Háttérzene az oldalon?

white képe

Sziasztok!

Van valami lehetőség háttérzene MIDI vagy MP3 folyamatos lejátszására?

Köszi, Norbi

pp képe

Felteszel egy blokkot, full html-re állítod a beviteli formát, majd beleteszed a flash-es lejátszódnak a kódját ami a használati útmutatójában van(ilyet keresned kell) és bekapcsolod a blokkot. Már megy is a háttérzene. broáf!

Ennél idegesítőbb viszont nincsen, én igazából azt javaslom ne használd, de legalább lécciteddidealinket, hogy betehessem a tiltott oldalak közé a böngészőmben, köszike.

pp

0
0
white képe

Köszi, de az ügyfél ragaszkodik hozzá...

http://www.ingatlan-mindenkinek.hu

Norbi

0
0

White

Molesz képe

Én a következpkért nem tenném, és ezt szeritem tudasd az ügyféllel is:

Sok-sok ember előszeretettel halgat zenét az netezés közben. Valaki mp3-mat valaki a youtube-n valamit. Namármost ha én zenét hallgatok akkor azért hallgatom mert szeretem, de ha a kedvenc zemém közbe beledúdol egy számot egy honlap, akkor az nem túl pozitív. Így nem nagy az esélye a viszattérő látogatóknak.
Az ilyen megoldás akkor lenne humánus, ha az oldalon külön be lehetne kapcsolni a zenét, így biztos csak az fogja hallgatni, aki akarja.

0
0
aries képe

+1 . Nincs is annál jobb, amikor az ember mellett alszik a párja és egy "ízléses" oldalon felcsendül pár vadászkürt üstdobokkal... Az efféle jóságok vezetnek oda, hogy az ember felpakolja a flash block kiterjesztést Firefoxhoz...

0
0
Boobaa képe

Mikor telepítek egy gépet, a flashblock csomaggal szoktam felrántatni az X-et is.

0
0
Pasqualle képe

a keretlen zene pontosan ugyanazt a hatast kelti a netezoben mint a keretlen reklam. szerencsere a tini oldalakon kivul mashol nem nagyon talalkozni mar vele.
mindenkepp beszeld le rola az ugyfelet, ha komolyan gondolja a weboldalt..

0
0
indi_ képe

nekem rádiós oldalam van de csak akkor szól a zene ha rákatt a halljam gombra, alapból nem :)

0
0
peter-s képe

én is hasonló helyzetbe kerültem, ahol az ügyfél köti az ebet akaróhoz, és nem számítanak az érvek.

Szóval legegyszerűbben ezzel a megoldással lehet megoldani, amit itt találtam:
http://drupal.org/node/49734

vagyis ...

1) Átnevezed az index.php valamire, pl: drupal_index.php
2) Készítesz egy index.html (vagy index.php ) fájlt a gyökéren (ellenőrizd, hogy a szerveren mi az alapértelmezett)
3) Elkészíted a lejátszó html fájlját, és elnevezed mondjuk: player.html -nek
4) Az újonnan létrehozott index.html ben elkészíted a frame-eket valahogy így:

 
<html>
<head>
<title>Jajj de nagyszerű ez a frame</title>
</head>
<frameset rows="10%,*">
<frame src="player.html" name="list">
<frame src="drupal_index.php" name="body">
</frameset>
</html>

5) Nyisd meg a .htaccess fájlt, (a gyökérnél található)

6) Módosítsd a következőket: (kb 113 sornál)

 
RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [L,QSA]  

helyett:

 RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}index.html !-f
RewriteRule ^(.*)$ drupal_index.php?q=$1 [L,QSA] 

7)kész

Mondjuk azt nem tudom, hogy a google milyen formában jeleníti meg, tehát ha a keresési eredményben az adott node ot hozza be akkor megjelenik a frame vagy sem ...

0
0
csakiistvan képe

bár nem tudom a tapasztaltabbaknak mi a véleményük erről, de én semmiképpen nem nevezhetném át az index.php fájlt, meg semmit, ami nem a saját sminked gyökerében van...

Továbbá ez semmiben nem különbözik attól mint ha a player.html fájlt meghívtad volna egy iframmel, és mindenki örül..

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

alippai képe

Az ötlet eleve halott, hogy háttérzene menjen, de ha mediaplayer/egyéb szolgáltatás kell, szerintem inkább alkönyvtárban legyen a Drupal és ne nevezd át az index.php-t.

0
0

Lippai Ádám
young element

vorvor képe

peter-s képe

megértem az aggodalmatokat, és úgy gondolom hogy nem hiába írjátok :)
természetesen én sem támogatom a zene a honlap alá, illetve a frame használatát, de ezt találtam a legegyszerűbb megoldásnak, és gondoltam megosztom másokkal is.

szóval összegezve... egy ilyen megoldás jócskán megöli a honlap lelkét, és még akkor sem ajánlott ha nem szeretnénk vele benevezni az év honlapja díjáért ... :)

0
0
csakiistvan képe

én személy szerint nem zavartatom magam a zene miatt, ismerem az ügyfeleket, tudnak dolgokat kérni, a hiba az index.php nevezgetésével van inkább..

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

aboros képe

azt azért ellenőrizd le valahogyan, hogy a keresők egyátlán leindexelik e így az oldalad tartalmát, hogy egy iframeben van az egész. nem lepődnék meg ha nem tennék.

0
0

-
clear: both;

d0r0ttya képe

Indexelt tartalom ellenőrzése: googli keresősorba írd be a következőt így, egybe írva:

site:domainnev.hu

Ha képek indexelésére vagy kíváncsi, akkor először állítsd be a google-nél, hogy képek, a keresőbe ugyanezt kell beírni. A "site:domainnev.hu valami" beírása esetén az adott domain néven lévő "valami"-ket fogja kilistázni.

0
0
aries képe

Az ugye megint kérdés, hogy ha vki hivatkozik majd a tartalomra, akkor az iframe miatt nem látja a valódi címet. Ha meg mégis kiokoskodja, akkor az iframe nem fog látszani, így zene sem lesz.

0
0
pp képe

Hastag-at kell használni a iframe urljében. Ekkor nem tölti újra az oldalt, de tudni fogja, hogy éppen hol jár és el lelhet menteni az url-t, meg továbbküldeni. Szóval ez is egy megoldott dolog.

Itt nem technikai problémák lesznek, hanem csak annyi, hogy amikor az ember honlapot épít, akkor nem magának csinálja azt. Ha egy megrendelő ragaszkodik ahhoz, hogy zene szóljon az oldalon és nem tud mellé rakni érveket, csak azt, hogy mert neki az tetszik, az egy hallott projekt, nem érdemes beleszállni. Ha tud mellé rakni normális érveket akkor meg kell csinálni. (hirtelen nem tudok, de nem tartom kizártnak, hogy létezik ilyen)

Az meg megint egy másik kérdés, hogy ez mennyiben érinti a Drupal tartalomkezelőt, hisz a legtöbb ilyen megoldásnak édesmindegy, hogy egy statik weblappal, valamilyen tartalomkezelővel vagy mivel állítják elő a tartalmi részt.

pp

0
0
chx képe

Nem nehéz az ügyfelet lebeszélni.

http://www.artisjus.hu/opencms/export/artisjus/felhasznaloknak/internete...

innen http://www.artisjus.hu/opencms/export/download/felhasznaloknak/aktualis_... ". Letöltést nem engedő, ingyenes lehívásra hozzáférhetővé tétel (például honlap háttérzene) - a felhasználással kapcsolatban elért egyéb bevétel 10%-a, de legalább a jogdíjminimum"

0
0
aries képe

http://jamendo.com Csak tud választani tizenezer creative commons licenszű nóta közül egy neki tetszőt.

0
0
chx képe

Én nem vagyok ügyvéd, de szerintem erre az Artisjus magasról tesz. Tapasztalat. A Chip CD-re jó 15 éve a zenészek maguk tették a zenéjüket (sőt könyörögtek érte hiszen mi 30k példányban terítettük ingyen a demójukat -- egy csomó ember meg ezért vette meg a Chipet hiszen visoznylag olcsón tele volt jó kis zenével) de az Artisjus mégis beperelt minket hogy fizessünk, az volt a móka vége.

0
0
aries képe

Az http://itcafe.hu/cikk/az_artisjus_valaszol/kerdesek_1.html oldalon található cikkből kiemelném ezt: „Ezért ma egy zeneszerző vagy a közös jogkezelésen belül működik, és akkor az Artisjus kezeli a jogait – vagy kilép az Artisjus jogkezelési köréből, és akkor valóban érvényesen tud CC-nyilatkozatot tenni.”

Ha jól tudom (sajnos az webcímet nem találom), ez az álláspont annyit finomodott, hogy művenként tudsz lemondani a szerzői jogról, ami a modell használhatóságát tekintve megegyezik a kívánalmakkal.

0
0