Fórum téma válaszai

bita képe

Hol, vagy hogy lehetne átállítani azt, hogy ne a megszokott formában jelenjenek meg a hozzászólások, hanem mint pl.: a phpbb-ben? Van erre megoldás?

Fórum: 
pp képe

Megmondom őszintén fogalmam sincs, hogy hogyan néz ki phpbb-ben egy fórum... Nem lehetne pontosabb leírást kapni?

pp

0
0
Pasqualle képe

most mar ertem miert elegedett itt mindenki a drupal forum lehetosegeivel :)
en sajnos hamarabb ismertem a phpbb-t mint a drupalt, sose fogom megszokni..

0
0
pp képe

Áruljátok már el mitől olyan frankó. Amit én ismertem, azt nem szerettem, ezért nem tudom Ti mit szerettek benne, tehát mi is olyan szerethető a phpBB-ben?

pp

0
0
Pasqualle képe

amit a legnehezebb megszokni az, amit a tema inditoja in nehezmenyez.
phpbb szerintem jobban kovetheto, hiaba lepcsozetes ez a drupal forum ha hosszura nyulik keptelenseg kovetni. 50 hozzaszolas kozott megtalani a harom ujat kesz katasztrofa.. es vegigolvasni egy regi temat is lehetetlenseg, az idougrasok miatt. egy tema ez ilyen par napos szovegelesre jo, nagyon gyorsan hasznalhatatlanna valik.. nem veletlenul hasznaljak a flat modot az issue queue-ban is..

tobb funkcio:
sokkal reszletesebb keresesi lehetosegek.
filtereles sajat es uj temakra.
felhasznalok online allapota.
ami nagyon tetszett, hogy lattam a forum listan, hogy melyik temahoz szoltam hozza, nem csak azt hogy mar beleolvastam e.
forum listan az utolso tema cime is latszik, nem csak a szerzoje.
moderatorok, nem a drupalban ilyen nincs, hiaba probalsz meggyozni. amit itt tanitassal probaltok elerni, azt phpbb-ben az onkentes moderatorok elvegzik, hasznalhaton tarva az uj es regi temakat is..
smilies, hulyeseg, de mas tole a hangulata az embernek. persze, hogy beszurok egyet ha itt rohog az osszes az arcomba
bbcode, a kezdok is konnyeden hasznaljak, drupalban ez a lista a hozzaszolas alatt semmit sem mond, rengetegszer latni, hogy az emberek keptelenek kodreszletet beszurni a szovegbe, vagy barmilyen formazast elvegezni

szoval amikor drupal forumot kezdtem hasznalni, olyan erzes volt mintha valami kezdetleges dolgot hasznalnek.

es ha megnezed egyszer a phpbb admin feluletet latod, hogy ennyi tudas sose lesz a drupal forumban akarhany programozo barmennyire is igyekszik

tudom, hogy kod es modularitas szempontbol a phpbb nagyon gyenge, ebben a drupal verhetetlen, de forum szempontbol sokkal jobb minden tekintetben, ezt nem lehet vitatni..

0
0
nevergone képe

Biztos velem, vagy az én szememmel van a baj, de szerintem elég jó a Drupal alap fóruma, amelyen egy kis sminkeléssel+modulfejlesztéssel még lehet is javítani. Mondom ezt úgy, hogy használok phpBB -t és IPB alapú fórumokat.
Pontosabban fogalmazok, egy gondom van csak a Drupal fórummal, de ez igaz általában a hozzászólás-kezelésre. Az, hogy ha több oldalra kerülnek a hozzászólások, akkor a többi oldalon elveszik az "új" jelző, és akkor már (szinte) lehetetlen megtalálni az új hozzászólásokat. És mégsem állíthatok be mindenkinek a kijelzésnél 300 -as megjelenítési limitet, na meg néha az is kevés lenne (lásd különféle fórum-alapú játékok). Szóval ezzel kellene kezdeni valamit, és én elégedett is lennék.

Azt viszont ne felejtsük el, hogy míg a phpBB és társai kifejezetten fórum-készítésre íródtak, erre vannak maximálisan kihegyezve (és semmi másra), addig a Drupal egy általános tartalomkezelő rendszer, amely sokmindenhez ad egy alapot, amely modulokkal+sminkfaragással jól bővíthető. Ha minden részét "pengére" kidolgoznák, akkor sok olyan kerülne bele, ami nem szükséges egy feladathoz, és nagyon nehezen lenne karbantartható a kódja.

Hogy egy példával is illusztráljam a mondandómat:

50 hozzaszolas kozott megtalani a harom ujat kesz katasztrofa

Szálakba rendezett új hozzászólások követhetővé tétele

0
0
Pasqualle képe

a uj hozzaszolas gombot vagy fel evig mindig keresnem kellett. nem veletlenul latni azt, hogy sokan a valasz linkre nyomnak, es egy olyan szalhoz szolnak hozza, amihez kozuk nincs..
meg most sem fogom fel miert nincs meg egy "uj hozzaszolas" link az osszes comment alatt, miert csak felettuk van..

nem fogom felvenni feature request-nek, es nem fogom megprobalni sminkelessel megoldani, mert egyszeruen nem erdekel a dolog.. ha forumot akarok inditani a phpbb-t valasztom, tok felesleges modulnak tartom a drupalban.

0
0
Pasqualle képe

a funkcio amit keresel ebben a modulban van benne. valahol (nem tudom hol, mert nem hasznalom)
http://drupal.org/project/advanced_forum

0
0
bita képe

Kinézetre jó, csak éppen a maga alfaságával van bajom.

0
0
mat323 képe

Ha jól értem a kérdező kérdése a hagyományos bekezdések nélküli megjelenítésre vonatkozott. Van olyan, hogy "Hozzászólás megjelenítési lehetőségek" itt beállítható, hogy időrendben listázódjanak (vagy fordítva), hány hozzászólás jelenjen meg egy oldalon (10-30-300-stb.) és beállítható, hogy beágyazott teljes, vagy egyszerű (bekezdések nélküli) legyen a megjelenítés.

Szerény véleményem szerint a phpbb-s jobb közösségformáló fórummotor, azok számára akik aktívan részt veszenek a fórumozásban (nap, mint nap), a drupal fórummotorja viszont milliószor jobb visszakereshetőség és tartalomkövetés szempontjából. Érdemi és (értelmes szakmai) kommunikációra sokkal-sokkal szerencsésebb.

0
0
Pasqualle képe

jobb visszakereshetőség és tartalomkövetés szempontjából

nem irtad le, hogy mire alapozod ezt az allitast, en kifejtettem ennek pont az ellenkezojet..
de az igazsag az, hogy nem is nagyon erdekel, nem fogjuk gyozkodni egymast, nyugodtan lezarhato a tema, a kerdezo mar megkapta a valaszt a kerdesre..

0
0
mat323 képe

Bálint! Csak semmi flame! :)
Igazad van, nem akartam reklámozni, csak azért nem írtam le. De most már elárulom: a személyes tapasztalataimat a mazdaklub.hu autós fórumáról és annak használatáról, használóról írtam. Ők általában nem php programozók, sem drupal fejlesztők, szóval egész más ott a kommunikációs forma (nem pejoratív értelemben értem, csupán mások a szokások). Egy-egy topikban naponta 50-100 hozzászólás is érkezik. Aki nem követi nap, mint nap az eseményeket az hamar lemarad és lapozgathat. A szabad szavas keresője meg emiatt nem leli az idézetet. Amúgy én mindkettőt kedvelem, de a drupalos fórumokon eddig mindent megtaláltam és úgy érzem azok "szakmaibbak". Nemrég összehoztam egy új drupalos közösségi oldalt (mazdaclub.hu) és nézd meg, egyelőre a kutya se használja a drupálos fórumot! :D

0
0
Pasqualle képe

meggyoztel :D
en ezert nem engelyezem a hozzaszolasokat sem, hogy szakmai maradjon az oldal :)

0
0
aboros képe

kinek a hozzászólások, kinek a visivig editor.. :)
mindenkinek megvan a maga keresztje

0
0

-
clear: both;

bita képe

Időközben úgy gondoltam megtaláltam a megoldást 5.x alatt Adminisztráció > Tartalom kezelés > Hozzászólások> Beállítások > Megjelenítési lehetőségek alatt mert átváltottam Egyszerű (teljes) megjelenítésre. Ez eddig oké, közben ránéztem a 6.x-re is de ott nincs hasonló beállítás a hozzászólások kezelésére.

Ha már itt tartunk szintén idegesítő probléma a Tárgy szükségessége (illetve használata bár ezt ugye egy kis theme fabrikálással ki lehet szedni a megjelenítésből) illetve fórum hozzászólások előtt az előnézet gomb szükségessége. Érdekes, hogy ezeket le lehetett tiltani az 5.x-ben de a 6.x-ben már nincs ilyen beállítási lehetőség.

Szóval, a 6.x-ben csak én nem találom ezeket vagy ne is keressem?

0
0
nevergone képe

Ha már itt tartunk szintén idegesítő probléma a Tárgy szükségessége (illetve használata bár ezt ugye egy kis theme fabrikálással ki lehet szedni a megjelenítésből) illetve fórum hozzászólások előtt az előnézet gomb szükségessége. Érdekes, hogy ezeket le lehetett tiltani az 5.x-ben de a 6.x-ben már nincs ilyen beállítási lehetőség.

Drupal 6.x alatt is letiltható, keresd csak meg szépen.

0
0
RasTasi képe

Gratulálok, ez volt aztán az építő jellegű hozzászólás!
Igazán, az ilyen fantasztikus fórumtársak miatt éri meg ide járni!
Röhej....

0
0
nevergone képe

Bocsáss meg, hogy éppen nincs előttem egy darab Drupal 6.x sem, csupán arra emlékszem, hogy az adminisztrációs felületen (ugyan hol máshol?) letiltható/beállítható... megyek is kanosszát járni.

0
0
RasTasi képe

ha nincs előtted, tehát esélyed sincs segíteni, akkor meg csöndbe lehet maradni az idegesítés helyett.

0
0
Pasqualle képe

szerintem segitett mert osszejott a kerdezonek.. az igaz, hogy a maga mogorva modjan, de a segitseg vitathatatlan..

0
0
nevergone képe

Szerkesztve, biztos mindenki fáradt, és amúgy is hétfő van, meg este.

0
0
bita képe

Adminisztráció » Tartalom kezelés > Tartalom típusok > Fórum téma > Hozzászólás-beküldési beállítások

Logikát nem keresek benne, hogy miért került át ide.

0
0
nevergone képe

Talán azért, mert minden tartalomtípushoz külön beállítható?

0
0
bita képe

Ez valaki számára előny valaki számára pedig hátrány... Igazából mivel ez a commentekre vonatkozik alapból az ember a comment modulban keresi nem pedig a node modulban hiszen semmi köze a tartalomhoz. Azért, hogy globálisan vonatkozzon mindenre még nem kell áthelyezni egy másik modulba.

0
0