/filter/tips oldal is a kereső találatai között

Szekeres_Juli képe

Sziasztok!

Azt vettem észre, hogy a /filter/tips oldalam megjelenik a Google találati oldalán. Az oldalsávban megadott szövegeket emeli ki, mint találatot, ahogyan a http://reiki-kezeles.hu/sites/default/files/tmp/filtertips.png képen látszik.

Mit tegyek, hogy ezt elkerüljem? A gyökérben lévő robots.txt fájlba szabad kézzel beleírnom? Adódna, hogy egyedi robots meta tag-et adjak a /filter/tips oldalnak, de nem szerkeszthető.

Rákerestem a filter/tips szavakra, de nem látom, hogy valakinek ez már felmerült volna. Mit csináltam rosszul?

Előre is köszönöm az ötleteket!

Juli

Drupal verzió: 
Fórum: 
Den képe

Vagy a http://drupal.org/project/robotstxt modul használatával megoldható.

A "Disallow: /filter/" -t írd be, ha alatta nincs semmi érdekes indexelhető tartalom. Vagy a /filter/tips/ -et.

Aztán előbb-utóbb eltűik a google indexből is.

Ha egyátalán nem kell, akkor ezt az oldalt irányítsd át 301-es redirrel a címlapra.

0
0
nevergone képe

Mondjuk szerintem ennek nem kellene megjelennie. Azonosítatlan látogatók küldhetnek be tartalmakat, vagy ezt az oldalt linkelted valahol?

0
0
Den képe

Próbálj meg hozzászólni, ott a link a formázásokra.

0
0
Szekeres_Juli képe

Csak azért kérdezek rá, mert eddig mindenhol azt olvastam, hogy a core-ba szigorúan tilos belenyúlkálni. Frissítéskor a robots.txt nem íródik felül? (OK, bele tudom írni minden frissítés után, csak nem érzem elegánsnak.)

A RobotsTxt modul azt mondja, hogy "You must delete or rename the robots.txt file in the root of your Drupal installation for this module to display its own robots.txt file(s).", tehát ő is a gyökérben lévő fájlt cseréli le -- ennél egyszerűbb átírni a meglévőt, mivel csak egy oldalt futtatok egy kódról.

0
0
hosszu.kalman képe

A sminkben módosíthatod a theme fgv-t ami ezt a linket legenerálja. Beleteszed a linkbe a rel="nofollow" attribútumot, ezzel üzensz a keresőbotnak hogy ne kövesse a linket.

Valami ilyesmi a template.php-ba:

 
function SMINKNEVE_filter_tips_more_info() {
  return '<p>'. l(t('More information about formatting options'), 'filter/tips', array('attributes' => array('rel' => 'nofollow'))) .'</p>';
}

Annyi hogyha ezt beleteszed, ürítened kell a cache-t, amit megtehetsz úgy, hogy bemész sminkekhez (admin/build/themes) és nyomsz egy mentést

0
0
Szekeres_Juli képe

Nagyon tetszene, ha a sminkben tudnám állítani, mert akkor az egész Beviteli forma részt törölném: a hozzászólóknak bőven elég a Filtered HTML. Ezzel az egész follow-nofollow problémát is megoldanám egyúttal.

Keresgéltem, hol tudom beállítani, hogy névtelen felhasználók ne választhassanak beviteli formát, vagy hogy a comment tartalomtípushoz csak egyet rendeljek hozzá -- de nem találtam ilyesmit a jogosultságok között, sőt, a comment nem is tartalomtípus.

Ha nem megy programozás nélkül, akkor szívesen beteszek egy template.php-t az alsminkbe -- csak még nem értem, hogyan működik és mire való. Az egész honlapomon csak a themes\garland mappában találtam template.php fájlt, tehát a többi alaptémában sem.

0
0
nevergone képe

Az admin/settings/filters oldalon kiválasztani az alapértelmezett beviteli formát, és itt tudod megadnia a többihez, hogy melyik csoport tagjai használhatják.

0
0
Szekeres_Juli képe

Köszönöm, ezzel meg tudtam oldani, hogy ne tudjon bárki akár php kódokat írni a hozzászólásokba. De a tippek link ott maradt... (http://reiki-kezeles.hu/sites/default/files/tmp/tippek_link.png)

0
0
nevergone képe

Ha nincs szükséged a PHP beviteli formára, kapcsold ki a hozzá tartozó "PHP filter" core-modul. Ezt amúgy nem szükséges bekapcsolni, ha nincs külön igény rá.

0
0
Szekeres_Juli képe

Egyelőre nem írok php kódot Drupalba.

0
0
aboros képe

azzal tudsz mindenféle szempontok szerint engedélyezni/tiltani beviteli formákat.
pl megadhatod, hogy a hozzászólásnál névteleneknek ne legyen forma választó. meg még sok mást is.
http://drupal.org/project/better_formats

0
0

-
clear: both;

Szekeres_Juli képe

Köszönöm! Ez kell nekem: "Hide format tips." Mindjárt ki is próbálom!

0
0