Google térkép, mint form komponens

boreus képe

Sziasztok!

Mindössze egy hete ismerkedek a Drupallal, és most egy kis segítségre lenne szükségem. Sajnos a korábbi témák közt nem találtam megoldást.

Google térképet szeretnék komponensként egy űrlaphoz hozzáadni. A cél a következő lenne: a felhasználó az űrlap részét képező térképen elhelyez egy markert, én pedig eredményként koordinátákat (lat, long) kapok (az űrlapokat jelenleg a Webform modullal készítem, a térképek megjelenítéséhez eddig a Geofield modult használtam).

Ha jól értem, ez a Webform gmap modul pont ilyesmire való. Tudtok esetleg valami hasonló megoldást D7-re?

szt képe

Itt van egy összehsonlító táblázat a mappes modulokról:
http://drupal.org/node/1704948 (bár egy kicsit régi, de azért egyszer érdemes végigböngészni).
Meg már volt téma itt is, például.

1
0
Bálint képe

Esetleg nézd meg ezt a sandboxot:
http://drupal.org/sandbox/balint.kleri/1834768

Standard form elemként van megírva, ehhez talán nem nehéz elkészíteni a Webform komponenst.

0
0
boreus képe

azt reméltem, hogy van már valamilyen kész megoldás erre, mert sajnos még csak most ismerkedek a Drupal-lal, és a modulok programozásába még nem sikerült beleásnom magam. A sandbox fájlokat letöltöttem, bemásoltam a "modules" könyvtárba, meg is jelent a "Modulok" oldalon, engedélyeztem, de arra még nem sikerült rájönnöm, hogy lehet működésre bírni. Akkor ha jól értem, a kész modulok egyike se tud alapból térképes formot generálni, ami nekem kéne.

0
0
aboros képe

geofield + openlayers modulpárossal tudsz ilyet, pontokat, vonalakat, poligonokat tárolni. miért webform űrlapot használsz? az ilyesmit tartalom típusokként szoktuk kezelni, arra vannak mezők, mint például a geofield, aminek vannak widgetjei, a geofieldnek több is, az egyik:

"Draw on an OpenLayers Map
Allows drawing of Points, Lines, Polygons and Bouding Boxes"

pont ezt akarod.

1
0

-
clear: both;

boreus képe

Beállítottam a "mezők kezelése" oldalon a "Geofield" mezőnél az "OpenLayers" felületi elemet, a "megjelenés beállítása" oldalon pedig az "OpenLayers" formátumot. Így hozzáadtam az adott oldalhoz egy statikus térképet, amire ugyan adminként az oldal szerkesztéskor tudok különböző jelölő alakzatokat rajzolni, de hogy lesz ebből form? Ezt a térképet egy űrlap részévé szeretném tenni, amit bármelyik felhasználó kitölthet (és a térképen is elhelyezhet egy markert), az így beküldött adatokat pedig később egy táblázatban szeretném megjeleníteni (valahogy úgy, ahogy a Webform modulnál történik). Erre is van lehetőség?

0
0
aboros képe

adnod kell jogosultságot rá, hogy beküldhessenek ilyen tartalmakat.

1
0

-
clear: both;

boreus képe

köszi a segítséget mindenkinek! Végül a Get Locations modullal oldottam meg: létrehoztam egy "Űrlap" tartalomtípust benne a szükséges mezőkkel (Getlocations Fields, stb.), adtam jogosultságot a beküldéshez mindenkinek, és így most tökéletesen működik :)

0
0