

Érdeklődnék, hogy lett-e valami hatékony módszer fejlesztve-e témakörben? Most mit használsz?

0
0
nevergone képe

Szia!

Amennyiben valami (konkrét) kérdésed van, azt egy új fórumtémában tedd fel, köszi! :)

0
0