Üdv!
Kezdő drupalos vagyok és megakadtam egy viszonylag összetettebb feladat megoldása közben.
Az alap elképzelés, hogy új felhasználó regisztrálásakor az űrlapon megjelenik egy jelölőnégyzet (checkbox) ami ha be van pipálva egyúttal a regisztrációs adatokkal (név, email) egy külső hírlevélre is feliratkozik.
Első lépésként az admin/config/people/accounts/fields menüben létrehoztam egy Hírlevél jelölőnégyzetet ami logikai érték, 0 vagy 1 aszerint, hogy bepipálták vagy nem. Ez jól működik új felhasználó regisztrációja esetén bekerülnek az adatbázisba az értékek. Ez után a Rules modullal szerettem volna megoldani az ellenőrzést. Létrehoztam egy "Új felhasználó létrehozása után" szabályt aminek a feltétele egy "Egyedi PHP kód végrehajtása" ami egy egyszerű ellenőrzés. Ha az $account->field_hirlevel értéke 1 akkor true értékkel tér vissza egyébként pedig false.
Egyelőre itt akadt meg a dolog, de van még egy kételyem. Ha ez működik akkor mint fentebb írtam továbbítani kéne az adatokat ([account:name], [account:mail]) a feldolgozó php kódnak. A kód egy post method-dal küldött űrlapot vár amiben két input mező van (név, email) és ezek természetesen a name="" alapján azonosítja. Szóval még az lenne a kérdésem, hogy a Rules-on belül az egyedi php kóddal megoldható az adatok ilyen módon továbbítása a feldolgozó kódnak?
Mint írtam kezdő vagyok, nincs nagy rálátásom még a dolgokra úgyhogy lehet totál rossz az út amin elindultam ezért szívesen várok más megoldást is ha ez nem járható út.
A félreértések elkerülése végett a webgalamb hírlevélről van szó nem pedig egy drupal modulról.
Minden segítséget előre is köszönök.
Token modult hasznalva a
Token modult hasznalva a field elemek kivalaszthatoak lesznek rulesban. „Nem kell” PHP kodot irnod, csak kivalasztod hogy ha ez X akkor az action meg Y. elvileg
Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest
Igen, ez lenne a kézenfekvő
Igen, ez lenne a kézenfekvő megoldás, de belefutottam egy ilyen problémába. http://drupal.org/node/1906002