Gondolat a Blue Drop Awards kapcsán

intercisa képe

Blue Drop Awards

A Denveri DrupalCon rendezvény után az alábbi eseményre szeretném felhívni a figyelmeteket:

Létrejött a Blue Drop Awards melynek célja, hogy közösségi alapokon keresztül próbálja meg a Drupal tartalomkezelő rendszert támogatni marketing területen világszerte a díj létrehozásával. A díjat és a hozzá kapcsolódó weblapot Ben Finklea hozta létre a segítőivel, melyet itt érhettek el:

Blue Drop Awards: www.bluedropawards.org

Nem tudom, hogy milyen arányban, de szerintem sokan vagyunk akik úgy gondolják, hogy "LEG-LEG" címkét ragasztani egy weblapra vagy internetes alkalmazásra és ennek kapcsán egy díjat alapítani eleve elvetélt ötlet. Az alábbi angol nyelvű rádióadások azonban sokat segítettek megérteni Ben érvelését, ami röviden összefoglalva arról szól, hogy igen is "pódiumra" kell állítani a kiváló minőségű és megjelenésű munkákat, melyek segítik a Drupal jó hírnevét a közösségen kívül is tovább terjeszteni. Egyfajta Drupal kiválóságokat bemutató kirakat weblapra gondolt (angolul talán showcase). Ezt a gondolatot befogadva tudtam csak értelmet adni a Blue Drop Awards-nak.

Ha érdekel ennek kapcsán a Bennel készült riportok azokat itt érheted el:

  1. Jeff Robbins riportja Ben Finkle-val
  2. Modules Unraveled Podcast

2012. április 6-ig lehet lehet leadni a szavazatokat a Blue Drop Awards "internetes verseny" kapcsán az általatok leginkább elismert Drupal által üzemeltetett weblapokra az alábbi kategóriákban:

  • Legjobb nagyvállalati Drupal honlap
  • Legjobb üzleti Drupal honlap
  • Legjobb Drupal online áruház
  • Legjobb közösségi Drupal honlap
  • Legjobb nonprofit és oktatási célú Drupal honlap
  • Legjobb személyes Drupal honlap
  • Legérdekesebb Drupal honlap

A Blue Drop Awards várja minden segítő szándékú támogató jelentkezését annak érdekében, hogy fennmaradhasson és tovább fejlődjön színvonalában a kezdeményezés.

Lehet, hogy önreklámnak gondolja valaki, ennek ellenére mégis szeretném megosztani a magyarországi Drupal közösséggel azt a hazai vonatkozású honlapot, melyet nemrég adtam át az Ügyfelem számára és neveztem be vele a fenti eseményre.

A kisvárosi retro pizzéria nevezési oldalát a következő címen tudjátok megtekinteni: Sunset Pizzéria és Kávéház Dunaújváros

Nem tudom, hogy jól emlékszem-e, de a régi Drupal.hu-n volt egy olyan szekció, ahol szintén be lehetett mutatni a közösség és mások számára az itthon elkészült jobbnál-jobb Drupal weblapokat.

Habár sok idejemúlt weblapot vagy elévült linket találtam az egykori Drupal bemutató oldalon, mégis a többi színvonalas munkák sokat segítettek nekem mikor választás előtt álltam és döntenem kellett, hogy a Drupal vagy a Wordpress tartalomkezelő rendszer használatába fogjak.

Ahogy néhány magyarországi Drupal fejlesztő vagy internetes tanácsadó cég weblapján szívesen olvasom el az esettanulmányokat, arra gondoltam, hogy milyen jó lenne egy hasonló mások számára is meggyőző "case study" cikkeket és bemutató oldalakat találni mondjuk egy landing page-n itt a D.hu-n is.

Nem pusztán a linkek beküldésére gondoltam, mert abból az ember nem igen fogja megtudni, hogy miért úgy készült el az a Drupal weblap és nem is egyfajta 1001 Blue Masters megjelenésű weblapok gyűjtőhelyére, hanem a beküldő által normálisan kidolgott, leírással és képekkel prezentált dolgozatokra, amelynek tárgyát a tartalom beküldő jó gazda módjára figyelemmel kísér és ha kell akkor az elévült oldalait felfrissíti vagy visszavonja.

Mit gondoltok erről? Szerintetek megvalósítható az ötlet?

Sunset Pizzéria és Kávéház Dunaújváros

Drupal verzió: 
Fórum: 
intercisa képe

Április 10-ig lehetett szavazni a különböző kategóriákban a benevezett weblapokra.

A 2012. év legjobb weblapjának a Eyemaginations-t (http://www.eyemaginations.com/) választották a regisztrált szavazók.

További nyertesek:

Bővebb információt a nyertesekről és magáról a kezdeményezésről az alábbi oldalon találtok:
www.bluedropawards.org

4
0