File feltöltése felhőbe, pl. Google Drive-ba

Anonymous képe

Üdv!

Néztem olyan Drupal modulokat, amelyek megoldják, hogy amikor file-t töltünk fel a tárhelyen, akkor azok ne a tárhelyre, hanem pl. a Google Drive-ba, Microsoft OneDrive-ba kerüljenek, mert ott sokkal olcsóbban lehet akár több száz GB-ot is tárolni.

Azonban amiket találtam, alig használtak, általában 10-20-an használják, eredetileg ezres nagyságrendben voltak a letöltések, de valamiért nem tartották meg a modult.

Van valamilyen jobb megoldás ennél, vagy mi az oka, hogy ennyire nem népszerű ez a megoldás?

Drupal verzió: 
szantog képe

Azért, mert a google drive, onedrive nem ilyen típusú megosztásra lettek kitalálva. Szerintem ezeknél nincs is egy olyan api, amiből egy rendes stream wrappert fel lehetne építeni.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Drufan képe

És mi a jó megoldás arra, ha nem a bérelt honlap tárhelyére, hanem egy külső tárhelyre akarom irányítani a feltöltött dolgokat?

Ahol most vagyok az egyik legismertebb tárhelyszolgáltató, de a sávszélesség is korlátozott és a tárterület is hamar betelhet, ezért kéne.

Vannak azok a szolgáltatók, akik pl. video file-okat szolgálnak ki, tehát ott sem a saját tárhelyre teszik a videokat, hanem csak beágyazzák, mert nem egy serverre teszik, hanem töredékeket több helyre és így gyorsabb is (most nem ugrik be a nevük). Azok valók erre?

0
0
nevergone képe

Drufan képe

Miben más ez mint a Google Drive, a Microsoft OneDrive, stb?

0
0
nevergone képe

Szia!

Teljesen más és alapvetően ez az, ami kellhet neked.

1
0
Drufan képe

Kösz, utánanézek.

0
0
dongodani képe

Minél többet használod, annál többet fizetsz...:-)
KB úgy kell elképzelni, mint egy közüzemi szolgáltatót...

0
0
nevergone képe

A Google Drive is csak egy méretig ingyenes, cserébe senkinek nem panaszkodhatsz, ha nem működik, hiszen nem fizettél érte.

Amúgy meg teljesen más a két dolog és másra való.

0
0
Drufan képe

Nem az ingyenesség az elsődleges, fizetek érte, ha jó, hanem a tárhelyen nem tudok akkorát bérelni, csak ha VPS-t veszek igénybe, de azt még nem tudnám kezelni, nem is tudom hol tanulhatnám meg, szóval ezért gondoltam felhő tárhelyre.

0
0
nevergone képe

Szóval az Amazon S3 arra való, hogy a weboldalad által kiszolgált fájlokat ne a saját webszervereden tárold, hanem egy nagy teljesítményű külső tárhelyen. Ez nem asztali felhasználásra készült, mint pl. a Dropbox, hanem kifejezetten erre és ebben nagyon jó. Más cég is nyújt hasonló szolgáltatást, de az S3 kvázi szabvánnyá vált. Ha nincs extrém terhelés az oldaladon, akkor nem is olyan drága. Arra figyelj, hogy itt alapvetően nem a tárhelyért, hanem az elérésért (pl. letöltés) fizetsz.

Vannak kész modulok is hozzá:
https://www.drupal.org/project/amazons3
https://www.drupal.org/project/s3fs

3
0
Drufan képe

Kösz!

Szóval a forgalomért kell fizetni, azaz ha van fent összesen 1 GB-nyi file, nem az számít, hanem, ha pl. 100 ember letölt 100 MB-ot, akkor 10 GB után kell fizetni. Ez előre nem kiszámítható, de biztos van rá megoldás ott, pl. jelez a rendszer, ha fogy a forgalom keret. Megnézem.

Külön kösz a modul linkeket!

1
0
Drufan képe

Ha jól sejtem, ha a Google Drive nem is, de a Google Cloud Storage ugyanezt szolgálja. Igaz ehhez nem találtam stabil Drupal modult. Szóval marad az S3 egyelőre ismerkedés szempontból.

0
0
asrob képe

Arra figyelj, hogy itt alapvetően nem a tárhelyért, hanem az elérésért (pl. letöltés) fizetsz.

Ez azért nem teljesen igaz. Az S3-nál fizetsz a tárhelyért is gigabájtonként. Érdemes végignézni a "Pricing" oldalát ahol szépen le van írva, hogy mi mindenért számolnak fel díjat.

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

Drufan képe

Igen, néztem az árazás oldalt már, elég kusza, főleg mivel angol, de majd alaposabban átnézem.

0
0