Fejléc flash ne töltődjön újra.

jailhouse képe

Sziasztok!

D6 alapú oldalamon van egy header.swf nevű flash fájl, aminek a megjelenítése egy flash.php nevű fájlban van lekódolva, és ezt a flash.php fájlt beinkludolom a page.tpl.php fájlba a header részbe.

Viszont sajnos ez a viszonylag nagy méretű flash minden menüre kattintáskor betöltődik. Meg lehet valahogy oldani, hogy a fejlécet maximum csak a teljes oldal frissítésekkor töltse újra?

pixture_reloaded téma.

Köszönöm a válaszokat előreis.

Drupal verzió: 
Fórum: 
pp képe

Ha a menüre kattintasz újratöltődik az oldal ergo a flash is újra töltődik. Miről van szó, nem értem.

pp

0
0
jailhouse képe

Azt szeretném, hogy ha a menüre kattintok az oldal töltődjön újra, viszont a header ne! Iframe-ben gondolkozom,hogy talán azzal meg lehetne oldani,de hátha van valamilyen elegánsabb megoldás.

0
0

valaki, valahol

pp képe

Most akkor nem értem, hogy mit nem értesz!

Logikusan gondolkodva: Ha van bármi ami az oldal része és újratöltöm az oldalt, akkor azt a részt is újratöltöm.

Most komolyan, mit nem lehet ezen érteni? (az iframe is az oldalba van, az is újra fog töltődni...)

pp

0
0
jailhouse képe

Pl:

Van két framed, egy a headernek a másik meg az oldal többi részének. Megoldató, hogy az oldal közepén van egy menü, amire ha rákattintok,akkor csak az alsó frame-t tölti újra, jobban mondva oda tölti be a tartalmat? Gondolom ez megoldható. De van -e erre valamilyen pl ajaxos megoldás?

0
0

valaki, valahol

pp képe

Lehet találni erre megoldást. Mint ahogyan fent is említetted a Flash ki tud hívni egy js függvényt, ami cseréli az oldal tartalmát. Erre szerintem találhatsz valahol működő megoldást, de ne itt keresd, mert ez már nem Drupal kérdés.

Egyébként amerre haladsz a legrosszabb út a szép funkció nélküli csillivilliért feláldozol olyan fontos dolgot mint a navigáció. Az oldalad csak bizonyos böngészőkkel lesz látogatható és még a keresők se fogják biztosan leindexelni.

http://swf.hu oldalon biztos tudnak neked segíteni.

pp

0
0
gergely képe

sztem ne frame-be hanem akkor mar ajax-ban gondolkozz :)

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

jailhouse képe

Persze, ajax-ban szeretném, a frame-t csak , mint példát írtam, illetve, ha ajax-ban nem megoldható és a megrendelő mindenképpen ragaszkodik ehhez a funkcióhoz.

0
0

valaki, valahol

sgabe képe

Sajnos így szokott lenni, hogy a megrendelő kitalál valamit... Ettől még ez nem lesz egy jó ötlet. Én is bűvészkedtem hasonló problémával, épp ezért nem ajánlom. Lásd feljebb, amit pp is írt.

0
0
jailhouse képe

Végülis megoldódott köszönöm szépen a segítséget...
2 flasht csináltam egy nagyméretűt, meg egy kicsit és a nagyméretű csak az oldal első betöltődésekkor töltődik be. Azt hiszem ez volt a legoptimálisabb megoldás...

0
0

valaki, valahol