Hírek két hasábban

Anonymous képe

Tud valaki megoldást arra, hogyan lehet a címoldalon a középső részen belül 2 hasábban megjeleníteni a híreket? Sőt, hogy tovább variáljam, az 1. hír felül egy hasábban, alatta a többi 2-ben.
Valami taxonomy modulra van szükség amit középre kell beállítani?

Almási képe

Úgy gondolom, ezt a Dashboard nevű modullal lehet megoldani, amelyet innen tölthetsz le:

http://drupal.org/project/dashboard

0
0
Anonymous képe

Azt már néztem. Az csak annyit tud, hogy 4 külön blokkba tudsz szöveget írni nem egybe. Van még egy hasonló Panes modul is. Egész nap a modulokat telepítgetem. Sminkeket is átnéztem már.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Panels Module

The panels module is the ideological son, successor to and almost complete replacement for the dashboard module. This module allows you to create pages that are divided into areas of the page. Where the dashboard module only gave four areas--top, bottom, left and right--this one is a completely flexible system that includes a couple of 2 column and 3 column layouts by default, but is also highly extensible and other layouts can be plugged in with a little HTML and CSS knowledge, with just enough PHP knowledge to be able to edit an include file without breaking it.
0
0
Anonymous képe

Jó megoldás lenne a Panels, ha lehetne valahogy paraméterezni, hogy hány hír jelenjen meg egy panelban.
Felsőben az 1.(vezércikk)
Bal oldaliban 2,3,4,5.
Jobb oldaliban 6,7,8,9.

És mikor feltöltök egy új hírt, akkor az kerül az első helyre, a többi csúszik egyet lefelé.

0
0
Hojtsy Gábor képe

A Views modullal kombinálva lehet ilyet csinálni, az alap taxonómia/node listázó képességek ilyen feltételek lehetőségét nem adják meg.

0
0
Anonymous képe

Köszönöm az eddigi segítséget. Már majdnem jó.
A views modullal be lehet állítani, hogy hány db cikk jelenjen meg valahol. Csak azt nem lehet, hogy hanyadik cikktől kezdve. Tehát most mindkét oszlopban ugyanaz a 4 cikk látható. Bármelyik modulban amit eddig néztem, csak azt lehet állítani, hogy hágy cikk, de hogy honnantól, azt nem. Létezik ilyen modul? Vagy ki lehet cselezni valahogy? Például a lapozó segítségével próbálkoztam, de nem nagyon hagyta magát.

0
0
Anonymous képe

Sikerült beállítani
Az a lényeg, hogy a jobb oldali hasábnak a View beállításaiban az Argument Code-hoz ezt kell írni:

$limit=4;
$page=1;

És az Use Pager legyen kikapcsolva.

Akkor nem a nulladik oldalt tölti be, hanem az elsőt (azaz lényegében a másodikat, tehát az 5. cikktől a 8. cikkig jeleníti meg.)

0
0
vikicica22 képe

Hello mindenki!

Van-e olyan, modul, ami ezt megcsinálja: http://www.soundhead.hu/ - hogy
a híreket 2 hasábban jelenyen meg és hogy a képek egyforma méretűek legyenek a hírekben mit, ahogyan a példa oldalon látjátok. Már sok mindent kipróbáltam és csak nem jön össze. Valaki szájbarágósan letudná írni nekem hogyan lehet ezt előcsalni a drupal-ban (5.1-es) mert kezdem elveszteni a hitemet már :(

0
0
Illyés Edit képe

Már sok mindent kipróbáltam és csak nem jön össze.

Itt egy komplett portál címlap kialakítását szeretnéd "szájbarágósan", de még annyi fáradságot sem veszel, hogy leírd, eddig milyen erőfeszítéseket tettél, hol akadtál el, stb. Kipróbáltad a fenti Panels és Views megoldást? Mi nem működik? Rákerestél a Panels és Views szavakra itt, vagy a Drupal.org-on, vagy a Google-lal? (Megsúgom: a magyar Drupal konferencia videóelőadásai közt mindkettőről volt szó.)

0
0
kopexy képe

30-40 sor php helyett views,panels,stb kicsit stresszes megoldas....

0
0
aries képe

Viszont később rugalmasan módosítható, akár az ügyfél által is.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
Illyés Edit képe

kopexy = troll

Légyszi ne etessétek. PHP-hoz nem értő személynek azt javasolni, hogy meglévő modul helyett saját kódot használjon – ez nem legitim hozzászólás, hanem szándékos zavarkeltés.

0
0
kopexy képe

Nem arra gondoltam, hogy a gazdi alljon neki vadul php-zni..... :D
(pl. paste azert nem olyan bonyi)

0
0
nevergone képe

> (pl. paste azert nem olyan bonyi)

Az ilyesféle copy&paste programozásból szokott a legnagyobb bonyodalom lenni. Különösen, ha pontosan nem lehet tudni, hogy honnan és mit kellene kimásolni, majd hova beilleszteni. Ha pedig a beillesztett kódban módosítani kell valamit, netán több helyről volt hasonló módon kód "becsempészve", máris kész a baj.
Légyszives, ha nem tudsz ésszerű, jól használható, és releváns segítséget adni, akkor ne eröltesd.
Köszönöm, csak ennyit szerettem volna elmondani, kiszállok a thread -ból.

0
0
kopexy képe

Nezd meg pl. Zend-el mi a footprint-je a views modulnak es rogton rajosz mirol beszelek. Arrol meg nem fogsz meggyozni, hogy kisebb a dependencia es hiba lehetoseg valamint egyszerubb ~3000 sor kodot kezelni, egy ruhes columnar output miatt.
A lenyeg megis az: van x megoldas, van y megoldas, van z megoldas, stb. Azert mert te csak a x megoldast ismered es/vagy csak x megoldasban bizol es felsz a paste-tol meg letezik a tobbi megoldas is mint realis lehetoseg a problema lekuzdesere......
; ]

Segitseget meg szoktam adni, azert van pl. a contact form....

0
0
vikicica22 képe

A panels és a Views - néztem de magamtól probálkoztam egész nap de itt a megoldásod :)
NegyesiKaroly.avi - már nézem is, és ha valami nem jó visítok :):)

0
0
Illyés Edit képe

Szvsz kezdd pp előadásával. Aztán ha már állnak a panelek az oldaladon, fel tudod őket tölteni tesztcikkekkel, akkor neki lehet állni megpróbálni előállítani a kívánt listákat Views-zal. Egyszerre 1 dolgot, és akkor menni fog... :)

0
0
dae képe

Ez a gondom nekem is. Előadásokat végignéztem, panelek állnak szépen.
Ahogy előbb valaki javasolta: két nézetet létrehoztam, és az egyiket ezzel paramétereztem:

$limit=4;
$page=1;

de sajnos ez így nem működik (talán 4.7es hez készült a hsz)

Célom az lenne, hogy időrendi sorrendben jelenjen meg 4 hír jobb oldalt, és a régebbiek bal oldalt, ha lapozok akkor pedig ezt a 8 hírt követő másik 8 hír jelenjen meg.

előre is köszönöm a segítséget

0
0