Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy Galériák menü pontot amin belül a már létező galériákat mutatja meg ugy mint a cimlapon.
Már egy órája nézegetem és nem találok csak olyat, hogy címlapra helyezést én meg egy Galériák oldalra szeretném rakni.
Ez megoldható és ha igen akkor hogyan ?
Drupal verzió:
Fórum:
Galéria mint címlap:
Címlap:
Címlapnak bármilyen tartalom beállítható, aminek van saját url-je (pontosabban: URI-ja)(asszem).
Ez a komment mutatja, mennyire egyszerűen:
http://drupal.hu/comment/58258#comment-58258
egy kiigazítás, hisz most D7-ről beszélünk:
a megfelelő admin oldal D7 útvonala:
admin/config/system/site-information
"Galériák" node gyártása: (amit címlapnak szánsz)
A legdrupalosabb, ha Views modul segítségével létrehozol egy page típusú "nézetet" ("dinamikus okoslistát"), ami a webhelyen mindenkor meglévő galériákat listázza.
Azt meg úgy lehet legkönnyebben listáztatni, ha a galériáidat egy "galéria" (gépi nevén: "gallery") nevű tartalomtípusként készíted el. (Utána a fentebb említett views-nézetnek csak azt kell beállítani, hogy csak az ilyen típusú tartalmakat listázza.)
A page típusú nézeteknek van saját url-je is (pontosabban: URI-ja), amit megadhatsz frontpage-nek.
Menüpont:
A fenti URI-t manuálisan megadhatod egy menüpontnak, az adott menü szerkesztésekor.
(De arra figyelnék, hogy ha frontpage is meg menüből is elérhető a saját URI-ján, akkor az kétszer, két helyen lenne meg.)
Köszönöm tényleg egyszerű
Köszönöm tényleg egyszerű volt.
nem úgy sikerült ahogy
nem úgy sikerült ahogy szerettem volna csinált egy lapot amigy úgy müködik mint a cimlap de az a baj hogy minden amit a címlapra teszek azt ide is ki teszi.
hogyan lehet azt meg csinálni hogy csak a galériákat rakja rá ?
Hozzá kell adnod egy szűrőt
Hozzá kell adnod egy szűrőt hogy csak a neked szükséges tartalomtípusokat listázza, a többit ne. Angol néven ez "Filter criteria" nak hívják ehhez kell neked egy "Content: Type (= Gallery)" -t hozzáadnod
Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest
Köszi siketült nagyon jó lett
Köszi siketült nagyon jó lett pont ahogy szerettem volna