felhasznalok beallitasa

informaciok képe

Feltelepitettem a windowsos xampp-t windows 7-re, de nem talalom, hogy hol tudom beallitani a felhasznalokat es a jelszavakat. mysql user xampp user stb
vagy azt a root nevu es jelszo nelkuli felhasznalot hogyan tudom megvaltoztatni?

Drupal verzió: 
Lavjaman képe

tudom inkább javasolni a wamp tesztkörnyezetet. Bár a régebbi verziók egy idő után belekavarodtak a sessionkezelésbe, de azt hiszem, hogy már rendben van ez az oldala is.

Máskülönben: xampp is rendelkezik emlékeim szerint a phpmyadmin felülettel és ott be tudod állítani a "privilégiumok" menüpontnál

0
0

*----*----*

$node ? 'alma' : 'bor'

*----*----*

Nagy Gusztáv képe

Ha jól emlékszem, alapból a localhost/phpmyadmin útvonalon érhető el a phpmyadmin felület a root felhasználóval és jelszó nélkül. Ott a mysql adatbázist tudod piszkálni. De csak akkor nyúlj hozzá, ha tudod, mit csinálsz!

0
0

Nagy Gusztáv

Lavjaman képe

ahány fejlesztő, annyi környezet és ötlet ^^

0
0

*----*----*

$node ? 'alma' : 'bor'

*----*----*

informaciok képe

Bocsanat, hogy ilyeneket kerdezek, de mar totalkaros vagyok. Rengeteget kinlodtam a lamp telepitesevel. 4 napja reggeltol estig, es meg mindig nem leptem be a drupalba. Most nem reszletezem a dolgokat, az a lenyeg, hogy linux alatt voltak problemaim, nem tudom mi lehet a hatterben, de a dokumentacio es a gyakorlat nem egyezik. Lamp telepiteskor terminalbol jelszot kellett volna kerjen tolem a lamp, de nem kert, aztan csodalkoztam, hogy nem tudok belepni, a linuxos xampot pedig senki sem ismeri, nem tudnak segiteni, es egeszen maskeppen mukodik, mint a windowsos xamp. Hat akkor telepitettem a windows7-et, hiszen az is ingyenes, nem csak a linux, arra ratelepitettem a xampot problema nelkul, most mar valoban csak az en tudasomon mulik, de mar osszekeverem a dokumentaciokat a linuxos xamp, a windowsos xamp es a linuxos lamp dokumentacioit. Valahogy meg kellene tudjam a drupalhoz valo belepeshez, hogy a mysql adatbazisnak mi a neve. Van egyaltalan alapertelmezett neve, vagy en kell megadjam valahol. A root felhasznalo jelszavat megvaltoztattam, de amikor belepek a drupalba keri tolem a mysql adatbazis nevet a root felhasznalo nevet es jelszavat. A felhasznalo neve root a jelszot tudom, csak az adatbazis nevet nem tudom, es azt sem tudom hogy honnan fogom megtudni.
Elnezest, egy kicsit megviselt ez a 4 napos telepites, amely utan bizonyara meg mindig azt fogjak mondani, hogy olvassak, de hat annyi mindent olvastam az elmult 4 napban, meg azt is olvastam, amit most kerdezek, csak nem a windowsos valtozatot.

0
0
zimbo képe

Na ha fut a xampp vagy wamp vagy bármi alatt a mysql és az apache akkor menj erre a címre
http://localhost/phpmyadmin/

Hozz létre egy adatbázist, nevezd el, és ezt használd!

0
0
informaciok képe

Beleptem a phpmyadmin feluletre. Nagy nehezen ugyanis nem tudtam ennek a felhasznalonak a jelszavat es a felhasznalonevet, de nagy nehezen rajottem, hogy ugyanaz, mint a mysql root felhasznalo. Tehat a mysql root felhasznalo nevevel es jelszavaval kell a phpmyadmin feluletre belepni. Nagyjabol logikus is, hiszen a phpmyadmin az csak egy grafikus felulet a mysql kezelesehez. Amikor belepek nagy nehezen megtalaltam a jogok parancsot, azert mert a dokumentacioban ugy volt irva, hogy privilegiumok, en a privilegiumokat kerestem es nem talaltam sehol, ameddig ra nem jottem, hogy a privilegiumok es a jogok ugyanazt jelentik. Most mar csak azt nem ertem, hogy miert van 2 root felhasznalo. Bizonyara azert nem tudok belepni a drupalba meg mindig, mert 2 root felhasznalo van, es szerencsetlen nem tudja, hogy melyiket leptesse be.
Vagy en hoztam letre egy root felhasznalot?
En nem letrehozni akartam, hanem megcserelni a jelszot. Akkor most toroljem a jelszo nelkuli root felhasznalot?
Mert most van egy jelszavas es egy jelszo nelkuli root felhasznalo.

0
0
zimbo képe

Hát én nem tudom, hogy mit csinálsz, de neked biztos hasznos info, hogy a jogoknál nekem is két root felhasználóm van: Egyik a localhoston, másik a 127.0.0.1

0
0
Nagy Gusztáv képe

Azonnal hagyd abba a találgatást, és alaposan nézz utána, hogy hogyan működik a mysql jogosultságrendszere. Látszik, hogy fogalmad sincs az alapelvekről.

"ugyanaz, mint a mysql root felhasznalo"

Már hogy a csudába ne lenne ugyanaz? A phpmyadmin-bal egy webes felületet kapsz a mysql adatbázis-kezelőhöz. Mitől lenne más?

"miert van 2 root felhasznalo"

Az nem kér root felhasználó. A user tábla azt definiálja, hogy ki honnan léphet be, és ekkor milyen jogokat kap. Tehát az nem 2 felhasználó.

"Bizonyara azert nem tudok belepni a drupalba meg mindig, mert 2 root felhasznalo van, es szerencsetlen nem tudja, hogy melyiket leptesse be"

Ez nem igaz.
Ha a mysql és az apache ugyanazon a gépen van, akkor localhost-ot kell a Drupalban beállítani. A felhasználó és jelszó legyen ugyanaz, mint amivel a phpmyadmin-ba is be tudtál lépni.
De még előtte egy külön adatbázist létre kellene hozni.

A jegyzetem olvastad már? Szerintem hasznos lenne...

0
0

Nagy Gusztáv

informaciok képe

Mindenkinek mindent koszonok
hosszas szenvedes utan beleptem a drupalba.

0
0