Glossary hiba? és autopath kompatibilitás

calin képe

Sziasztok,

a Glossary (Szójegyzék) modullal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Modul verzió: 5.x-1.7. Drupal verzió: 5.1.

Nem tudom, hogy én rontottam -e el valamit nagyon, vagy a modul eleve hibás? A modult sikerült beüzemelnem, tehát ha egy story-ban, blog entry-ben vagy akármiben egy olyan szó szerepel amit már felvettem a szójegyzékek közé, akkor acronym-ban megjelenik (kurzor a szó fölé, és magyarázatot ad a szó jelentésére), és rá is lehet kattintani.

Két alapvető problémám mégis van:

1. Hiába állítom be az admin/settings/glossary oldalon, hogy minden egyes szójegyzékbe felvett szó külön oldalon legyen (Show glossary across many smaller pages) nem teszi meg. Ha egy blog bejegyzésben egy ilyen szójegyzékes szóra kattintok, akkor a 'fő' szójegyzék oldalra visz, ahol az összes szó szerepel, nem annak a szónak a saját oldalára.

Ezt barkács-módszerrel még úgy-ahogy tudom orvosolni, de tisztában vagyok azzal, hogy ez csak gányolás, és bűn, meg minden.. úgyhogy valami szakszerű megoldás érdekelne ha van ötlet.

2. A másik gond viszont meghaladja a képességeimet. A glossary modul valamiért az egyes szavaknak nem a taxonomy/term/34 hanem a glossary/term/34 URL címet adja, jóllehet persze a taxonomy/term -ek csoportjába tartozik. (szerkesztésnél pl. admin/content/taxonomy/edit/term/34 az URL cím)

Az Autopath modul felismeri a Glossary modul által készített szójegyzéket. De csak arra lehet rábírni, hogy a taxonomy/term/34 -et írja át mondjuk szojegyzek/korte -re. Ez viszont nem jó, mert a taxonomy/term/34, hála a Glossary modulnak nem mutat sehova. A glossary/term/34 kéne, hogy szojegyzek/korte legyen.

Mit lehet ilyenkor tenni? Mivel nem vagyok php terén túl jártas, itt is csak barkácsolni tudtam, ezért próbaképpen átírtam a glossary.module -ban, az egyes szavaknak adott URL-t glossary/term/XY -ról taxonomy/term/XY -ra. Ez működött is, a szójegyzék így kifogástalanul, autopath -elve ment is, viszont az összes többi taxonomy-t szétgányolta: mindegyik taxonomy szótárra azt hitte, hogy az is szójegyzék. Tehát ez nem megoldás.

Egyébként nehezen hiszem el, hogy csak nekem jelent problémát a Glossary 'many smaller page' része és a Glossary vs. Autopath. Legalábbis úgy tudom a Glossary egy elég népszerű modul. Ha valaki megoldotta már vagy van tippje, légyszíves ossza meg! Már több hete ezzel 'szórakozok'. :-/

Minden választ előre is köszönök!

Illyés Edit képe

Első körben frissíts a Drupal aktuális verziójára (5.7) és a modulokból is a legfrissebb stabil kiadást tedd fel. Ha utána még mindig nem úgy működnek a kiegészítő modulok, akkor jelezd.

0
0