fő-al menü csere

zeniten képe

Üdv!

Hogyan lehet menüt kompletten betenni egy másik menü almenüjébe?
Ilyen menü kéne:
téma-1: (újság téma)

     Lapszámok  Szerkesztőség  Képtár Intézmények 
       |                  |
       - a                 - Iskola (egy iskola nevű Menü)
       - b                 - Óvoda (menü)

Téma-2 (iskola téma, először az iskola nevű menü, aztán az egyéb)
      Tantestület   Diákok ...   Község
        |       |       |
       ...       ...       - Újság (az újság nevű menü)
                           |
                           - lapszámok
                           - szerkesztőség
                           - képtár
                        - Óvoda (menü)

Tehát: Ha valaki az iskola oldalát nézi, akkor az iskola menü menüpontjai lényegesek, nekik kell alkotniuk a főmenüt, az újság menü almenübe kéne kerüljön, és fordítva.

A portálon többféle smink mutatja, hogy valaki az óvoda, az újság vagy az iskola oldalát olvassa, a themekey oldja meg path (és taxonomóia) alapján, hogy melyik színvilág, (ill. blokk és menühalmaz) jelenjen meg.

Természetesen ez csak vázlat, sok menü van - épp az a probléma, hogy most ha valahol megjelenik egy menü, akkor 4 sémában kellene állítani...
A különböző tartalmakat path, taxonomia és a tartalomtípus is megkülönbözteti.

Említésre méltó kísérletek:

A MenuParent nevű modult gyorsan megtaláltam, de a jókedvem is gyorsan elszállt, mivel az becsatolja a másik menüt egy almenübe, csupán annak a menünek az első menüpontját átteszi...
A LocalMenu modul arra lenne hivatott, hogy egy menüt ne a legfelső szinttől kezdjünk el listázni, ám az említett modulnál nem jöttem rá mi alapján teszi ki illetve nem teszi ki a menüket. Egy iskola témájú (és tartalom-típusú) cikkhez simán óvoda menüjét rakta, a másikhoz meg nem rakott menüt...

Szinte az össze menüvel kapcsolatos modul leírását átolvastam, sokat ki is próbáltam, mit csinál valójában.
Meg lehet ezt Drupalban egyáltalán oldani? Ha nem megoldom kevésbé elegánsan, csak dupla munkát nem akarok.

Köszönöm előre!

Drupal verzió: 
Den képe

Talán nem kellene a themekey-vel dolgozni, ha csak bonyolítja az életet:

Themekey-el teljes sminket lehet cserélni. Ekkor vagy az összes sminked, mind a négyet modosítod, vagy ügyesen alsminkekbe szervezed, ahol az alsminkek csak a tényleges eltéréseket tartalmazzák a fő sminkhez képest (css, fejléc kép).

Vagy, context modullal bizonyos contextekhez egy stílust rendelsz, amit a body elem megkap. Innentől gyakorlatilag css az egész.

A menüket is másképp szervezném: nem baj, ha egy menü fában van az egész. A menu block modul, ami tudja azt, hogy a menü bizonyos részeit kirakja külon blokkba. Megadható, hogy melyik menüponttól kezdje, esetleg ez a kezdő esetleg kövesse az aktuális menüpontot. Lényeg, lesz egy blokkod a menüvel (neked akár 4). Ezt szintén a context modullal a fejlécbe (vagy ahol a menüd van) beteszed.

Ahogy nézem, a dupla munkát nem úszod meg. Ellenben megspóróltad az elején a tervezést :D

0
0
zeniten képe

Nagyon köszönöm!
Mivel egy darabig úgy tűnik eljátszok majd a javaslataid nyomán, inkább csak megköszönöm, nem kérdezek.

0
0
zeniten képe

Először is kis mentegetőzés: a kérdéses honlap pici kis oldalnak indult, de váratlan igények miatt komoly site-tá kéne válnia, persze úgy, hogy ingyen szerkesztgetem, ennek megfelelő mennyiségű időben. A többi "béna" megoldásnak is történelmi és időbeli okai vannak. pont.

A menu-block valóban megoldja a problémát, nem vettem észre, pedig néztem, köszönöm

A kérdés:
A context a sminkeket hogyan kezeli?
Mit jelent a " Provides this text as an additional body class (in $body_classes in page.tpl.php) when this section is active. " - gondolom erre gondoltál. De nem jöttem rá, elnézést. Nem a smienk page.tpl.php-jába ír, de akkor hová? és hogyan hivatkozok rá css-ben, mert simán mondjuk .osztalynev p vagy ilyesmire nem reagál.

Esetleg fontos amit címnek vagy alcímnek adok meg? - de a magyarázat ott is a page.tpl.php-ra utal...

Kerestem leírást, de a readme és a fórumok nem tartalmazzák, a videók is kb. 2008-asok... Ha valaki talált már e tárgyban leírást azt nagyon megköszönném ("sminkelés section-nel").

Z.

0
0
szantog képe

Ha nagyon nem mászunk bele a háttérbe, akkor legyen elég annyi, hogy a bodyba biggyeszt extra-class-t.
Itt van egy oldal, amiben pont így van megvalósítva kialakítva a tartalom és az oldalsó elemek méretezése: http://menemszol.hu/
Ilyen van a body-ban:
<body class="page front not-logged-in layout-3-6-3 two-sidebars lightbox-processed cron-check-processed">
Ebből a layout-3-6-3, amit a context csinál, és ilyesmi van css-ben:

.layout-3-6-3 #content, .layout-7-2-3 #content {
  min-width: 454px;
}

A cím/alcímet nyugodtan hanyagolhatod, a cím arra való, hogy az eredeti címet felülíruk, alcímet meg sosem használtam, de vélhetően a $content elé rakhat be valami h3-h4-es szöveget, de az számodra ireleveáns

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

zeniten képe

Nagyon köszönöm válaszodat - én is itt kerestem a megoldást, nagyon jó látni, hogy máshol ez megy. De nekem a bodyba semmit sem tesz a context! Pedig reagál, mert pl blokkot kitesz, ahogy kell.
Hol lehet a hiba?

0
0
szantog képe

A sminked page.tpl.php-jában a body környékén mi van?
Szerintem egyszerűen nem írja ki a $body_classest, vagy valahogy átgyúrja magának..

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

zeniten képe

Köszönöm. Persze bennem is felötlött, hogy a smink a ludas, ezért még mielőtt előbb írtam volna kipróbáltam Garlanddal, és ott sem teszi ki. :(
Mivel két sminkkel (Tapestry volt a másik) sem működött, nem ötlött fel bennem, hogy harmadikat próbáljak, de most hogy ezt írtad megnéztem: s hogy vinné el a kánya egyből ment ahogy már tegnap este próbálgattam, az .osztalynev p-vel is! (Blogbuzz smink).

Köszönöm, hogy rávezettél, eddig a sminkek ilyen tudására nem helyeztem azt hiszem kellő hangsúlyt!

0
0