Sziasztok.
Arra volnék kíváncsi, hogy lehet e automatizálni az oldal belső gyorsítótárának a törlését, kiürítését?
Az akciók között erre nem találtam megoldást.
A netet is feltúrtam, de erre vonatkozó utalást nem találtam.
Vagy csak a figyelmemet kerülte el....
Napi szinten készítek dump-ot az oldalról, viszont ez előtt le szoktam futtatni a cache törlést, mivel a dump az akár 60MB is lehet!!!! - Vagy több.- a megszokott 12-14MB helyett.
Az oldalon napi szinten 600 -700 látogató fordul meg.
A mentést vagy kézzel, vagy a Backup&Migrate modul ütemezésével oldottam meg.
Olyan megoldás volna a legjobb, hogy a fenti művelet akkor fusson le, amikor a B&M modul offline-ba helyezi az oldalt.
Előre is köszönöm
Kocsi Tamás
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
A B&G modul alapbeállításban
A B&G modul alapbeállításban nem menti a cache táblákat, de ha mégis, akkor létre tudsz hozni olyan profilt, amiben megadod, hogy mely táblákat mentse és melyeket ne.
A cahce-l kapcsolatban ajánlom figyelmedbe a boost modult, ami jelentősen gyorsítja az oldalad betöltődését, és ott meg tudod adni, hogy mennyi ideig "éljen" a cache.
Gazsesz
cache táblák
Igen, ezt észrevettem.
Csupán az a probléma, hogy hiba mentesen ezek nélkül a táblák nélkül még nem sikerült visszaállítanom egyszer sem a rendszert!
Igaz akkor 0-ról próbáltam és nem egy létezőre. -azaz friss telepítés + B&m modul és oda, hibára futott.-
Az ajánlott modult természetesen köszönöm és megvizsgálom, bár az oldal sebességével egyenlőre nincs problémám.
Üdv Tamás
Az természetes, hogy nem
Az természetes, hogy nem sikerült, mert ezekre a táblákra szüksége van a rendszernek, és ha 0-ról indítod, akkor a le nem mentett táblákat értelemszerűleg nem fogja létrehozni.
Gazsesz
Sajnos ezek szerint akkor ez
Sajnos ezek szerint akkor ez így nem kivitelezhető, igaz?
Akkor továbbra is az eredeti kérdésemet fenn tartom.
Van arra lehetőség, hogy automatizáljuk a gyorsítótár törlését az ütemezett mentés előtt?
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban információja kérem ossza meg velem, illetve a közösséggel.
Előre is köszönöm.
Már régen bántottam bmet, de
Már régen bántottam bmet, de emlékezeteim szerint van olyan beállítása, hogy a schemat kimentse, de az adatokat ne. Na ez kell ahhoz, hogy a tábladefiníciók meglegyenek, de üresen.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Részben félreértettél.
Részben félreértettél.
Kivitelezhető a normál módon úgy, hogy minden megmaradjon és ne is legyen extra méretű a mentésed, csak akkor vagy
i) a visszaállítást kell máshogy megcsinálni és akkor minden működik és nincs szükséged a cache táblák ürítésére.
Visszaállítás:
1. szűz drupal telepít (létrehozza a cache táblákat is)
2. b&m bekapcsol
3. b&m_mel visszaállít (minden egyéb táblát és adatot visszaállít)
ii)
- írsz egy php-be ágyazott sql-t, ami üríti a táblákat
- ennek futását a b&m előttre állítod
- majd utána indítod a mentést
Gazsesz
Elképzelhető
i) Ezt már végig játszottam és mégis hibaüzenetet dob.
ii) Azért dobtam be ezt a kérdést, mert bíztam benne, hogy az általad leírtakra már létezik egy modul csak én nem találtam.
Köszönöm a segítséged, nekifutok még egyszer a dolognak, hátha valami elkerülte a figyelmemet.
Üdv
KocsiT