Felhasználói profilok kiválasztása regisztrációnál

Prancz Ádám képe

Sziasztok!

3 db felhasználói csoportot szeretnék létrehozni.
- Hostess
- Munkaadó
- Érdeklődő

Ehhez megvannak a jogosultság profilok.

Ezekhez szeretnék egyedi user regisztrációs formokat, illetve egy olyan jelölő valamit ahol regisztrációnál ki tudja jelölni a regisztráló ember, hogy melyik profilba szeretne regisztrálni!

Hogyan lehet ezt megtenni?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Prancz Ádám képe

A mai napi jócselekedet, hogy közzéteszem a megoldást: autoassignrole a modul :-)

0
0
Boobaa képe

Ha nyitott a regisztráció, semmi sem akadályozza meg emberünket abban, hogy nagyobb jogosultságokkal rendelkező csoportokkal újraregisztrálja magát (email-címet meg ingyenes webmailek óta annyit regisztrál magának az ember, amennyit nem szégyell). Másképp: ha azt szeretném, hogy a felhasználó kiválaszthassa, melyik csoportba tartozik, akkor vagy azonos jogosultságú csoportokat hoznék létre (de azt meg minek?), vagy adminisztrátori jóváhagyáshoz kötném a regisztrációt.

De a nagyok majd megmondják a tutit... ;)

0
0
Prancz Ádám képe

Bizonyos esetekben:-) viszont az én esetemben ezek a szerepkörök kvázi azonos szinten vannak, csak más funkciókat érnek el, nincs hiearchikus viszony, így ez nem zavar annyira!

A te módszered a jóváhagyás is kijátszható ha valaki akarja, mert generál egy álnevet stbstb magának, úgyhogy ez sem bizots megoldás. Engem is érdekel a többiek hozzászólása, igazából ezért is regisztráltam ide, hogy megtanuljam a profig megvalósításokat, mert minden 1000 féleképpen megcsinálható, csak van ami mondjuk egy év múlva fog komoly fejtörést okozni:-)

0
0
pp képe

pontos feladatot kéne tudni a korrekt döntéshez és azt is, hogy a hosszú távú cél micsoda. Miért van erre szükség. Ez így első rápillantásra (csak különböző funkciók, nem több/kevesebb jogosultság, hanem más) jónak tűnik, de javaslom készülj fel a teljes újratervezésre, ami tippem szerint egy-két hónapon belül bekövetkezik majd.

Lehet az Organic Group egy jobb megoldás lenne számodra, de az is lehet, hogy tök más modulokra lesz szükséged, vagy saját fejlesztésre. Az se kizárt, hogy a szerepköröknek megfelelő külön dedikált oldalt kell majd létrehoznod(más funkciók, más tartalom) vagy egy valamilyen multisite megoldással, vagy egy SSO és több szájt megvalósítással.

Szóval ez még kb. bármi lehet. :)

pp

0
0
Prancz Ádám képe

Úha most jól rámilyesztettél!!! :-O

A feladat egy ingyenes hostess és modell álláskereső weboldal létrehozása, mellette lenne egy cég is, aki rendezvényt szervez, meg közvetít stb.

4 szerepkört tervezek:
- hostessek modellek
- munkaadók
- egyéb érdeklődők
- menedzserek

Mindenki különböző tartalmakat tölthet fel a saját szerepkörének megfelelően állás ajánlat, hostess modell adatlap, képek, történetek stb.
Ezt eléggé jól el tudtam szeparálni az autoassignal meg a sima jogosultság kezeléssel.

A menedzserek pedig hiearchiailag az admin és a többiek között teljes rálátást kapnának az egészre.

Igazából az első nagy kérdés az volt, hogy egyedi felhasználó profilok legyenek, vagy cck tartalom típusok, végezetül a cck mellett döntöttem, de bármelyik megoldást is választottam volna tele van buktatókkal.

Nagy előnye és baja is a Drupalnak, hogy 10000 fajta módon meg lehet oldani egy dolgot, csak a hosszútávon leg optimálisabbat elég nehéz kiválasztani.....

0
0
pp képe

nem ijesztgetni akartalak, csak szerettem volna rávilágítani, ami a mostani hozzászólásodból is látszik, hogy még nem nevezhetnénk kiforrottnak a specifikációt. Ez utóbbi hozzászólásodban egy újabb szerepkör fel is tűnik, ráadásul az nem olyan egyenértékű mint az eddigiek, hanem több joggal rendelkezik. :)

Nyugodtan készülj fel arra, hogy legalább háromszor újra fogod az egészet csinálni.

pp

0
0
Prancz Ádám képe

Hoppá valamiért 2 szer küldte el a gépem! Lehet törölni hozzászólást?

0
0