Üdv!
Felhasználó létrehozásának mi a korrekt módja?
Találtam több megoldást is, de a lényeg talán itt látszik pl.:
$new_user = array( 'name' => 'Username', 'pass' => 'Password', 'mail' => 'Email', 'signature_format' => 'full_html', 'status' => 1, 'timezone' => 'America/New_York', 'init' => 'Email', 'roles' => array(DRUPAL_AUTHENTICATED_RID => 'authenticated user', 'field_first_name' => array(LANGUAGE_NONE => array(0 => array('value' => 'First Name'))), 'field_last_name' => array(LANGUAGE_NONE => array(0 => array('value' => 'Last Name'))), ); $account= user_save(NULL, $new_user); db_insert('field_data_field_first_name') ->fields(array( 'entity_type' => 'user', 'bundle' => 'user', 'deleted' => 0, 'entity_id' => $account->uid, 'language' => 'und', 'delta' => 0, 'field_first_name_value' => 'First Name', )) ->execute(); db_insert('field_data_field_last_name') ->fields(array( 'entity_type' => 'user', 'bundle' => 'user', 'deleted' => 0, 'entity_id' => $account->uid, 'language' => 'und', 'delta' => 0, 'field_last_name_value' => 'Last Name', )) ->execute();
A két db_insert() csak a profile mezők miatt kell? Ha jól értem.
Drupal verzió:
Fórum:
Ajjaj
Nem, a felhasználók létrehozásának nem ez a korrekt módja. A mezők szempontjából semmiképpen.
Pl.: http://evolvingweb.ca/story/poutine-maker-introduction-field-api-drupal-...
Választ szeretnél? - Új kérdés, új téma - Tesztoldal - Trollkezelés - Frissítés
simple user create
A (plusz) profile mezőkre nincs szükség, csak a minta kódban volt benn.
Csak egy sima user létrehozásra gondoltam.
Ez nem a helyes megoldás?