fw, uw, atw

aries képe

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem már tele a hócipőm azzal, hogy minden második kérdés freewebes, atw-s, ultrawebes. Ok, ne foglalkozzak vele, de az ember nem tudja kiszűrni az értelmes kérdéseket. Kellene nekik egy külön RSS feed. Ne adj' Isten az illetékes szolgáltatóknál kellene felvetni ezeket a kérdéseket, mert semmi közük a Drupalhoz. Jó lenne valami moderálás erre.

kozakj99 képe

Egyrészt igazat is adok neked, egyrészt pedig nem.
Az tény hogy sok az ingyenes szolgáltatókra vonatkozó kérdés, viszont lássuk be a sima felhasználóknak tényleg csak ez az egyetlen mód és persze a leg költségkímélőbb is, hogy nyílvánossá tegyék az oldalukat.
Ja, és persze azt nem tudom hogy a társzolgáltatónál hogyan tudná feltenni a kérdéseit, hiszen az honnan is tudná, hogy mit hogyan kell a drupalba beállítania.
Egyébként szerintem ez is egy bizonyos mérce a rendszerrel szemben, hogy még akár az ingyenes szolgáltatókkal is képes együtt működni.

0
0

Kozák János

aries képe

Miért ne tehetné fel a kérdéseit? Szomorú lennék, ha az én ügyfeleim itt kérdeznének rá, hogy mit kell tennie az oldal működéséhez. Az meg, hogy ingyenes, az kamu. Ingyen a szél sem fúj. 20 kattintás a felső bannerre, és már adtál is neki annyi pénzt, hogy megérje neki. Tehát akár törődhetnének is ezzel, készíthetnének howtot. Bár a kérdéseket látva nem sok értelme van, mert arra sem veszik egyesek a fáradságot, hogy rákeressenek. :(

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
pp képe

Sajnos a felvetett problémára nincs jó megoldás. Talán, ha lehetne nem kötelező szabadszavas címkézést bevezetni a fórumba akkor lenne előrelépés, hisz a lama úgy se adna meg címkét ;)

Egyrészt egyetértek veled abban, hogy nem itt kéne feltennia a tárhelyszolgáltaó specifikus kérdéseit, de azért lássuk be ha nem tudod mi a probléma akkor nem tudhatod, hogy az tárhely sepcifikus és nem Drupal specifikus..főleg akkor, ha az "xy tartalomkezelő simán felment".

(engem annyira nem zavar egyébként...)

0
0
Hojtsy Gábor képe

Azért eléggé jól körülhatárolható, és egyértelműen ismétlődő kérdésekről van szó. Egyszerűen le kell ülni, és meg kell csinálni ezeken egy-egy telepítést valakinek, és leírni szépen.

Ugye láttunk itt a fórumban olyat ("bb.virgo"), aki eldicsekedett vele, hogy neki nagyon jól megy az extrán az 5-ös Drupal, de nem írta le, hogy hogyan, vagy mik a megkötései. "Falu" pedig feltett nem végleges kiadáshoz az uw.hu-hoz módosított kódokat, de nem írta le, hogy mit módosított és miért.

Így most tudjuk, hogy vannak emberek, akiknek sikerült, részben közzé is tesznek információkat, de ezzel nem sokat érünk (az a fórumozó meg végképp nem, aki a persze nem a fórum közepén keresné a megoldást, hanem a kézikönyvben).

Én ezt megcsináltam a Drupal 4.7-hez (lásd kézikönyv) két ingyenes szerverre, de azért jó lenne, ha akadna más is, aki nem csak megtenné magának és továbbállna, hanem leírná mások okulására.

0
0
bb.virgo képe

bb.virgo anno leírta, hogyan sikerült neki ATW-s tárhelyre Drupal 4.7-et telepíteni , majd megpróbálkozott ugyanígy Extrás tárhelyen a hagyományos telepítéssel (5.0-val) és mivel mindent rendben talált, nem látta értelmét a további fejtegetésnek. De majd igyekszik, hogy ne dicsekvésnek tűnjön a tapasztalatmegosztás.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Én úgy képzelek egy ilyen telepítési leírást, ahogy a kézikönyvben látszik. Lehet-e .htaccess-t használni, lehet-e kereső modult használni (create temporary table miatt például jelezték korábban, hogy mintha ez nem menne az extrán éppen), stb. Mitől esik el valaki, ha azt a szolgáltatót használja, mik a kompromisszumok. Ezeket leírtam az uw-re meg az fw-re a 4.7-es verziót illetően a kézikönyvbe. Az, hogy a menüben körbe lehet kattingatni valóban bíztató, de nem itt állnak meg a felhasználók legjellemzőbb és rendszeresen visszatérő kérdései.

0
0
bb.virgo képe

Én is úgy vélem, hogy többet kéne a tárhelyszolgáltatóknak törődni a különböző problémákkal, hisz a .htaccess feldolgozása, a LOCK_TABLES, init_set és társai nem olyan nagy igények. De jellegét tekintve (ingyenes) ez egy csomag, ami adva van, aztán nekünk kell kitapasztalni, hogyan is működtethetjük rajta a cms-ünket. Nyilván ez egy fizetős szolgáltatónál nincs így, őket fel lehet hívni, hogy mi is a gond.

Igazad van, én is úgy látom, hogy jól látszanak a visszatérő problémák ezeknél a tárhelyeknél.

A kézikönyv-lapokon túl szerintem lenne értelme olyan résznek is, hogy mit is igényel a Drupal és mi milyen kompromisszumokkal jár tényleg. Nem tudom, ez mekkora munkával jár és mennyire kell átfogó irományt alkotni.

Valaki javasolt a Drupal partyn ,,szolgáltatók, amik teljesen Drupal-kompatibilisek'' részt itt a Drupal.hu-n. Ez is jó ötlet lenne, kérdés (azt hiszem ez ott is elhangzott) hogy ki bírálná el a reklám szavahihetőségét.

Aztán ott van Edit által javasolt végfelhasználói kézikönyv, ami a Drupal alapú webhelyek adminisztrációját és használatát (mint fórum) mutatná be, oda lehetne adni a kedves ügyfélnek, részben helpet lehetne belőle készíteni.

Mindegyik témában szívesen részt vennék, mindegyikőnk érdeke.

0
0
kozakj99 képe

Szerintem mindenkinek valahol igza van és tényleg ismétlődnek és egy idő után idegesítőek a kérdések, de szerintem ha bele kezdünk a problémák rangsorolásába az nem vezet semmi jóra.
Azokat meg csak tisztelni tudom, akik megírták az első felhasználói kézikönyvet, mert tényleg jó volt és hasznos és én sem várom el hogy megint ugyan azok csinálják az 5-ös höz is, hiszen ez véktére is egy közösség lenne.
Egyébként meg ezért vannak külön kategóriák, hogy az ingyenes tárhelyekkel kapcsolatos kérdések szeparálódjanak, válaszolni meg az válaszol rá, aki látja értelmét meg van hozzá idegrendszere.
Egyébként mint azt ti is nyílván tudjátok külföldön már több könyv is ki jött ami a Drupalal foglalkozik, bár azt nem tudom hogy kicsiny országunkba mikor is fognak ezek eljutni :))

0
0

Kozák János

aries képe

Van külön kategória az befizetés nélküli aka ?ingyenes? szolgáltatóknak? Hogyan tudom kiszűrni az általános feedből ezeket a tartalmakat? Sehogy.

Az Amazonról meg tudod jelenleg is vásárolni ezeket a könyveket.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
Hojtsy Gábor képe

Aries, arra gondolsz, hogy a többi telepítési probléma érdekelne, de az ingyenes szerverek telepítési problémái nem?

0
0
aries képe

Pontosan. Azok közül is leginkább az, amit már 3x feltettek korábban. :] (Tudom, vannak RSS aggregátorok, ahol tudok reguláris kifejezésekkel operálni, de ezt már csak végső megoldásnak szánom.)

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
hirtelenke képe

Nem tartozik a kerdeshez, csak tudni szeretnem, hogy az altalam feltett kerdest hol tettek mar fol korabban 3*?
Ha mar ilyen indulatkitorest valtottam ki beloled... ;)

0
0
aries képe

Ne vedd magadra, nem rád gondoltam, nem tudom, honnan vetted. :]

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0