Galleria használata Drupal oldalon

thamas képe

Pár hónapja készítettem egy egyszerű html webhelyet, ahol a jQuery-re épülő "Galleria" képgalériát használtam. Ennek kapcsán kaptam egy emailt, hogy át lehet-e ültetni ezt Drupal alá.

Túl mélyen nem akartam belemenni a dologba, de azt gondoltam, hogy akár működhet úgy is, hogy a szükséges js fájlokat és a megfelelő html kódot ("Full HTML" beviteli formával) beillesztem egy drupal oldalra (a la szegedi Drupalcon). De nem működik.

Van valakinek vmi egyszerű (modul fejlesztés nélküli) megoldási ötlete? Vagy a Drupal logikája, felépítése miatt ez fejlesztés nélkül nem megy?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Illyés Edit képe

Én nem látom az oldal forrásában a JQuery könyvtárat, amire a Galleria szkript épül. Ne HTML-ként linkeld a Galleriát, hanem a template.php-ben drupal_add_js() függvénnyel hívd meg.

0
0
thamas képe

Igyekeztem utána nézni, hogyan is kell ezt a függvényt használni. Az api oldal nekem kicsit ijesztő volt, ezért keresgéltem még és kiderült, hogy drupal 6.x-tól az .info fájlban is megadható a .js. Beírtam hát ezt:

scripts[] = jquery.galleria.min.js
scripts[] = jquery.galleria.set.js

De a végeredmény nem a várt galéria, hanem nagyra nőtt képek lettek! :o) Valószínűleg faragni kellene a Galleria kódján is - de ez most elmarad, mivel ehhez nem értek és már nincs is szükség rá, mert az érdeklődő talált egy rokonszenves modult...

Mindazonáltal köszönöm az iránymutatást, Edit!

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

Ez is a gallerián alapul, de a leírása szerint a node szövegét is megjeleníti (nem próbáltam - épp nem aktuális).

Viszont a demó oldal sörökről szól! ;o)

BornFree: http://drupal.org/project/bornfree

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás