Sziasztok!
Képfeltöltésen alapuló közösségi oldalon a galéria oldalt egy nézet képezi bizonyos szűrők alkalmazásával, amelyek meghatározzák, hogy mely képek jelenjenek meg a galéria nézetében. Egy felfedett szűrővel a felhasználóknak további szűkítési lehetősége van, egyfajta keresési módként. Valamiért ez a szűrő nem működik.
Mindegyik feltöltött kép ellátott egy taxonómia kifejezéssel, amelyre a felfedett szűrő vonatkozna. Alaphelyzetben a mező üresen hagyásával a nézet az összes képet megjeleníti. Amikor viszont a kívánt taxonómia kifejezés beírása után az "Alkalmaz"-ás megtörténik, a nézet egy képet sem jelenít meg.
Mi lehet az oka?
Üdv
Völgyi Sándor
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Azt írod, hogy "Mindegyik
Azt írod, hogy "Mindegyik feltöltött kép ellátott egy taxonómia kifejezéssel", ebből nekem úgy tűnik, hogy egy node-ban több kép van, és a képekhez egyenként van (mondjuk én nem ismerek ilyen modult, de attól még lehet) kifejezés hozzárendelve.
Ha így van, én arra tudok gondolni, hogy a views a node-hoz rendelt kifejezésre szűr, nem pedig képhez rendeltre.
Persze lehet rossz a kiindulópontom....
...mit tudok: http://web.termuves.hu
Konkrétan úgy néz ki a dolog,
Konkrétan úgy néz ki a dolog, hogy a feltöltött kép két szótár alapján is megjelölésre kerül. Az egyik szótárban két kifejezés van, ami azt dönti el, hogy a kép a két galéria közül melyikbe kerül. A második szótár pedig egy faj jegyzék több száz kifejezéssel, amelyek a feltöltött képen szereplő fajt hivatottal megjelölni. A "faj jegyzék" szótár kifejezései cimkeként működnek. Egy node - egy kép - egy cimke. Így az adott kép alatt szereplő fajnévre (cimkére) kattintva behívható az oldalra feltöltött összes, az adott fajhoz kapcsolódó kép. Ez hibátlanul működik. fajszintű képkeresést pedig egy felfedett szűrővel gondoltam megoldani. Ami a "faj jegyzék" szótár kifejezéseire vonatkozik.
A galéria oldal pedig úgy néz ki, hogy szűrőknek be van állítva :
1: Taxonómia: Szótár= Galéria típusa
2: Taxonómia: Kifejezés= "faj jegyzék" szótárból - felfedett
3: Tartalom: Típus=Kép
4: Tartalom: Közzétett=Igen
A felfedett szűrő nem akarja szűrni a képeket a "faj jegyzék" szótár kifejezései alapján
Megtaláltam a megoldást a
Megtaláltam a megoldást a saját problémámra! :)
A Taxonómia:Kifejezés beállításainál a "Csak egy érték választható" lehetőség be volt pipálva. Ezt megszüntetve a views csodálatosan szűri a felfedett szűrő segítségével a képeket!