felhasználói csoportok

aKRON képe

Sziasztok!

Arra lenne szükségem, hogy a felhasználók különböző csoportokba regisztrálhassanak és attól függően, hogy melyikbe regisztrálnak más-más mezőket kell megadniuk (kitölteniük).

Továbbá lesznek olyan csoportok melyekbe csak adminisztrátor jóváhagyásával regisztrálhatnak, más csoportokba automatikusan.
Esetleg az is előfordulhat, hogy egy user két (vagy több) csoportba is tartozhat - de talán ez kikerülhető lesz, még nem tudom.

Szóval merre keresgéljek, mi szükséges ennek megvalósításához? (5.x)

köszönöm,
- A -

aKRON képe

Időközben találtam két modult:
user_autorole és user_types

Még nem tudtam tesztelni, de a leírás alapján ezek meoldások lehetnek a problémára.

van valakinek tapasztalata ezekkel a modulokkal?

...esetleg még valami más ötlet?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Én is hasonlóval szórakozok.

0
0

Nagy Gusztáv

aKRON képe

Felfrissítem újra a témát, mert a fenti két modullal nem lehet megoldani, amit szerettem volna. A 'user type'-al az a problémám, hogy a csoportoktól teljesen független, így pedig kicsit haszontalan.

Különböző csoportokba tartozó felhasználóim vannak, akik különböző profillal és természetesen más jogokkal is rendelkeznek. Azt szeretném megoldani, hogy a különböző csoportokba admin beavatkozása nélkül tudjanak regisztrálni, a nekik megfelelő profil kitöltésével.
Az autorol modullal a csoportba regisztrálás megoldható, de nem kapnak külön profilt. A user type modullal pedig megoldható a külön profil, de ekkor meg nem kerülnek a megfelelő csoportba.

Szóval ötleteket várok :)

Ha máshogy nem lehetséges akkor marad az admin bevonásával (jóváhagyásával) történő regisztrálás. De ebben az esetben az admin, honnan tudhatja, hogy melyik csoportba szeretne regisztrálni a felhasználó? ...de ezt az adminos beavatkozást tényleg csak végső esetben szeretném. Jobb lenne valami automatikus megoldás.

Köszönöm.

0
0
Somcy képe

Én is küzdöttem ezzel a problémával és nekem itt ezt ajánlották

http://drupal.org/project/rolesignup

bár megnézni nem tudtam még, hogy működik-e, de kíváncsi lennék én is, csak nagyon el vok havazva :(

0
0