form a láblécben

vizimento képe

A láblécben szeretnék elhelyezni egy form-ot, de sajnos nem megy.
Csak a szöveg jelenik meg, a gomb és a kitölthető mezők nem.
Mi lehet a probléma és hogy lehetne megoldani? Köszi!

Fórum: 
Pasqualle képe

nem tudjuk.. ennyi infobol biztos nem fogjuk kitalalni..

hogyan probaltad? milyen formot? hogyan probalod a lablecbe helyezni? mashol megjelenik csak a lablecben nem?

0
0
vizimento képe

Az adminisztráció/webhely beállítása/webhely információk/láblécüzenet-be szeretném ezt a form-ot berakni.
Ez egy olyan form, ami annyiból áll, hogy "Név:" és a dobdoz ahova be lehet irni a nevet, aztán "Email:" ami mögött megint egy doboz ahova be lehet irna a mailt, és ezek alatt egy Feliratkozás feliratu gomb.
Máshol működik ez a hírlevélfeliratkozásra való form. Viszont itt csak a két feliratot látom: a "Név:" és a "Email:" feliratot. Se a boxot ahova irni lehetne, se a gombot.
Nem értek hozzá, és lehet hogy most hülyeséget mondok, de olyan mintha nem futtatná a kódot, csak az írást jelenítené meg.

0
0
szikar képe

Próbáltad már a webform modult? Erre van kitalálva.

0
0
vizimento képe

Nem próbáltam, mert még nem is hallottam róla. Mint mondtam, kezdő vagyok. De köszi az ötletet, megpróbálom azzal megcsinálni!

0
0
vizimento képe

Elakadtam ezze a webformmal. A tartalom hozzáadásánál megjelent a webform menü, de én nem új tartalmat akarok beküldeni, hanem a webhelyinformációk/láblécüzenet-be szeretnék egy formot.

0
0
szikar képe

nem is fogod tudni mire lehet használni ezt a modult. A webformmal hírlevélbeküldő űrlapot tudsz pillanatok alatt összekattintgatni, láblécbe is berakhatod ha akarod stb.

0
0
pp képe

Melyik webformmal tudsz Te hírlevélbeküldő űrlapot gyártani?

Tudtommal (rég próbáltam, lehet tévedek) a webform modul arra jó, hogy adatokat gyűjts be és azt könnyedén letöltsd, semmi több.

pp

0
0
szikar képe

Nem hírlevélbeküldő! A kérdező e-mail címet szeretne bekérni, majd megnyomni a feliratkozás gombot. Ezt meg tudja csinálni a webformmal. Ezt akartam kifejezni én is a hozzászolásommal. Bocsánat a félreérthető hozzászólásért. Kissé fáradt voltam.

0
0
aboros képe

most vagyok én is éppen ennél a problémánál, hogy van egy webformom, amit egy blokkba kellene tennem. sajnos az nem megy, hogy

$node = node_load(x);
print theme('node', $node);

mert így csak az űrlap "törzse" íródik ki, maga az űrlap nem. :(

kicsi utánaolvasásra, az 5.x -el kapcsolatban írták, hogy ez nem ajánlatos megoldás, hogy a webformjainkat bárhogyan is blokkokba tegyük, mert - nem értem pontosan, de lényeg, hogy úgy van webform kitalálva, hogy az űrlap akcióját az éppen aktuálisan megtekintett oldalhoz köti, ami már nem az lesz, aminek kéne lennie, ha belerakod egy blokkba ugyebár. asszem.
http://drupal.org/node/139172

szóval nem tudom még mi lesz, mert elég minimál form kéne és egyetlen darab, úgyhogy lehet, hogy a webform eleve ágyúval verébre és egy darab blokk amibe van egy űrlap azt inkább egy saját modulban kéne megoldani?

0
0

-
clear: both;

pp képe

És így:

$node = node_load(x);
print theme('node', $node,false,true);

miért nem drupal_get_form()-al csinálod??

pp

0
0
aboros képe

egyrészt, másrészt rögtön adódik az újabb kérdés: ha dupal_get_form($form_id) -al csinálnám, akkor honnan tudom kideríteni, hogy mi az űrlapom id -je?

0
0

-
clear: both;

aboros képe

belenéztem a forrásba és benne van a form id..

<form enctype="multipart/form-data" id="webform-client-form-11" method="post" accept-charset="UTF-8" action="/node/11">

tanúlság, előbb kutakodik, utána kérdez bután nézve... :D

0
0

-
clear: both;

aboros képe

nem megy nekem még ez az űrlapozás... sehogy nem akar menni. a theme('node'.. -al nem megy, ezt még meg is értem. viszont a drupal_get_form() -ot meg nem tudom rendesen használni, folyton hibára fut vagy ha nem, akkor meg nem jeleníti meg a formot (halványan látom firebug-ba az űrlapelemeket):

print drupal_get_form('webform_client_form_11', 11, array());

mit rontok el? valamit nagyon nem tudok és azért nem megy tutira.. :(

0
0

-
clear: both;

pp képe

A footerbe nem tudsz berakni html-t, de blokkot igen. A blokk bevitelét meg állíthatod. Következésképpen:
- Létrehozol egy blokkot
- beteszed a footer-ba és kész.

pp

0
0
vizimento képe

Létrehoztam a blokkot, és betettem a láblécbe, ám az eredmény még mindig ugyanaz. Csak a "Név" és "Email" szavak látszanak, se a dogoz ahova irni lehet, se a feliratkozás gomb nem látszik.
Megpróbálom beilleszteni ide a kódot, hátha azzal van gond, bár máshol működik...

<form name='apply' method='post' action='http://www.hirlevelmanager.hu/apply.php'><div style='width:300px;background-color:#90B3C2;border:1px solid #FFFFFF;'>
<table style='width:100%'>
<tr><td><div style='font-family:Verdana;font-size:8pt;color:#000000;font-weight:bold;;text-align:right;'>Név:</div></td><td><input type='text' name='name' style='width:200px;font-family:Verdana;font-size:8pt;background-color:#FFFFFF;color:#000000;;'></td></tr>
<tr><td><div style='font-family:Verdana;font-size:8pt;color:#000000;font-weight:bold;;text-align:right;'>E-mail cím:</div></td><td><input type='text' name='mail' style='width:200px;font-family:Verdana;font-size:8pt;background-color:#FFFFFF;color:#000000;;'></td></tr>
<tr><td colspan=2 style='text-align:center'><input style='font-family:Verdana;font-size:8pt;color:#000000;background-color:#E8EAEA;font-weight:bold;font-style:italic;' type='submit' name='send' value='Feliratkozás'></td></tr>
</table></div>
<input type='hidden' name='cID' value='115'></form>

Miért nem akar nekem működni?

0
0
aboros képe

azért nem akar működni, mert a drupalban nem lehet csak úgy ukk-mukk-fukk űrlapokat pakolászni ahova kedved tartja, ha jó tudom/értem bizonyos biztonsági szűrők ki fogják szedni a "gyalogos" form elemeket a tartalomból. erre van egy külön api, azzal lehet formokat generálni.

0
0

-
clear: both;

vizimento képe

Nekem magas ez az api, meg form generálás, meg ilyenek, ugyhogy egyenlőre maradok a "legfavágóbb" módszernél:
Minden egyes oldal aljára külön beillesztem a form-ot. Remélem úgy működni fog.

Azt meg tudjátok mondani, hogy a fentebb már beírt form-kódon belül hova kell berakni az "align="center""-t, hogy középre helyezze? Vagy ez sem olyan egyszerű mint ahogy én azt elképzeltem?

0
0
pp képe

válaszd a php-t (most ez a legegyszerűbb, ne a full HTML-t mert az nem full html!)

ha megy akkor megpróbálhatod a bevitel formáknál a fullHTML szűrőcsoportnál kikapcsolni a sortörés átalakítót és a linkelőt.

pp

0
0
vizimento képe

Hol válasszam a php-t? Én itt csak filtered html-t és full html-t látok.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Utána már lesz.

0
0

Nagy Gusztáv

vizimento képe

Sikerült, köszönöm! Azt még meg tudnád mondani, hogy hogy tudnám középre rendezni? Fentebb már beírtam a kódot. Azon belül hova kell az "align="center""? Vagy úgy nem lehet?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Szerintem eleve a célodat kellett volna leírnod, és nem csupán az általad kitalált "félkész" megoldást. Jó eséllyel rég kaptál volna korrekt választ, ha a célodat tudnánk.

Ha pl. hírlevélre való feliratkozás, akkor simplenews modul, és egy blokkot kell bekapcsolni. Ennyi.

0
0

Nagy Gusztáv

vizimento képe

A konkrét célom az, hogy minden egyes oldal alján legyen egy hírlevél-feliratkozó form. Lehetőleg az amelyiknek a kódját már bemásoltam egyszer ide.

0
0
Nagy Gusztáv képe

valamelyik modulhoz szállítja az adatokat?

Tényleg nem értem, miért akarsz olyan dolgot programozni, amire kész modul(ok) van(nak).

0
0

Nagy Gusztáv

vizimento képe

Remélem nem számít reklámnak, de így talán érthető lesz.
A programozáshoz egyáltalán nem értek, így "kész" megoldást szeretnék alkalmazni.
Erre a legjobb választásnak a "www.hirlevelmanager.hu" tűnik. Ott van egy online form-generáló, azzal csináltam a kódot amit egyszer már beírtam ide.
És ugye ott akadtam el, hogy hogy rakjam oda minden oldal aljára ezt a form-ot.

Gondolom lenne megoldás erre a hirlevélmanager megkerülésével, csakhogy akkor újra szenvedhetnék az időzített levelekkel, hírlevelekkel, stb-vel.
Így meg ha sikerülne az ő formjukat használni, akkor az oldalukon keresztül mindezt könnyen, egyszerüen, magyar nyelven megtehetném.

0
0
aboros képe

szép egyedi, legtöbb kliensben egyformán megjelenő html hírlevelet (általában ilyet akar mindenki, nem sima szövegest..) nekem még a simplenews -al nemigen sikerült produkálni. :(
mikor ezzel szenvedtem, még akkor írta edit, hogy a hírlevél-biznisz az komoly meló, direkt erre szakosodott cégek vannak, mert annyira azért nem hambekaplak.

azért megpróbálkoztam vele, úgy sikerült, hogy minden "számot" megszerkesztettem htmlbe, beleégetve minden stílust minden elembe, de ez nem volt túl hatékony, úgyhogy végülis pár "megjelenés" után inkább egy profi, ilyen szolgáltatást nyújtó céghez költözött aztán ez a funkció.

0
0

-
clear: both;