Hírportál egy kicsit másként

Molesz képe

Tiszteletem

Egy hírportált szeretnék létrehozni, aminek a következőket kellene tudnia:

- regisztráció/belépés
- hírek írása felhasználók részéről

Ez eddig könnyű és tudom hogy megvalósítható, de most jönne egy bonyolultabb dolog.

Minden felhasznál által beküldött hírt egy bizonyos idő után automatikusan át szeretnék helyeztetni egy adott kategóriába. Tehát a felhasználó beküld egy hírt a pl.: közlekedési hírek kategóriába. A hírek másnap át kellene kerülnie egy másik kategóriába.
Ezen kívül minden cikkhez tartozna egy szavazás, amint csak regisztrált tagok tehetnek meg, és minden cikkre csak egy alakalommal. Viszont! Amint átkerül a cikk a várakozó kategóriába, mert ne lehessen rá szavazni.

Remélem nagyjából érthető amit leírtam. A kérdésem az lenne, hogy megvalósítható-e drupal rendszerrel.

Balogh Zoltán képe

Igen.

0
0
Molesz képe

:) Valahogy sejtettem hogy ez lesz a válasz. Akkor másképp fogalmaznék.

Milyen modulokra van szükség ahhoz, hogy meg tudjam valósítani a tervemet?

0
0
Balogh Zoltán képe

Én két azonos felépítésű, azonosan megjelenített tartalomtípust használnék, a szavazásra pedig a Fivestart-t használnám. Amikor beküldi a júzer a cikket, akkor az csak X tartalomtípus lehet, ennek beküldésére van joga, erre lehet szavazni, stb. Az áthelyezésre én írnék egy kis modult (10-15 sornál nem több), melyben a hook_cron segítségével figyelném, hogy mely tartalmaknak jött el az ideje, és egyszerűen megváltoztatnám azok típusát Y-ra. Úgy kell beállítani a Fivestart, hogy erre a típusra természetesen már ne lehessen a mezei felhasználónak szavazni. És evvel kb, le is fedtünk mindent, amit szeretnél.

0
0
Molesz képe

Nagyon szépen köszönöm. Régen használtam már a Drupal-t, de ezek alapján leteszem mellette a voksomat. Elkezdem felépíteni a rendszert, de lehet, hogy meg fogok akadni a 10-15 soros kis modulnál :(.
Nem szeretném, hogy más építse fel helyettem az oldalt, de esetleg kaphatnék némi támogatást ilyen téren?

0
0
Balogh Zoltán képe

Ha elakadsz, elég sok itt a segítő kéz. Fog kelleni hozzá a hook_cron megvalósítása, egy darab db_query_range, valamint ennek eredményével a node_load() és a node_save() függvények hívása. Első körben persze a http://api.drupal.org böngészése ajánlott, ahol minden részletesen dokumentálva van és a fenti függvényekre is remekül rá lehet keresni.

0
0
gazsesz képe

Szerintem a Rules modul háza táján is nézz körül, azzal is meg lehet ilyen időzítős vicceskedéseket megcsinálni, programozás, modulírás nélkül.

0
0

Gazsesz

Molesz képe

Meglesz. Köszönöm. Többet ide nem írok, mert ez már egy másik témába tartozik. A kezdő segítséget megkaptam, úgy hogy köszönet mindenkinek.

0
0