feltöltött képek relatív hivatkozással

eager képe

Sziasztok,

azt tapasztalom, hogy a sima image fieldekbe töltött képek esetén (is) szerepel az elérési útban a domain-név - ami történetesen most épp a fejlesztés helyszíne - ugye ez nem jó, mert majd át is kéne tenni a site-ot éles szerverre.

Ez lett a helyzet:
<img src="http://dev-environment.hu/sites/default/files/styles/large/public/field/image/a.jpg" />

Ilyet szeretnék, amivel lehet költözködni:
<img src="/sites/default/files/styles/large/public/field/image/a.jpg" />

Korábban volt egy beszélgetésünk szantog-gal hasonló témában ( http://drupal.hu/node/14043 ), és meg lettem győzve, most szeretnék én is relatív hivatkozásokat használni, de ebbe a problémába ütköztem.

A settings.php-ban lehetne állítgatni a $base_url-es sort, de nekem az érintetlen, ki van kommentezve.

[ Ezenkívül az abszolút URL-eket látom a Colorbox modul által kezelt képeknél is (mind az img src-ben, mind a nagy képet megnyitó hivatkozásnál), meg az Insertnél is (mondjuk az Insert-nek d7-en ez alaposan dokumentált problémája http://drupal.org/node/1149910 ) ]

Kiindulásnak tehát már az is segítene, ha a D7 core imagefieldekbe relatívval tehetném fel a képeket.

És amíg lehet, a pathologic modulhoz sem nyúlnék, amíg van más megoldás (mert az orvosol egy problémát - én inkább élből helyesen használnám a rendszert)

Kérdés: hogyan?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Jenő képe

A settings.php-ban lehetne állítgatni a $base_url-es sort, de nekem az érintetlen, ki van kommentezve.

Mi történik akkor, ha a sorról leveszed a commentet és beállítod a $base_url-t? Nem próbáltam, csak kérdezem.

1
0
eager képe

A gyári core Image fieldnél, ami a gyári article tartalomtípushoz is jár, annyit módosítottam, hogy 1 feltölthető képről Korlátlanra állítottam a mennyiséget.

A $base_url-nél beállítottam a domainnév www-s verzióját. Aztán töltöttem fel ezt-azt.

Utána a $base_url-hez a www nélküli domaint tettem, és töltöttem ezt-azt.

Aztán ehhez a fieldhez beállítottam a Colorboxot megjelenítőnek, és töltöttem mindent mindenhova :).

Eközben újra meg újra néztem a forráskód nézetet (nem Firebuggal (ki tudja mi mindent formál az át kicsit (pár dolgot tuti)), hanem a rendes forráskódot)

A tanulság az, hogy minden képnél mind az img src, mind a colorbox link a $base_url aktuális állapotában jelenik meg, függetlenül attól, hogy éppen mi volt az ukáz a feltöltésükkor.

Szóval a $base_url arra nagyon jól működik, amire kitalálták: minden lekéréskor meg van vizsgálva, és az kerül felhasználásra a linkek kovácsolásánál.

De úgy néz ki, hogy csak erre lehet használni, a domain eltűntetésére nem.

(<off>: a www-s/www nélküli alapállást a kísérlet végeztével visszaállítottam a saját preferenciámra a .htaccessben (nehogymár mind a kettőn bejöjjön az oldal </off>)

0
0
eager képe

Na, eddig tartott, hogy a fenti kísérletből levonható következtetésekből rájöjjek:

A gyári imagefieldekben lévő abszolút linkektől elvileg nem kell megijedni, akkor sem, ha a Colorbox jeleníti meg a képeket (Colorbox hivatkozások), hiszen az éles helyen vagy maguktól beállnak a helyes domainre, vagy ha nem, akkor majd ott beírom a $base_url-t, és az a helyes domaint tartalmazó abszolút elérési utakat fog eredményezni.

(Remélem).

Kb. egy héten belül költözünk, úgyhogy akkor meglátom igaziból is. Vagy ha sok lesz a szabadidőm, akkor kipróbálom egy teszt-költözéssel még előtte.

Ezek szerint tényleg csak a szövegbe szurkált képek elérési útjai maradtak, ezzel kapcsolatban pedig már nagyon sok helyről kaptam válaszul a pathologic modul alkalmazását, úgyhogy kénytelen leszek elfogadni a helyzetet. :)

0
0
aboros képe

a felismerés helyes!

0
0

-
clear: both;