Fast Gallery module Drupal 6.28

Erika5 képe

Sziasztok!

Segítsetek légyszíves!
Minden modult installáltam, beállítottam.
- Image
- image api
- image gallery
- image cache
- Lighbox2
- Fast gallery (6.x.5.5)

A files könyvtáron belül hoztam létre 2 db könyvtárat, az egyikbe képeket a másikba videókat szeretnék tenni. Bemásoltam oda néhány képet is.

Nálam akkor hal el az egész amikor a Rescan gombot megnyomom.
az alábbi hibaüzenetet kapom:

An HTTP error 500 occurred.
/fast_gallery/ajax/rescan

Pedig már a könyvtárak jogosultságát is átállítottam, de mindig ezt az üzenetet kapom.

Mit rontottam el?

Segítsetek légyszíves!

köszi

Csatolok egy képet is

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Erika5 képe

Sziasztok!
megoldottam a problémát.
Szőke módjára offline módban voltam, persze hogy nem működött. :)
Viszont a videókat nem kezeli a fast gallery pedig a drupal5 verzióban nagyon jól működött és kézzel kell frissíteni, mert ha bepipálom hogy cron futáskor frissüljön, akkor behal tőle a cron.
Szóval vannak hibái a modulnak.

1
0
Sk8erPeter képe

Ez jó, hogy megosztottad a problémád forrását. DE már többször felmerült bennem a kérdés - és annyiszor került terítékre a fórumon ez a modul, hogy már muszáj rákérdeznem -, hogy vajon miért szeretik a zzzemberek a Fast Gallery-t? :)
Úgy tudom, a FG csak annyit csinál, hogy bizonyos külön-külön létrehozott, képekkel és egyebekkel teletömködött könyvtárakból kibogarássza a tartalmat (bővítve esetleg újabban feltöltöttekkel a rescan gomb hatására), egyébként ennek megfelelően igencsak rugalmatlan és bedrótozott megoldás. A fájlokat nem a Drupal-módon kezelgeti, hanem csupán lazán csatolt módon. A fájlokat a tárhelyre FTP-csatlakozás (vagy a tárhelyre más módon csatlakozás) útján kell feltölteni, simán akárhonnan bejelentkezve a Drupalos weboldalra, a szokásos feltöltős módon nem lehet (vagy csak nem írják a project oldalán).
Egyszerűen nem látom indokoltnak a használatát, főleg, hogy több modul is létezik arra, hogy egyszerre sok képet fel lehessen tölteni, mindenféle adott esetben (pl. nem saját környezetben) kényelmetlen FTP-csatlakozási kényszertől mentesen.
Ráadásul a modul állapota jelenleg "Unsupported".
Túl sok előnyt eddig nem látok.
Ez ráadásul hatalmas bullshit:

Fast Gallery is a simple, lightweight, and fast image gallery. Making albums is as easy as putting images or videos into folders and uploading them to the gallery directory. It is fast because it is not based on nodes and doesn't implement some of the more complex features of larger gallery systems.

Ja, ez tök jó, hogy egy könyvtárba kell behánynod mindent, rescan gombokat nyomkodni, és tök jó, hogy egyszerű és bután rugalmatlan az egész, mint egy marék lepke.

Ráadásul írtad, hogy most lőtted be az egészet (legalábbis nekem úgy jött le). Eleve most már a 6-ossal nem szabadna kezdeni, egyből a 7-est kellene előkapni, a 6-oshoz (magához a core-hoz és a contrib modulokhoz is) a support amúgy is már egyre szegényesebb. A 7-es Drupalhoz meg vicc a Fast Gallery használata, annyi annál ezerszer értelmesebb galériamodul van.
De mivel most a 6-os a téma, és írtam, hogy létezik alternatíva, itt van egyből kettő:

Image FUpload
https://drupal.org/project/image_fupload

Plupload integration
https://drupal.org/project/plupload

(ja, ez utóbbi csak dev)
+
Node Gallery
https://drupal.org/project/node_gallery

aztán biztos, hogy van még egy csomó más, most hirtelen ezek jutottak eszembe. Például az előbbi kevésbé tűnik overkillnek.

De ha teheted, amúgy is állj át inkább a 7-es Drupalra (upgrade), és használj legalább egy fokkal komolyabb modulokat, mint a Fast Gallery. :)
Nem kell persze ezzel egyetérteni (ellenvéleményeket elfogadok), de érdemes megfontolni, hogy biztos jó-e elfogadni a Fast Gallery könyvtárkotorászós kötöttségeit. :)

1
0