Hírlevél feliratkozás regisztráció során

alice képe

Üdv!
Kezdő drupalos vagyok és megakadtam egy viszonylag összetettebb feladat megoldása közben.
Az alap elképzelés, hogy új felhasználó regisztrálásakor az űrlapon megjelenik egy jelölőnégyzet (checkbox) ami ha be van pipálva egyúttal a regisztrációs adatokkal (név, email) egy külső hírlevélre is feliratkozik.
Első lépésként az admin/config/people/accounts/fields menüben létrehoztam egy Hírlevél jelölőnégyzetet ami logikai érték, 0 vagy 1 aszerint, hogy bepipálták vagy nem. Ez jól működik új felhasználó regisztrációja esetén bekerülnek az adatbázisba az értékek. Ez után a Rules modullal szerettem volna megoldani az ellenőrzést. Létrehoztam egy "Új felhasználó létrehozása után" szabályt aminek a feltétele egy "Egyedi PHP kód végrehajtása" ami egy egyszerű ellenőrzés. Ha az $account->field_hirlevel értéke 1 akkor true értékkel tér vissza egyébként pedig false.
Egyelőre itt akadt meg a dolog, de van még egy kételyem. Ha ez működik akkor mint fentebb írtam továbbítani kéne az adatokat ([account:name], [account:mail]) a feldolgozó php kódnak. A kód egy post method-dal küldött űrlapot vár amiben két input mező van (név, email) és ezek természetesen a name="" alapján azonosítja. Szóval még az lenne a kérdésem, hogy a Rules-on belül az egyedi php kóddal megoldható az adatok ilyen módon továbbítása a feldolgozó kódnak?
Mint írtam kezdő vagyok, nincs nagy rálátásom még a dolgokra úgyhogy lehet totál rossz az út amin elindultam ezért szívesen várok más megoldást is ha ez nem járható út.
A félreértések elkerülése végett a webgalamb hírlevélről van szó nem pedig egy drupal modulról.

Minden segítséget előre is köszönök.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
csakiistvan képe

Token modult hasznalva a field elemek kivalaszthatoak lesznek rulesban. „Nem kell” PHP kodot irnod, csak kivalasztod hogy ha ez X akkor az action meg Y. elvileg

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

alice képe

Igen, ez lenne a kézenfekvő megoldás, de belefutottam egy ilyen problémába. http://drupal.org/node/1906002

0
0