Sziasztok!
Sokáig keresgéltem, de nem találtam a problémámra megoldást. Ezért gondoltam hátha van valakinek ötlete mit tehetek ilyen helyzetben.
A probléma abban áll, hogy a küldött hírleveleim feladójának email címe sosem változik, sőt olyan régi domain címre hivatkozik amit már nem is használok aktívan. Bármit állítok át a feladó email címéhez, semmi hatással sincs az elküldött levelekre.
Háttértörténetként elmesélem, hogy egy olyan tárhelyről van szó ahol egymással párhuzamosan több Drupal install is fut külön adatbázisokkal és domaineken. Annak idején amikor a régi extra.hu-s aldomaineket át lehetett menekíteni, akkor kezdtem el bérelni náluk a tárhelyet.
Azóta pár komolyabb oldal is van azon a tárhelyen, ezért érthető, hogy nem akarom, hogy egy extra.hu aldomaines no-reply email cím legyen a hírlevelek feladóinál.
Felvettem a kapcsolatot a szolgáltatómmal is, aki a következőt mondta:
"A probléma abban áll, hogy a Drupal nem továbbítja helyesen a feladó email címét a szerver felé, és ekkor a szerver a legelső tárhelyhez rendelt domain név no-reply címét adja meg feladóként."
Ha tényleg helyes a diagnózis, akkor hogyan tudnám helyesen továbbítani a feladó email címét? Ismétlem minden Drupal installom a tárhelyen érintve van.
UI: Teszteltem egyszerű mail() fügvénnyel a szervert, semmi baj nem volt. Header-ben egyszerű From-ot simán látja. Úgy látszik csak a Drupal-al van baj.
Részletek:
Drupal 7.14
Levelezéshez:
Simplenews
Mimemail (mimemail nélkül is fennáll a probléma)
Modulok:
CCK, Chaos Tool Suite, Devel, External Links, JQuery Update, Superfish, Wysiwyg, Mailsystem, Advanced Help, Better Formats, Contact Forms, Cutom Breadcrumbs, Dynamic Display Block, Libraries, Pathauto, Text Resize, Token, Google Analytics, Views, Views UI, Webform
Megjegyzem más, teljesen vagy részlegesen eltérő Drupal installokon is ugyan ez a problémám.