Főcikk és alcikkek

agostonl képe

Sziasztok!

Olyan template-et keresek, mintának, melyben a főoldalon van egy főcikk, jellemzően a legutoljára kirakott cikk, középen, alatta pedig két oszlopban a további cikkek.

Vagy ha tudtok rá leírást, kérlek dobjatok linket!

Próbálom megérteni a template-ek működését, és ezen az úton szeretnék végigmenni.

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Geva képe

- készítesz egy blokkot a legfrissebb cikkekkel(views-al), amelyből kihagyod az első elemet és már be is kapcsolhatod a legfrissebb cikk alá(egy oldal views-l elkészítve, a legfrissebb cikkekből az elsővel),
- a Tartalom régiójában, a címlapos tartalom alá, korlátozva erre az egy oldalra a megjelenítését, ezt bármelyik smink templétben meg lehet tenni, nem kell hozzá speciális templét.

pl http://kaalvilla.com/hu/legfrissebb (saját készítés)
ha minden cikket szeretnél így megjeleníteni - mint a mutatott honlapon -, akkor a blokk cikkek listájából kell kizárni - az oldal url-t alapul véve az aktuális hírt (a views blokk haladó beállításainál)

...hány oszlopban jelennek meg a cikkek a blokkban: a views formátum, grid 2 oszlopos :-)

0
0
agostonl képe

Tökéletes, pont erre gondoltam, köszi.

0
0
agostonl képe

Na ez a része kicsit zavaros, de majd túrom.
Úgy szeretném, hogy a főcikk felül elfoglal két oszlopot, és alatta két oszlopban jönnek a további cikkek.
Tipikusan a főcikk a legutoljára kitett hír lesz, a többi meg időrendbe csökkentve alá.

0
0
agostonl képe

Nem nagyon értem.
Létrehoztam egy olyan view-t, ami csak az első cikket jeleníti meg, majd egy olyat, ami két oszlopban behozza az összes többit.
Megjelentettem a cimplapon, de az első cikkes view ott minden cikket lehoz, míg a view beállításánál csak az elsőt, ahogy kellene.

0
0
Geva képe

a lényeg, hogy a legfrissebb hír kerüljön egy dinamikusan változó oldalra, alá pedig bekerüljön a többi hír egy blokkban

1. views - egy oldal nézet: beküldés szerinti csökkenő sorrendben rendezve a híreket, szűrve, a lapozó használatánál beállítva Meghatározott elem megjelenítése az 1 elemet
2. views - egy blokk nézet: szintén időrendi sorrendben, lapozó beállításánál az elemek száma nem korlátozott, az Eltolás 1, ettől ebben a listában az első elem - a legfrissebb - nem fog megjelenni.

ha mented ezt a két nézetet és megnyitod ismét szerkesztésre az 1.views-t, akkor annak láblécébe beszúrsz egy Általános nézet mezőt, amelybe ki tudod választani a 2.views blokkot. Innét már csak be kell állítanod, hogy az 1.views a nyitóoldalra - vagy a hírek nyitóoldalára kerüljön. A blokkot nem feltétlenül itt kell beállítani.

Kérdezz tovább, ha még most sem sikerült volna,
linket tudnál adni hozzá?

1
0
agostonl képe

Ez megvan ezt sikerült is, a view beállításoknál alul a megtekintésben jól mutatja, szuper, köszönöm.

0
0