Field Collection + Views + Better Exposed Formats

haripeti képe

Sziasztok!

Egy elég összetett kérdésem lenne, nagyon hálás lennék, ha bárki bármi ötlettel tudna segíteni.

Egy receptekkel foglalkozó hobbioldalt kellene Drupal alapon felépítenem, és belefutottam egy problémába, ami láthatóan az angol drupal-fórumokon is komoly fejtörést okoz sokaknak.

A kiinduló szitu, hogy adott hozzávalók alapján kellene tudni keresni receptek között. Azt a részét már nem is erőltetném, hogy a mennyiségük is számítson a keresésnél, csupán a létük is elég.

Létrehoztam egy content type-ot a Hozzávalóknak, ami lényegében a hozzávaló nevéből áll (plusz egy rövid leírás, nem lényeg). Csináltam egy másik content type-ot maguknak a recepteknek, és itt bonyolódik a dolog. Mivel minden recepthez egyedi mennyiségű hozzávaló áll rendelkezésre, ezért unlimited a hozzáadható anyagok száma, de minden anyagról nyilván kell tartani, hogy milyen mennyiség kell, tehát lényegében két "almező"-re is szükség lenne (mennyiség + mértékegység).

Ehhez én a "Collection Fields" modult választottam. Első kérdés, hogy tudtok-e ennél használhatóbb megoldást?

Na most, így a receptek feltöltése és a recept node-ok megjelenítése kifogástalanul működik, de a kereséssel már nem boldogulok. "Views" + "Better Exposed Formats" lenne a keresés alapja, de egyszerűen nem tudom beállítani a view-t úgy, hogy a megjelenített Field a Node legyen, Filternek viszont a Field Collectiont használja.

A "Field Collection Views" modul képessé tette a Views-t arra, hogy megjelenítse a Field Collectiont szűrőként, de akkor megjelenített Field-ként nem engedélyezi a Tartalmakat.

Az lenne a kérdésem, hogy képes-e ezen az úton vagy másként erre a Drupal 7-es, vagy hagyjam a fenébe, és írjam meg kézzel, mivel nem olyan eszement bonyolult úgy sem (csak sok-sok idő, és nonprofit projekt lévén azt nem szeretnék túlságosan sokat fordítani rá).

Előre is hálás köszönet minden ötletért!

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: