Freeblogos bejegyzések importálása Drupal alá.

nevergone képe

Sziasztok!

Mi jobbat lehetne csinálni egy ilyen szép nyári napon, mint Drupal modult fejleszteni?
Miután szenvedtem picit a fájlfeltöltéssel, elkészült a freeblog_import modulom első tesztváltozata, amely segítségével a Freeblog blogexportjával kimentett adatokat lehet Drupal rendszerbe beimportálni.
A modul messze nincs kész, és erősen átnézésre szorul, ezért sem vállalok garanciát a működésére. Mindenesetre én sikerrel végeztem el egy közel 1500 bejegyzést tartalmazó blogexport importálását.

A blogbejegyzéseket a Freeblog admin felületéről a megfelelő blogot kiválasztva a Vezérlőpult -> Hasznos holmik -> Blogexport lehet kiexportálni.

A modulban működik a lementett bejegyzések importálása, beállítja a bejegyzések létrehozásának idejét, címét, bevezetőjét és tartalmát. Kiválasztható, hogy a rendszerben található melyik tartalomtípusba importáljon, és milyen beviteli forma használatával.

Ami biztosan nem működik (mert még nem foglalkoztam vele), a kommentek, többfelhasználós blogok, kategóriák és címkék kezelése. Természetesen, ha lesz rá időm és türelmem, ezekkel is megpróbálkozom.

Nem vagyok nagy PHP és Drupal programozó, biztos sokmindent rosszul (vagy nem túl jól) csináltam, ezért konstruktív javaslatokat várok a javításra a hozzáértőktől.
Amire mindenképpen rá kellene nézni, az a beviteli formák kezelése, mert működik, de attól tartok, hogy nem így kellene:

 // elerheto beviteli formak listaja
 $formats = filter_formats();
 foreach ($formats as $id => $format)
  $formats_array[] = $format->name;
 $form['format_types'] = array(
  '#type' => 'select',
  '#title' => 'A tartalmak importálásához használt beviteli forma',
  '#required' => TRUE,
  '#options' => $formats_array,
  '#default' => variable_get('filter_default_format', 1),
 );
 
 $node->format = variable_get ('freeblog_import_filter_type', '')+1; // importalashoz beallitott beviteli forma, a +1 veszelyes lehet!!!

Egy szó, mint száz, itt a modul, itt egy tesztadat, lehet próbálgatni, visszajelzéseket várok.
Nekem már nincs szükségem a modul által adott funkcionalitásra (régebben lett volna), de érdekelt a téma, ezért ugrottam neki.

Ui.: A modulhoz Drupal 6.x szükséges. :)

nevergone képe

Némi nyüglődés után elkészült a modul újabb változata, amely már tartalmaz némi támogatást a hozzászólások importjához is.
Természetesen rengeteg megoldás továbbra is csúnya és optimalizálatlan (elég csak az xml-machinációkra gondolni), illetve a hibakezelés még messze nem teljes körű.
Ezeket megpróbálom később javítani, természetesen ötleteket továbbra is várok. A modul működését kipróbáltam a tesztadaton, és a saját blogom mentésén is (kb. 1500 bejegyzés), sikerrel vette az akadályt. Ettől függetlenül használni csak saját felelőségre!
A modul forráskódja továbbra is elérhető itt.

0
0