Fejlesztési tanácsok lap.hu szerű gyűjtőportálhoz

BergR képe

Sziasztok!

Fejlesztési tanácsokra lenne szükségünk, több üzleti / vállalkozói "gyűjtőportált" szeretnénk létrehozni a már jól bevált lap.hu szerű oszlopos megjelenítési formában, természetesen Drupalal!

Az oldalaknak hasonló tulajdonságokkal kell majd bírnia, mint a jól ismert lap.hu és tlap.hu gyűjtőoldalaknak! Annyival bővítve, hogy a gyűjtőportálon szereplő üzletek és vállalkozások listájának szűrhetőnek kell lennie több szempont szerint is, pl: tevékenység és helység szerint, vagy akár együtt a kettő szerint is!

Saját elképzeléseink mellé szívesen vennénk pár megvalósítási, fejlesztési és bármilyen más hasznos ötletet.

Drupal verzió: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

  1. egy új tartalomtípus CCK mezőkkel
  2. Link külső modul a linkhez
  3. Taxonomy, vagy újabb mezők a szűrés érdekében,
  4. a szűrések Views modullal

Persze ezek csak indulásnak, hiszen nem írtad, milyen elven megy a szerkesztés, a dobozok hogyan álljanak össze, stb.

Tehát összességében kisebb munkával is meg lehet oldani egy hasonló dolgot, de ha minden funkciót át akarsz venni, akkor az elég nagy munka lesz.

Jó lenne a pontos igényeket látni.

0
0

Nagy Gusztáv

BergR képe

Először is nagyon kösz a válaszod!

Igen, mi is úgy gondoltuk, hogy új tartalomtípus, cck mezőkkel, törzs és title mezők nélkül link modullal! Valójában a szűrésen és a megjelenítésen gondolkodunk sokat! Még nem tudjuk, hogy lenne igazán ésszerű létrehozni a szűréseket amellett, hogy a lehető legfelhasználóbarátabb maradjon az oldal.

Egy oldal egy megye üzleteit és vállalkozásait egyesítené, de szeretnénk, ha a látogató tetszés szerint szűrhetné oda-vissza magának az oldalt, pl: helység, szolgáltatás! De ha akarja akkor pár klikkből elérje országos szinten is az általa keresett szolgáltatók névsorát, vagy akár egy másik vagy több másik általa kiválasztott megye azonos szolgáltatóit!

Összesen 21 oldal lesz létrehozva 19 megyénként 1 országosan 1 az oldalakat üzemeltető cégnek.

0
0
Nagy Gusztáv képe

A szolgáltatás mindenképpen taxonomy, akár szabad szavas (utólagos moderációval).
Megye: talán inkább mező, mint taxonomy.

A szűrések: Views felfedett szűrőkkel.
Erősen építenék a taxonomy term alapú nézetekre is.

De nekem még mindig sok fehér folt van. Pl. Ki küld be? Ki fogad el?

0
0

Nagy Gusztáv

BergR képe

Beküldés nem lehetséges! Ezek a portálok nem a hagyományos linkbeküldős módszerrel dolgoznak majd.

Ezek az oldalak egy Magyar reklám, marketing és hosting cég által üzemeltetett oldalak lesznek. Linket ajánlani és beküldeni nem lehet! Hanem azoknak a cégeknek az oldalai kerülnek fel ezekre a gyűjtőportálokra amelyek valamilyen formában kapcsolatban vagy kereskedelmi szerződésben állnak ezzel a céggel!

Nem teljesen pontos ez a megfogalmazás, de ezek a gyűjtőportálok egyfajta "szolgáltatói ajándék" lesz a reklám, marketing és hosting céggel szerződő ügyfeleknek. De nem is ez a lényeg és mi sem pontosan tudjuk milyen célt akarnak vele elérni.

A lényeg számunkra, hogy egy könnyen kezelhető nem túl bonyolított szép, de még is átlátható design mellett létrehozzunk Drupalal több gyűjtőportált!

Amit tudnia kell.: kategóriák szerinti rendezés akár több kategória szerint is, szűrhető legyen akár egyszerre többféle szempont alapján, ha a gyűjtőportálokokon található "külső oldalra" mutató linkek fölé húzza a látogató az egerét akkor pedig egy buborékablakban egy képet kell megjelenítenie a linkelt oldalról!

Nem egy bonyolult dolog, de ennek ellenére szívesen veszünk minden építő jellegű gondolatot mielőtt nekiállunk megvalósítani az oldalakat! Köszi!

0
0
Nagy Gusztáv képe

ha egyszerre átlátnánk az igényeket, és nem darabonként adagolnád. Nem gondolod?

"egy buborékablakban egy képet kell megjelenítenie a linkelt oldalról"
Ez pl. nagyon nem volt az eddigiekben, máris nem jó a Link modul.

Arról nem is beszélve, hogy a lap.hu-nak a lényege a linkajánlás és a tematikus doboz, neked meg nem is kell. Tehát nagyon zavaró, hogy arra hivatkoztál, mint példa.

0
0

Nagy Gusztáv

BergR képe

Pedig a készülő oldalaink lényege nagyvonalakban a lap.hu és hasonló gyűjtőportálokhoz hasonló!

Ezeket az opciókat azért nem írtam, mert nem tartottam fontosnak!

Szerintem egy gyűjtőportál nem attól gyűjtőportál, hogy lehet-e vagy sem linket ajánlani! Lehetnének ezek az oldalak akár a saját kedvenc oldalaim gyűjteménye témánként, vagy akármi hasonló anélkül, hogy hagynám, hogy bárki ajánlhasson linkeket!

A link modul pedig valószínű megfog felelni akkor is, ha buborékablakban kis thumbnailt kell megjeleníteni a linkelt oldalról!

De mint írtam még nem próbáltuk, viszont szívesen fogadnám a véleményed, hogy szerinted miért nem fog működni!

0
0
aboros képe

több módszer is van rá, hogy egy drupal filebázissal szolgálj ki több siteot. létezik egy domain access nevű modulcsomag, eddigi tapasztalataim szerint ez tökéletes a feladatra. bátran bíztatlak, próbáljátok ki, nyúzzátok kicsit, pont erre találták ki amiről itt szó van (21 site, amik "egyek" is meg nem is:)

a másik modul amit ajánlanék a szűréssel kapcsolatos. "usability" szempontból a faceted search modullal sokkal jobb szűrési megoldásokat tudsz létrehozni, mint viewsal. a felfedett szűrők nem az igazi, valszeg több apróbb gyíkja is lesz a felfedett szűrős megoldásnak. pl olyan szűrési lehetőség is szerepelni fog a listában, aminek nulla lesz az eredménye, ez baromi idegesítő. a helyetekben én mindenképpen faceted searchel mennék neki egy ilyennek.

0
0

-
clear: both;

BergR képe

Egyik modul sem ismerős, de biztosan hasznos lesz és mindenképpen kipróbáljuk!

0
0
nevergone képe

Lehet, hogy én értelmezem rosszul (és reagálom túl), de akkor most adott egy fizetős munka, amit te a közösséggel szeretnél elkészíttetni, akár darabokban is?

0
0
BergR képe

Ingggggyé csináljuk! És nem kötelező a válasz!

Senkivel nem szeretnénk elkészíttetni semmit, vannak saját megvalósítási ötleteink, de gondoltuk mielőtt belekezdünk rákérdezünk hátha kapunk a mienknél jobb, használható ötleteket a megvalósításhoz!

Sajnálom, ha ez téged bánt...

Szerinted eddig milyen konkrét megoldásokról volt itt szó? Vagy kérdezte valaki, hogy ezt hogy kell megvalósítani? NEM! Mi csak használható ötleteket várunk, semmi mást!

Üdv!

0
0
pp képe

Szerintem ez felesleges. Ha problémád van valakivel akkor menjen magánba a dolog.

pp

0
0
nevergone képe

Akkor félreértelmeztem és túlreagáltam, elnézést érte... megkövetem és megkövezem magam. :)

0
0
aboros képe

szerintem ezt most nagyon túlreagálod.

báj dö véjj, itt a kérdések 90% -a valamilyen fizetős munka kapcsán merül fel. én még soha semmit nem kérdeztem, ami amúgy nem egy fizetős munkám során felmerülő probléma lett volna. :)

ez még nem jelenti azt, hogy veletek akartam megcsináltatni a munkát, csupán elakadtam egy ponton és jól jött egy halvány iránymutatás. nincs is ezzel gond, _pont ezért_ van ez a hely, ha jól értem. :)

0
0

-
clear: both;

pp képe

Szerintem ez felesleges. Ha problémád van valakivel akkor menjen magánba a dolog.

pp

0
0
Közszolga képe

Nagyon kapcsolódik ide, ezért nem új témában teszem fel a kérdést: Pont egy ilyet csinálok most, illetve nagyon hasonlót, mert a felhasználók is küldhetnek be linkeket.
Csináltam cck-val egy egyszerű tartalmat, amelynek csak egy címe és egy URL-mezője van. Ezt próbálom a Views-ben megcsinálni - úgy, hogy a tartalom címe jelenjen meg, de rákattintva az URL-re mutató link lépjen működésbe. Külön-külön sikerül, de egymásra nem sikerül húzni őket... Tudja valaki, hogy pontosan mit kellene beállítsak a Views menüjében?

0
0
pp képe

Ha nagyon kapcsolódik ide, akkor linkkelj azért van az internet. Indíts ennek új témát lécci.

pp

0
0
Közszolga képe

0
0
BergR képe

Igaz még nem teljes de mi valahogy úgy fogjuk ezt megvalósítani, hogy létezik egy modul "ha megszakadok sem jut most eszembe a neve" amivel "kicserélheted" egyéb más cck-s mezőre a title mezőt! Pontosabban az eredeti title mezőt letilthatod és egy másik cck-s mezőre cserélheted vele. Ez a másik cck-s mező a mi esetünkben pedig egy link mező lesz ahol tetszőlegesen adhatsz meg nevet majd az url mezőben pedig a szöveghez tartozó linket. Views modulban pedig "igaz, még nem próbáltuk, de tuti működik majd" a Basic settings - Row style opciónál átállítod tartalomról, mezőkre aztán a Mezők fülön pedig hozzáadod azt a mezőt amire cserélted a title mezőt, esetünkben a link mezőt!

Mint írtam még nem próbáltuk, de valószínű működik majd az elképzelésünk!

0
0