A neobase.hu megszünése miatt egy új tárhelyre helyezem át a honlapomat. Ezen van egy fotógaléria, amin több ezer kép van. A fotók gallery assist alatt vannak. Sajnos a neobase.hu-n az elérése a következő volt: sites/www.kodaly.neobase.hu/files stb. az új tárhelyen meg így kezdődik: sites/default/files stb. Miután az adatbázis mentést megcsináltam és az adatbázist átvittem az új helyre a rendszer működő képes, apró beállítások után. A fotó galéria szerkezet megjelenik, de a képek nem, mert még mindig az elérési útjuk, úgy kezdődik, hogy sites/www.kodaly.neobase.hu/files stb
Az adatbázisban a gallery_assist_item táblában lecseréltem a www.kodaly.neobase.hu-t defaultra. Ha egy-kettőnél kézzel csináltam ,akkor a kép megjelent, ha viszont a következő sql paranccsal, akkor nem: UPDATE table SET mezo=REPLACE(mezo,'www.kodaly.neobase.hu','default') Mivel több ezer van nincs kedvem egyesével a linkeket kicserélni. Gondolom, hogy más táblákban is ki kell cserélni a fenti hivatkozást, de még melyikben? Vagy, esetleg valaki már költöztetett át neobase.hu-ról fotógalériát:
Minden segítséget nagyon köszönök.
Köszi:Jacem
Gallery assist áthelyzése neobase.hu-ról
Taxonomy upgrade extras:
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Nem biztos
Nem biztos, hogy megoldás lesz, de ilyen esetben én az SQL export állományban szoktam egy programozói editorral replace műveletet csinálni, még az adatbázis import előtt. Persze ügyesen kell a keresés/csere mezőket beállítani.
Nagy Gusztáv
Programozói editor
Azt megkérdezhetem, hogy te mit használtál erre?
Bármilyen
editor jó szerintem, ami UTF-8 karakter kódolást tudja.
jEdit
VIM
Notepad++
Akkor a fenti is jó lesz. :)
Sziasztok!
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget! Notepad++-al módosítottam az adatbázisban a hivatkozásokat és utána töltöttem vissza a szerverre. Így már jó lett a geléria és minden fénykép látszik!