forum modul nem perfekt magyar

belulo képe

Mindenütt magyarul beszél, de ha vendégként nézem az oldalt, akkor így szólít fel: Login to post new content in the forum. Ha belépett felhasználó vagyok, akkor ékes magyarsággal ezt mondja: Új Fórumtéma beküldése.

Eddig Forums-ként jelent meg, azt a taxonómia szótár névvel Fórumokra cseréltem. Ezt azonban nem tudom, hol kell állítanom.

Előre is köszönöm az útba igazítást.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aries képe

Nem találok ilyen angol szöveget a Drupal 6.14 forrásában. Kérlek keress rá te is és írd meg, hol találod. 6.14-et használsz?

0
0
belulo képe

Rákerestem, és úgy valóban nem találtam én sem, de valószínű a link miatt nem. Töredékre keresve ezt kaptam:

Beépített felület Login to post new content in the forum. hu Szerkesztés törlés

ahol a hu át van húzva. Ezt nem értem, miért.

Ha szerkeszteni akarom, akkor beírhatom a magyar megfelelőt. Ha ezt megteszem (Új hozzászólás beküldéséhez be kell lépni az oldalra. ), akkor a hu áthúzása eltűnik és magyar lesz a szöveg is.

Csak azt nem értem, hogy a forum az core modul, miért nem magyar eleve.

Amúgy erről az oldalról van szó.

0
0

belulo

aksza képe

Jól mondja aries: ez le van fordítva (talán nálad azért nincs mert korábbi verziót használsz):
eredeti:
<a href="@login">Login</a> to post new content in the forum.

fordítás:
<a href="@login">Be kell jelentkezni</a> új tartalom beküldéséhez a fórumba.

Ha mégis előfordul ilyen máskor is, akkor Te is könnyen lefordíthatod: webhely építés / felület fordítása / keresés. Nem biztos, hogy ugyanúgy megtalálod ahogy első ránézésre látható (pld. ez is tartalmaz linket a belépés ablakra). Az általad beküldött szövegrész például a Login kifejezésre keresve jön be a negyedik helyen (nálam, nálad lehet még több ilyen kifejezést is találhat).

0
0
belulo képe

egymást.

6,14-es-nél nincs újabb, így nem értem miért van ez a gondom. Mindenesetre lefordítom én magamnak, ahogy írtam is.

0
0

belulo

aksza képe

Bocs, hogy olyanról írtam amit Te már tudsz, talán másnak hasznos lesz. Velem is fordult már elő hasonló eset, nem tudom az okát de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, lefordítottam.

0
0
aries képe

Az általad használt fordításban le van fordítva a fenti mondat? Mert a CVS-ben levő fordításban le van fordítva. Valami más lesz itt a gubanc.

0
0
belulo képe

és a localhoston, valamint a szerveren lévő modules/forum/translations/modules-forum.hu.po fájlban le van fordítva eképpen:

#: modules/forum/forum.module:688
msgid "Login to post new content in forum."
msgstr ""
"Csak belépett felhasználók tudnak új bejegyzéseket "
"létrehozni."

0
0

belulo

Balogh Zoltán képe

Az lehet a probléma, hogy ez a szöveg a Drupal 6.13-ban szerepelt először. Valószínűleg korábbi változat volt eredetileg telepítve Nálad, és a Drupalt ugyan frissítetted, de a honosítását nem. Azt ugyanis nem elég odamásolni.

0
0
belulo képe

szerint én 6.14-est tettem fel a szerverre rögtön, mert a korábbi változatot csak locahoston nyüstöltem, lévén tök nulláról kezdtem vele foglalkozni. Mire lett szerver, addigra lett 6.14 is. Érdekes módon a localhoston pedig nincs ez a probléma. A rejtély számomra továbbra is rejtély.

Azonban a kérdésem: ha mégis szalajtana a memóriám, akkor hogyan kellett volna eljárnom? Mentés-modulok kikapcsolása-régi törlése-új bemásolása-majd update.php- visszakapcsolás?

0
0

belulo

Balogh Zoltán képe

Egyik módszer szerint a frissített fordítások feltöltése után az l10n_client-ben lévő fordítások újraimportálása segítségével. Vagy saját felelősségre „napi” frissítésű fapad, míg nem megy ez központilag.

0
0