Facebook oldal üzenőfalának inetgrálása D7-be

vidra képe

Talán nem is annyira Drupálhoz kapcsolódik, de sehol se találtam erre a viszonylag "egyszerű" dologra megoldást.

Szeretném ha egy FB oldal üzenőfala megjelenjen a Drupál valamelyik oldalán, de úgy hogy ne csak az üzenetek jelenjenek meg, hanem hozzá is lehessen szólni, commentelni.

Nos a Like Box pluginnel meg lehet a feldat egy részét oldani, de ezzel csak a bejegyzett üzenetek jelennek meg, hozzászólni nem lehet.

Van erre valami megoldás, nem feltétlen modul. De ha modul, az se gond.

vidra képe

Néztem ezt is. Ezzel az a bajom, hogy hiába adom be neki a pl.: http://www.facebook.com/oldalcím nevű URL-t, nincs kapcsolatban az oldal üzenőfalával. Független. Vagy legalábbis nekem ezzel se sikerült.

0
0
vidra képe

hogy csinálok egy FB alkalmazást, a Canvas URL-jéhez hozzárendelek egy egyedi tpl oldalt melyhez a Drupálos comment modullal lehet hozzászólni, majd ezt az alkalmazást felveszem a FB oldalhoz és egy tab fülre kattintva elérhető az FB oldalon is. És ugyan ezaz oldal szintén elérhető a Drupal oldalon is, beágyazva.

Lényegében nekem az lenne a célom, hogy az oldal híreit ne kelljen 2 helyen publikálni, hanem inkább csak a FB oldalon, de azaz információ jelenjen meg a Drupal oldalon is. És lehessen mindkét oldalon hozzászólni ugyan ahhoz a szálhoz.

0
0
vajdasági képe

En azt gondoltam hogy csak a te oldaladon akarod az oszeset. Az felett valahogy atsiklottam hogy a facen is latni akarod a kommenteket...

0
0
vidra képe

1) Első körben létrehoztam egy tartalomtípust, amit csak erre az egy dologra használok. Ennek a tartalomtípus *.tpl fájlát szerkesztettem meg egyedire, hogy csak az általam beszerkesztett statikus szöveget egy beszúrt nézet blokkot valamint a hozzászólás formot tartalmaz.
Ezzel a tartalomtípussal készítek egy tartalmat, melyben a bevitt információ (title, body) lényegtelen mert úgyse jelenítem meg. Így van egy egyedi oldalam.

2) Ezt az egyedi oldalt gondoltam, hogy beszúrom a FB alkalmazásba, Page Tab URL részbe. A Facebook oldalamhoz felvettem az előbb készített FB alkalmazást. A Page Tab fül meg is jelenik a FB oldalon, rákattintva szépen betölt (iframeként) az egyedileg elkészített Drupalos oldalam.

3) A gond itt kezdődik. Ugyanis a hozzászólás form nem jelent meg, mivel azt írta, hogy ahhoz be kell jelentkeznem, holott be voltam jelentkezve. A belépési hivatkozást is átírta az iframben így a hivatkozás nem volt megfelelő.

4) Gondoltam akkor nem lesz, Drupalos comment form az iframe-hez, akkor legyen FB-s comment, az egyszerűbbnek is tűnik. Legeneráltam a kódot, beillesztettem a *.tpl fájlba, de ez meg valami oknál fogva Firefoxban állandóan reload-olta az oldalt. Chrome-ban működött rendesen.

5) Vissza a 3-as ponthoz. Gondoltam ezt az url-es dolgot csak meg lehet oldani valahogy. Nézegettem én már régebben is ezt a Drupal for Facebook modult de mivel csak dev változat van meguntam a sok patchelgetést így nem is foglalkoztam vele.
De kutakodásom során mégis ide sodort a víz. Ennek a cikk segítségével sikerült rendesen bekonfigurálnom a Facebook alkalmazásomta: http://drupal.org/node/933918

A lényeg az, hogy most már működik úgy, hogy ha a Facebook oldalamon lévő iframebe betöltött drupalos oldalamon a belépés gombra kattintok, hogy commentelni tudjam a tartalmat, szépen bejelentkezik és bejön a comment form is és lehet commentelni.

Röviden ennyi egyenlőre.

0
0
vidra képe

miért nem lehet beállítani más sminket a Canvas Page-nek. Illetve be lehet állítani, csak épp nem működik.
Gyanítom, hogy nekem is köze lehet az i18n modulnak.

Erről itt tárgyalnak, de más infót nem találtam: http://drupal.org/node/1197116

Esetleg valaki másnak, hasonló probléma?

0
0