Felhasználók exportálása és importálása

aksza képe

Létezik egy weboldalam, ahol van jó néhány felhasználó regisztrálva. Azt szeretném megoldani, hogy ezek a felhasználók a saját user nevükkel és jelszavukkal egy másik weblapra is betudjanak lépni. Nézegettem a user import modult, de ez nem igazán jó nekem, más a funkciója. Már gondoltam arra, hogy az egész adatbázist átviszem és kitörlök mindent a felhasználókon kívül, de ez sem igazán jó megoldás.
Köszi a válaszokat előre is.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Gonda János képe

A domain vagy subdomain modult nézd meg.
Jól tévedek. akkor azok közül az egyik megoldja a problémádat.

0
0

Gonda János

Paal képe

Mert az nem megoldás, hogy két helyen lesz júzer adatbázisod. Gondolj bele, hogy mi van ha valaki megváltoztatja a jelszavát? Vagy azokkal mi lesz, akik újként regisztrálnak - de nyilván csak az egyik oldalra. Van rá lehetőség, hogy több külön oldalt egy júzer adatbázissal szolgáljon ki a Drupal de ahhoz tudni kellene nagyjából, hogy mit szeretnél megvalósítani.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

aksza képe

Van egy oldal, mely meg fog szűnni, az új oldal beüzemelése után egy rövid ideig mennek együtt, ezalatt megszűnik a regisztráció a régi oldalon. A régi oldal az extrán futott, a működéshez egy csomó beállítás volt szükséges ami az oldal migrálása után olyan zavarokat okoz amiket nem tudok megoldani (kép feltöltési gondok stb.) ezért döntöttem egy teljesen új oldal mellett, a felhasználók viszont kellenének. Nem egy user adatbázist akarok mindkét laphoz, hanem az egyik helyről áttenni egy másikra, az egész adatbázis áthelyezése nélkül.
Most az adatbázis users táblájának importálásával majd exportálásával kísérletezek PhpMyAdmin felületen.

0
0
Gonda János képe

Az user import export ügyre akkor pontot tehetünk, mert jó úton haladsz, csak nem volt pontos a megfogalmazás:-)

0
0

Gonda János

aksza képe

Pedig igyekeztem jól megfogalmazni. Végül is ez lett a megoldás adatbázis users tábla export majd az új lapon import. Annyi változással az előzőleg írtakhoz képest, hogy a backup migrate modullal tudtam csak megoldani a phpmyadminnal nem jött össze.

0
0
Roland73 képe

Na akkor ezt részletezd nekem is lécci, mert én már bele bolondultam az user import export-ba.
Én is pont hasonlo dolgot akarok, de nem tudom átvinni a felhasználók profilját, név, jelszó, stb.

0
0
aksza képe

Backup and migrate modul, telepítés, backup / export, lényeges, hogy az users tábla kivételével mindent zárj ki (tehát csak a users _ne_ legyen kijelölve a felső blokkban), ekkor exportálod csak azt az egy táblát az adatbázisból. Ha megvan, ugyanezzel a kijelöléssel import az új helyen. Vigyázz mert rögtön aktiválódik az új 1 számú (fő admin) felhasználó (amit ugye áthoztál a régi helyről) rögtön látod is, hogy átváltja a belépett felhasználót, ha kint az aktív felhasználók blokkod. Csak óvatosan, próbáld ki lokálon.

1
0
Roland73 képe

Köszi!
Akkor nekem ezért nem működött semmi. Én eddig mindent ki jelöltem, úgy csináltam.
Amit "be kékezek", azt nem menti ? De h...e vagyok....

0
0