Galéria képek és íráshoz használandó képek szétválasztása

rapy képe

Sziasztok!

Kezdő vagyok és az image assist modullal gyűlt meg a bajom. Leírom röviden hogy mit szeretnék és hogy mi a gond.

Az egyik menüpont a weboldalon a Galériák, ahova úgy kerülnek fel a képek, hogy total comanderrel tömegesen felnyomom a megadott célkönyvtárba, ahonnan image importtal az előre kialakított galériák valamelyikébe importálom. Ez eddig rendben van. Emellett van egy Hírek menüpont is, ahova az írások törzsébe képeket szeretnék beszúrni. Amikor a szöveg bevitelénél az image assist modult használom a beszúrandó kép kiválasztásához, akkor kilistázza az összes galériába importált képet, ez az első probléma. A második, hogy ha fel akarok tölteni egy új képet az íráshoz, akkor az mindenképpen valamelyik Galériába kerül be, amit nem szeretnék.
Magyarán: szeretném külön kezeli a galériákba teendő képeket a cikkekhez teendő képektől.
És végül egy harmadik kérdés: amikor íráshoz szeretnék képet beszúrni image assist-tal akkor a megjelenő panelen van egy Browse images rész, ahonnan választható My Images és All Images. Ezeket hol lehet konfigurálni, hogyan és mire lehet használni?

Kérem a segítségeteket. Köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Geva képe

elsőre - ugyan mért probléma ha kép beszúrásánál valamennyi feltöltött képből választhatsz? a galériák szerint szűrhető-, zsugorítható a lista, amelyben nem csak a galériába tett képek jelennek meg

a második - csak akkor kell betenni galériába a feltöltött képet, ha a szükséges opciót beállítottad a galériánál. Hozhatsz létre egy külön szótárt is az illusztrációkhoz az elkülönítéshez.

harmadik - jogosultságoknál állítod be, hogy ki érheti el az image_assist-t és hogy minden képet elérheti-e, használhatja-e az eredeti méretet. Te minden bizonnyal minden képet elérhetsz...

Adminisztráció / Webhely beállítás / Image assist
+ az image assist browser ablaka views-zal készült és ott változtatható meg, neve: img_assist_browser

0
0
rapy képe

Köszönöm a gyors reakciót, sorba megyek az általad írtakon:

1. "elsőre - ugyan mért probléma ha kép beszúrásánál valamennyi feltöltött képből választhatsz? a galériák szerint szűrhető-, zsugorítható a lista, amelyben nem csak a galériába tett képek jelennek meg" Ha meg tudnám oldani hogy galériánként leszűkítsem, akkor az csodás lenne. Ezt hol kell beállítanom?

2. "a második - csak akkor kell betenni galériába a feltöltött képet, ha a szükséges opciót beállítottad a galériánál. Hozhatsz létre egy külön szótárt is az illusztrációkhoz az elkülönítéshez." Ezt próbáltam én is, viszont ha a Kép típusra megadtam egy másik szótárat, akkor a feltöltendő képhez KÖTELEZŐEN választanom kellett egy lehetőséget a Galéria szótárból (tehár hogy melyik galériába tegye) valamint az Újonnan létrehozott szótárból is. Tehát végülis ugyanoda lyukadtam ki: a cikkhez tartozó kép szerepelt valamelyik galériába.

3. "harmadik - jogosultságoknál állítod be, hogy ki érheti el az image_assist-t és hogy minden képet elérheti-e, használhatja-e az eredeti méretet. Te minden bizonnyal minden képet elérhetsz... " Ez a weboldal a kislányom ovijának készül és az ottani szerkesztő is el fog érni majd minden képet (persze nem az admin hozzáférést adom neki oda), hiszen ő fogja feltölteni a galériákat és a cikkekhez a képeket is.

"Adminisztráció / Webhely beállítás / Image assist
+ az image assist browser ablaka views-zal készült és ott változtatható meg, neve: img_assist_browser" - ezt nem értem hogy mire írtad. Köszönöm a segítséget!

0
0
Geva képe

1. Adminisztráció / Webhely beállítása / Image assist oldalon az Access settings -nél több kategóriát is ki tudsz jelölni a kategória listában, a képek listájának galéria szerinti szűréséhez a tallózó ablakban (Select the vocabularies to use for Image assist: lista)

2. Adminisztráció / Tartalomkezelés / Taxonómia / Képek szótár sorában a szótár szerkesztése, ahol a Szükséges opcióról vedd le a jelölést. Ez az ami miatt minden kép típusú tartalmat be kell sorolnod a 'gyári' galériába. Ugyan ezt a jelölést kell levenned az új képes szótáradnál is, ha nem akarsz minden képet kategórizálni. Ha egyáltalán nem akarod kategórizálni az illusztrációhoz használt képeket, akkor nem is kell másik szótár :-)

3. All images és My images jelentése + a beállítási lehetőségeket soroltam fel :-)

sajnálom ha nem voltam érthető, kérdezz

0
0
rapy képe

Nagyon köszönöm a segítséget, minden rendben működik.

0
0