Fogalmam sincs mit kéne keresnem!

gcsomesz képe

Sziasztok!

Van nekem egy drupal 5.x alapú site-om ami eddig kiválóan megfelelt de most úgy érzem olyanra megoldásra lenne szükségem amihez (ne kövezzetek meg) lehet hogy kevés lesz.
A konkrét oldal cégemről tartalmaz információkat és emellett a megvásárolható termékeket és szolgáltatásokat tartalmazza.

Szóval 2 megoldandó feladat lenne.

1.

A regisztrált felhasználók eddig a rendelésüket egyszerűen a kapcsolat menüpontban leírták. Mondhatom elég primitív módja de mivel elég spéci dolgokat árolok, ezért többnyire türelmesek a vevők (vagy inkább eddig kénytelenek voltak). :(
Egy olyan űrlapra lenne szükségem ahol a regisztrált felhasználók egyszerűen leadják a rendelésüket a következő képen (én legalább is így képzeltem el):

xy termék (legördülő menü, de az is jó ha egy kitöltendő rublika van hogy pl 3 db)
yy termék (ugyan az)
és természetesen ez így folytatódik az összes termékkel jó lenne ha képeket is tudnék ide az űrlapra beilleszteni

Aztán lejjebb az űrlapon következnének a kitöltendő adatok név, cím, tel.szám, stb
Amint a kedves ügyfél végzett és elküldi az űrlapot, én úgy képzeltem hogy a drupal elküldi nekem a rendelé[email protected] előre beállított email címemre. De azt is szeretném ha ezeket az adatokat egyrészt megjegyezné a felhasználóról, de legalább is én had tudja hozzá rendelni akár utólag is az űrlap alapján, hogy ne keljen neki minden alkalommal kitöltögetnie. Szóval egyrészt az űrlap másrészt a felhasználóról az adatokra lenne szükségem. Ha az utóbbi megoldása bonyolult is,de az adatlapos dolog mindenképp fontos lenne.

2. Vannak törzsvásárlóim, akiknek szeretném hogy amikor beregisztrálnak akkor a regisztrációnál legyen egy olyan lehetőség azon kívül hogy email cím, hogy törzsvásárlói kártya szám megadása. Ha bepötyögi azt a bizonyos számot akkor őt automatikusan egy olyan joggal ruházza fel, hogy számára,de csak is számára elérhető legyen egy külön menüpont.

Tudom, hogy nem egyszerű amit kérdezek, de fogalmam sincsen milyen modulokat és hogyan használjak ehhez a feladathoz. Webshop-ot nézegettem de elég bénák és mellé viszont baromi bonyolultak, arról nem is beszélve hogy általában nem a site-om részeként és annak stílusvilágába illeszkedik hanem egy csúnya "utánfutójaként". Nem csak ingyenes megoldások érdekelnek, de értelem szerűen nem akarok több tízezret elkölteni rá, mivel akkor már akár vásárolhatnák is valahonnan. De tetszik a drupal és elég sok időt is beleöltem ahhoz, hogy megtántorodjak, de kérem akinek van ideje és türelme az segítsen. Az alap dolgokkal tisztában vagy (legalább is remélem :S), szóval nem a telepítéssel kell kezdenem.

Köszi mindenkinek aki segít vagy akár ezt a terjedelmet végigolvasta.

Drupal verzió: 
Fórum: 
thamas képe

1. Nézegesd meg a webform modult
2. Ilyesféle dolog kellhet neked: http://drupal.org/project/regcode (bár lehet, hogy nem pont ez - nem próbáltam!) Biztos, hogy ez kell neked: http://drupal.org/project/rolekey

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

sgabe képe

A rendelést illetően én az Ubercart webshopot ajánlanám, de a lényeget még egy Webform segítségével létrehozott űrlappal is elérheted. Ubercart esetében a felhasználó adatainak a tárolására és rendelésnél automatikus használatára van Ubercart Addresses modul.

A törzsvásárlói regisztrációra van egy Registration Secret Codes elnevezésű modul, ami lehetővé teszi, hogy regisztrációnál egy kód megadásával a beállított csoportba kerül a felhasználó és innentől kezdve tetszőlegesen állíthatóak a jogosultságai, legyen szó egy külön menüpontról, vagy bármiről. 5.x-re van belőle fejlesztői kiadás, kicsit ráncba kéne szedni és portolni 6.x-re, de kiindulásnak tökéletes szerintem.

Másik lehetőség például az Apply for role modul, amivel a felhasználók csengethetnek nálad, hogy ők törzsvásárlók, te pedig jóváhagyhatod illetve elutasíthatod a profiljukban megadott törzsvásárlói kártya szám alapján.

0
0
gyurex képe

Webshop-ot nézegettem de elég bénák és mellé viszont baromi bonyolultak, arról nem is beszélve hogy általában nem a site-om részeként és annak stílusvilágába illeszkedik hanem egy csúnya "utánfutójaként".

Ha az ubercart mellett döntesz, akkor talán ez segítségedre lehet Széll Kornél: Webáruház fejlesztése Drupal alapon

általában nem a site-om részeként és annak stílusvilágába illeszkedik

Ajánlom figyelmedbe a munkaközvetítőt biztos akadna pár jelentkező aki szívesen lesminkeli neked.

Baráti üdv,
gyurex

0
0
gcsomesz képe

Megnéztem az általatok ajánlott Übarcart modult és hát valóban elég csinos dolgokat lehet vele készíteni. Köszönök minden ötletet, neki veselkedem remélem nem törik bele a bicskám, ha esetleg mégis számítok a további ötletekre. Addig nagyon köszönöm a tippeket.

0
0