Felhasználónként saját naptár

Boobaa képe

Keresek egy olyan modult/megoldást 5.x drupalhoz, amivel az alábbiak könnyen megoldhatóak:

- minden felhasználónak saját naptára legyen, ezt csak az admin(ok) és saját maguk láthassák (egyik felhasználó ne láthassa a másik felhasználó naptárát);

- felhasználó tudjon bele eseményeket egyszerűen felvinni/szerkeszteni/törölni, akár naponta/hetente/havonta/minden második héten/stb. ismétlődően is;

- admin tetszőleges felhasználó naptárát tekinthesse meg (egyszerre csak egy felhasználóét, hogy ne legyen kavarodás).

Mit tudtok erre javasolni? Próbálkoztam az event/eventrepeat modulokkal, de így egy "közös" naptár az eredmény. Az OG megintcsak túllövésnek tűnik a célon - persze lehet, hogy kezdő drupalosként rosszul ítélem meg. Valami más ötlet esetleg?

RaptoR képe

Az event és a hozzá tartozó modulokat hagyd meg, csak még hozzá kell rakni egy kis hozzáférés szabályozást. :) Ezt javaslom: nodeaccess. Be tudod állítani, hogy egy tartalom típusnál (pl. egy eseménynél) a szerző tudja-e szerkeszteni/törölni az alkotását, illetve hogy a többiek láthatják-e, szerkeszthetik-e az adott tartalmat. Azt is be lehet állítani, hogy a szerző ezt maga dönthesse el, tehát privát naptárba is rakhasson publikus tartalmat (csoportonként beállítható).

- admin tetszőleges felhasználó naptárát tekinthesse meg (egyszerre csak egy felhasználóét, hogy ne legyen kavarodás).

Erre pedig a Masquerade modult tudom javasolni, amellyel bele lehet bújni egy felhasználó bőrébe (azaz megkapni a hozzáférési jogosultságait). :)

0
0
Boobaa képe

Először féltem tőle, hogy a nodeaccess kicsit túllövés lesz a célon, de úgy tűnik, a feladat egyik felét szépen megoldja.

A masquerade modullal viszont az a bajom, hogy meglehetősen nehézkes használni; próbálgatással rájöttem, hogy a "masquerade as user" jogot kell beállítanom ahhoz, hogy X felhasználó Y felhasználóvá tudjon válni - de ezzel meg az a gond, hogy tudnia kell a masquerade/switch/ szintaxist, amihez nyilván tudnia kell a megfelelő uid-t, amit nem tudom, honnan derítene ki, hiszen a mezei felhasználó csak saját maga által látható tartalmat tud beküldeni, és nem kéne minden "adminnak" full admin jogot adni. (Jó, tudom, most kicsit kavarodás van: az admin egyfajta "tanár", akinek a "diákjai", felhasználói naptárokat kell látnia, hogy be tudja osztani az idejét.)

Tehát a kérdés: van-e valami lehetőség arra, hogy a "tanár" egyszerűen (lehetőleg admin jogok nélkül) tudjon választani, hogy melyik "diák" bőrébe akar bújni?

0
0