Gallery2 Integráció, sikeres, meg mégse sikeres

Frost képe

Sziasztok!
Az lenne a gond, hogy feltettem a Drupalt, illetve a Gallery2-t. Külön Külön mindeketten csodálatosan és álomszépen működnek de együtt vannak apróbb gondok. Ilyen például az, hogy a regisztráció mindkét rendszernél aktiválva van de a Gallery modulnál mégis Warning-ot kapok. Ugyanitt a Google Sitemap/Profile modulok kikapcsoltra vannak írva noha be vannak kapcsolva, igaz Drupalban 5.x-hez már XML sitemap van. Több gond az install résszel nem is lenne. Ami nagyobb gond, és megoldásra vár az az, hogy feltöltök egy képet. Ez a kép remekül megjelenik G2-ben is meg a Drupal_Images blokkban is, de ha én erre a képre ráklikkelek Drupalból Az oldal nem Található! Ha a galéria menüből be akarom nyitni a saját albumom Az oldal nem Található! + poén a G2-ben, hogy hozzáadok képet a saját galériámhoz, és a galériámban nincs kép, de a Galéria kezdőoldalán van kép. Frissítem, Saját Galériám: Üres, pedig ott töltöttem föl a képet.
Nagyjából ennyi gondom lenne így kapásból. SiteGround hostnál vagyok tehát nem Free, semmilyen korlátozás nincs a szolgáltatónál, szóval beállítási gondra gyanakszom.
Átrágtam 2x a Gallery WiKi-jét ez semmit sem segített, tehát végső elkeseredettségemben merek segítséget kérni.

Üdv.: Joci

aboros képe

egyszer egy évvel ezelőtt sikerült nagy nehezen iszonyú sok kutakodás után vértizzadva összehegesztem a gallery2 -t akkor még a 4.7 -es drupal -al. végülis 'hibátlanul' működött, de valahogy nem volt az igazi, nagyon lassú volt és igen nehézkes volt a használata... plusz az integráció se teljesen tökéletes, nem igazán válik a gallery a drupal 'részévé' ... mindenképpen ezt a megoldást akarod használni? szerintem érdemesebb cck+views alapon építeni inkább képgalériát, több okból is (pl új verziókra áttérésnél kompatibilitás problémák).

0
0

-
clear: both;

Frost képe

Azért választottam a Gallery2-t mert ebben van egy beépített kosrába funkció is noha az se tökkéletesen akar működni + Drupalon keresztül gázos. De ha tudnál ajánlani egy másik utat ami egyszerűbb az is remekül megfelelne. A lényeg az, hogy bármely felhasználómnak tudnia kellene saját albumot létrehozni és abba képeket feltölteni. A kosár funkció pedig azért lenne fontos mert néhány ismerőssel nekiálltunk Manga képregényt csinálni, és ezt akarom bepakolni úgy hogy paypal-on keresztülii fizetés után tudják csak letölteni. Bár most hogy elgondolkodtam azt éppen pdf-ben is megtudnám csinálni, és ebben az esetben csak az kéne hogy a regisztrált felhasznélók tudjanak saját albumot csinálni és oda képeket feltölteni. Na akkor egy dolgot már ki is lőttünk milyen jó hogy megkérdeztem, ez a jó insporációs oldal :)

0
0
aboros képe

örülök, hogy gellert tudtam adni a gondolataidnak ;)

0
0

-
clear: both;

Frost képe

Hát igen gallért adtál a gondolataimnak ez nagyon jó dolog meg örülök is neki cak így meg számos egyéb kérdés merül föl. Milyen modullal lenne megvalósítható az, hogy a regisztrált felhasználók saját albumokat hozhatnak létre és csak abba tölthetnek föl? Ugyanakkor egy blokkban Random képet megtud jeleníteni? Eddig a Gallery nagyon kényelmesen megoldotta a progblémát félig mert ugye saját albumot tudtam létrehozni mégha nem is a saját albumba töltötte föl a képeket :D

0
0
thamas képe

Az IMCE lehetőséget ad rá, hogy minden felhasználónak saját képgyűjteménye legyen - bár galériába nem rendezi őket, azt hiszem (meg kell nézni!). Random kép blokkot pedig Views-zal is lehet készíteni, szerintem.

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás