Sziasztok!
Egyik oldalamon korábban D6 volt, azóta D7-re lett feljavítva.
Sok tartalomra nem volt szükség, azokat töröltem. A sites/default/files azonban több gigányi képpel maradt hátra.
A helyzet az, hogy ebből sok kell, a java azonban felesleges. Nem tud valaki ajánlani valami gyors (akár modulos) megoldást, hogy eltávolítsam az összes felesleges fájlt és ne kelljen egyenként végigbogarásznom a tartalmakat?
Nincs valami módszer arra, hogy csak azok törlődjenek, amire tartalom nem hivatkozik?
De jó lenne...
Köszönöm!
Taxonomy upgrade extras:
Drupal verzió:
Fapados
Melyik modullal csatoltad a tartalomhoz a képeket? A tartalom törlésével vajon miért nem törlődtek a képek is? Mert elvileg kellett volna!
Favágó megoldás, de csinálnék a weboldalról egy offline böngésző mentést. Így kapnál egy listát azokról az állományokról, amelyek használatban vannak. Ezzel már kiderül, mit törölhetsz. Persze biztonsági mentés nem árt előtte.
Nagy Gusztáv
Szia!
Szia!
Itt kifejezetten a tartalomba helyzett képekről van szó. Az előnézeti kép pl. törlődik tartalom törlése során.
Szóval a media modul anyagaival van gondom, ami egy mappába pakol mindent és több node is hivatkozhat egy-egy képre, vagy média fájlra.
Korábban ckeditor browser futott (ha jól tudom az is hasonlóan kezelte a képeket), de a media jobbnak bizonyult.
Egy mentést már készítettem 3,5 Gbyte lett az oldal, amiből ~2 Gbyte felesleges kép.
Az off-line megoldás évekig tartana, ~10ezer node tartalom van :(
Tipp? :)
Évekig?
Szerintem egy átlagos gépen egy jó netkapcsolattal már meglenne.
Nagy Gusztáv
Értem
Milyen mód van arra, hogy offline-ba húzzak 10ezer tartalmat? Vagy drupal local futtatására gondolsz?
Az nem lehet megoldás, hogy készítek egy fájllistát a vonatkozó könyvtárból, és ezt összevetem a hivatkozásokkal az QSL-ben?
Ami mindkét helyen mevan az ok. A többi kuka. Ilyesmivel megéri próbálkozni?
1. Kell egy jó sitemap.
1. Kell egy jó sitemap.
2. Kell egy localhost.
3. Kell egy crawler, ami a localhostos sitemapedet végigolvassa.
4. Localhostra kell a stage_file_proxy modul.
Mire végez, a localhostodon ott lesz a friss, ropogós, aktuális filerendszer.
Én erre indulnék el, crawlerre csak lehet guglizni valami okosságot.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.