flash menü és javascript

medis képe

Sziasztok,
tudom már párszor felvetődött a téma, de valahogy mégsem működik a dolog. Egy olyan flash menüt szeretnék beépíteni, ami javascript segítségével építi fel a menüt. HTML-be simán működik, de ha kiprintelem a page.tpl-be, nem tudja megjeleníteni :(
Amit kiiratok az igy néz ki:

<div id="vmi">
	You need to upgrade your Flash Player or to allow javascript to enable Website menu.</br>
	<a href="http://www.adobe.com/go/getflashplayer">Get Flash Player</a>			
</div>
	<script type="text/javascript">
	// <![CDATA[
		var so = new SWFObjec("menu.swf", "menu", "220", "330", "8", "#000000");
		so.addVariable("page_code", "a_b_c");
		so.addParam("wmode", "transparent");
		so.addParam("scale", "noscale");
		so.addParam("salign", "TL");	
		so.write("***");
	// ]]>
	</script>

amit használ javascript azt pedig drupal_add_js("swfobject.js") adom hozzá. Az elérési utak szerintem jók, mert a megjelenített oldal forráskódjába úgy néz ki mint a többi elérési út és a forráskóban is látom a belső scriptet, de csak a felső div jelenik meg az oldalon. Mi lehet a hiba?
üdv,
medis
Drupal verzió: 
Fórum: 
sgabe képe

és nem találja a megadott helyen a menu.swf fájlodat, nem tudom jelenleg hol van, de ha a sminkedben, akkor írd be elé a sminked útvonalát <?php print base_path() . path_to_theme() ?> a javascriptet pedig a smink .info fájlban így add hozzá scripts[all] = swfobject.js és az is legyen a smink mappájában

0
0
medis képe

Ha az info fájlba teszem a js importálását, akkor a forráskódba se látom, hogy megtalálná, pedig ott van a smink mappájába, viszont ugyan úgy nem jelenik meg mint eddíg, tehát lehet, hogy eddíg se találta...pedig ott van mellette :(

0
0
medis képe

Hozzáadta a js-t, csak törölnöm kellett a smink cache-ét. A belső script viszont mintha nem működne, mert a végére raktam ezt a sort: document.writeln("script"); és nem írta ki... (Ha a html-be ugyanoda tettem ugyanezt a sort, akkor ott kiírta)

0
0
medis képe

Ja hogy azt nem szeretik a böngészők, ha php-vel kiprintelem ezt: // <![CDATA[
Viszont még mindig nincs flash csak a helye, ha kétszer rákattintok, akkor kijelöl egy téglalapot, de nem tőnik flashnek (jobb klikkel nem jön ki a flash gyorsmenüje) ÁÁ hogy mindig van valami:(

0
0
James53 képe

Remélem jól értelmeztem a problémát.
csak menu.swf-t adsz meg és semmi elérés, ez egy relatív elérési út így, és mivel a page.tpl templatet az index.php "rántja be" így a page.tpl fájlban lévő relatív elérési utat úgy kell megadni, mintha az index.php-ba írnál. Ha ez a kód page.tpl-ben van, akkor valószínű a gyökérkönyvtárban keresi a menu.swf-et. Ott van? Vagy átkell rakni oda, vagy a relatív elérési utat kiegészíteni, vagy a tuti: abszolút elérési útvonalat adsz :)

Amúgy csak gondolom, hogy ez lehet a baj, nem tuti, de a tünetekből annak gondolnám.

0
0

- Szabó Gábor -

"Előre minden élharcos, akinek a jelmondata az, hogy - amég élsz, alkoss"

medis képe

Jelenleg /drupalprobak/moduldev/themes/garland/menu.swf elérési utat adtam meg az alapján, hogy a behozott oldal forrását megnéztem, akkor az info-ból beimportált js elérése :

<script type="text/javascript" src="/drupalprobak/moduldev/themes/garland/swfobject.js?N"></script> 
ami pedig ott van melette...
De ha csak menu.swf-t írok be, akkor is ugyanaz jelenik meg, mintha a teljes elérési utat írnám be. (a www mappába van drupalprobak mappa, azon belül meg moduldev mappa, amiben vannak a drupal mappák)
0
0
Nagy Gusztáv képe

Nekem most az nem világos, hogy ebből a /drupalprobak/moduldev/themes/garland/swfobject.js útvonalból mi is a documentroot. Úgy sejtem, hogy a /drupalprobak/moduldev/ könyvtár van a domainhoz rendelve. Ekkor a /themes/garland/swfobject.js a megfelelő útvonal. De ha más a documentroot, akkor más lesz.

0
0

Nagy Gusztáv

aboros képe

<?php
$jscode = 'var params = {};params.menu = "false";params.wmode = "transparent";var flashvars = {};flashvars.xmlString = "'.$xmlstring.'"; flashvars.basePath = "'.$base_path.'";var attributes = {};    swfobject.embedSWF("'.base_path().'sites/all/themes/narmer/top-menu.swf", "flashcontent", "515", "166", "8.0.0", 0, flashvars, params, attributes);';
drupal_add_js($jscode, 'inline', 'footer');
?>

ez egy részlet egy modulból ami egy blokkot állít elő, egy bizonyos szótár kategóriáiból 1-1 legfrissebb node címét nyomja a blokkba, listába, a fenti jskód azt cseréli le egy flash menüre, flashvars -ban átadva a címeket meg az útvonalakat. ($xmlString)

biztos, hogy az elérési utakkal nem stimmel valami.

0
0

-
clear: both;

James53 képe

Én se vagyok benne biztos, hogy értem a könyvtárstruktúrád, de egy biztos, használj abszolút elérési útvonalat, és akkor kibukik, hogy egyáltalán az elérési útvonallal van-e a baj.

A file neve helyére írd be a teljes "külső" elérést így:
"http://www.domainneved.hu-com-stb/mappa/almappa/stb/menu.swf"

Ha továbbra sem jó, akkor valami más gond lesz, majd rájövünk.

üdv,

0
0

- Szabó Gábor -

"Előre minden élharcos, akinek a jelmondata az, hogy - amég élsz, alkoss"

medis képe

Köszi a rávezetést:)
Megjelent, csak azzal is probléma volt, hogy az swf hova hivatkozik...:)
Köszönöm mindenkinek a fáradozását!

0
0