felhasználói csoport függő menü

falu képe

Sziasztok!

Hogyan lehet létrehozni olyan menüt (vagy tartalmat) amit csak bizonyos felhasználók láthatnak?

--
Falu

Fórum: 
apache képe

Szia!

Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy létrehozól egy csoportot az elérések menüben. Utána ha új tartalom lesz akkor beállíthatod, hogy kik azok, hogy lássák és ugyan így a blokkoknál is!

üdv

0
0
falu képe

Nekem ez így nem működik....

DE letöltöttem a simple_access modult és azzal frankón tudom szabályzoni a hozzáférést.

___Falu___

0
0
Anonymous képe

Én is hasonló jogot szeretnék, de nem akarok még1 modult... Nem rághatnánk át magunkat a témán? ;-) (Csak a kedvemért ;-)
Én addig jutottam el, hogy create group, create fomenu, almenu, abba tartalom.
Ekkor megjelenik a blokkok között a fomenü.
Ennek a script részénél lehet írni a PHP scriptet, hogy megjelenjen-e vagy se a blokk.
Namár most. Valami olyasmi kéne ide, hogy:

return user_access('fomenu');

Vagy mi kell paraméterbe? Gondolom nem az, hogy 'Ez egy teszt menü, meglátjuk megjelenik-e?' - Merthogy ezt a nevet adtam neki :-)
0
0
Anonymous képe

na, megvan. globáluserrel megnézem a jogait egy selecttel, hogy benne van-e a csoportban. sk függvény...
viszont fura dolgot tapasztaltam és nem tudom, hogy ez csak a nálam lévő rossz beállítás miatt van, vagy más is...

Szóval, ha beállítok egy lapot(page) egy ilyen PHP kód függő megjelenésü menü(blokk) alá, és utána módosítom a lapot, akkor az alapértelmezett menü (Parent item) visszaállítódik a Navigation(alapértelmezett) menüre. Vagyis a lap helyét visszadobja a nyilvános menük részbe és a kódfüggő menü meg se jelenik a listában, ami elég nagy gáz. És csak a "You may also edit the advanced settings for this menu item." menüben tudom "visszaállítani" a megfelelő blokkba. (Ott már megjelenik a kódfüggő menü is.) Vagyis edit, ment, gyorsan fut a spec. részhez, és visszatesz a nem nyilvános blokkba. Ez nem nagy idő, de azért mégis gáz, mivel eléggé nem publikus adatok vannak benne. Viszont így pár pillanatra mégiscsak elérhető.
Na, remélem nem volt túl bonyi ;-)

0
0
Hojtsy Gábor képe

Nem teljesen értem a problémát, de azt vélem kihallani belőle, hogy ha nincs jogod szerkeszteni, hogy a page típusú node-ot milyen menüpont alatt jelenítse meg, akkor a node szerkesztésekor alapértelmezésre állítódik vissza. Ez egy sajnálatos hiba a Drupal 5.0 előtti kiadásokban (lehet, hogy a 4.7-ben is javítva lesz?!), és érinti például a node más tulajdonságait is (megjelenést, címlapra kerülést, stb), ha annak szerkesztésére sincs jogod.

0
0
Anonymous képe

:-))) éreztem, hogy bonyi leszek...
De tényleg valami ilyesmi történik. (Ezek szerint 5-ben nem lesz. Nálam most 4.7 van...)
Az a fura, hogy miután adminként szerkesztem (meg a script szerint is return true), alapértelmezette is le kéne jönni a többi rejtett menünek nem csak a 'spec beállításoknál'
Mindegy, megkaptam a választ. Köszi!

0
0