Fórum: saját hozzászólások

szt képe

Sziasztok!
Van egy fórum, és fent van hozzá a Forum Access modul is.
Azt kéne megoldanom, hogy mindenki szerkeszthesse a saját hozzászólását, de a másét nem.
Elvileg ez lenne az alap működés, de a Forum Access ignorálja a core "Saját hozzászólások szerkesztése" jogot, és csak mindent szerkeszthet egy user, vagy semmit.
Biztos van megoldás, mert itt a d.hu-n is megy :)
Hogy van ez?
Köszi előre is...

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Nem értem, mire gondolsz. Itt nem használjuk a Forum Access modult.

1
0

Nagy Gusztáv

szt képe

Csak bejelentkezett felhasználók használhatják+láthatják a fórumot, ezért kellett a Forum Access (ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak). De ezzel meg előjön a hiba (minden hozzászólást enged szerkeszteni a usernek).

0
0
Nagy Gusztáv képe

Azt nem értem, hogy ennek mi köze ahhoz, hogy a drupal.hu-n működik-e. Hiszen itt nem használjuk a Forum Access modult.

0
0

Nagy Gusztáv

szt képe

Már én is értem, hogy a d.hu nem használja :)
Most már azoktól érdeklődtem, akik használják, köszi.

0
0
Sk8erPeter képe

Ha disabledre rakod próbából a Forum Access modult, akkor jó lesz, úgy már tudják szerkeszteni a saját hozzászólásaikat?
admin/people/permissions oldalon ennek kell bepipálva lennie:
Edit own comments
permissions - Edit own comments

De ha jól értettem, nálad ez be van pipálva.
Nem tudom, elronthatja-e a Forum Access, ezért kellett volna már rég kipróbálnod, hogy nélküle mi a helyzet. :)

Aztán még egy próbálkozásként:
rebuild all permissions:
admin/reports/status/rebuild

0
0
szt képe

Ha kikapcsolom, akkor természetesen jól működik.

Annyira volt szükségem, hogy anonim felhasználó ne használhassa a fórumot, meg hogy lehessen fórumadminokat beállítani, ezért gondoltam a Forum Access modulra.
Van benne viszont egy kis help szöveg, amit lehet, hogy rosszul értelmezek, de az figyelmen kívül hagyja a beállítást:

"The global Saját hozzászólások szerkesztése permission is ignored, but the edit/delete forum content permissions are extended to comments; the per-forum Edit and Delete apply to both nodes and comments, too."

Itt a teljes screen:

Ugyanakkor van egy hibajegy, ami ide vág, de az meg "works as designed". A legújabb verziót használom, amiben már benne van az említett javítás.

0
0
Sk8erPeter képe

Nem bírtam magammal, és csak felraktam végül a modult egy szemetelős (tesztcélú) Drupalra. Nem igazán értem, mi a helyzet nálad, miért nem működik jól, nálam változtatások nélkül teljesen jól működik, úgy, hogy kikapcsoltam a fórumok láthatóságát az anonim felhasználóknak (bár csak úgy csináltam, hogy a forum containerek láthatóságánál kiszedtem a pipát az anonim júzereknek, így meg a /forum címet böngészve elég hülyén néz ki, hogy látszanak a tabok, de nincs egy darab látható fórum sem, ahelyett, hogy lehetne globális Access Denied-ot adni - ezt azért igazán megoldhatták volna a Forum Access-ben, ha már ilyenre való; bár lehet, hogy csak nem néztem át rendesen a beállításokat, ezért nem találtam globális tiltást; viszont szerencsére anonimként nem látom a Navigationben a Forums linket (az is valami), és ha konkrét fórumot próbálok megnyitni, aminek ismerem az URL-jét, kapok Access Denied-ot).

A bejelentkezett felhasználó pont a saját tartalmait tudja csak szerkeszteni, valamint van jogosultsága a "Forum topic: Edit own content"-re is.
Bekereteztem neked az alábbi képen azt, ahol megjelenik az Edit, meg a Delete link is ott, ahol a testuser írt egy hsz.-t - ahol a d7admin (az oldal főadminja) hsz.-e látható, ott csak a Reply link van. Ja, és az Advanced Forum modullal együtt használom, ezért a megjelenése kicsit más, mint a core Forum modulnak, de ez szerintem a jogosultságok tekintetében itt nem számít.

edit forum topic and comments

Szóval nálad valami olyasmi lehet, hogy egy containerre vagy valami szülőelemre raktál be tiltást, vagy hasonló.

Itt egyébként említést tesznek még a Taxonomy Access Controlról is, ami kifejezetten taxonómia-alapú engedély-beállításokat tesz lehetővé (tehát a fórumhoz is):
http://www.lullabot.com/articles/private-forums-in-drupal-forum-access-v...

1
0
szt képe

Köszi, hogy ennyire belementél, mert meglett a megoldás :)
Igazad volt, tényleg működik - kivéve egy apróságot: én úgy szerettem volna beállítani, mint itt a fórumon, azaz hogy mindenki szerkeszthesse a saját hozzászólását, de a topikinditót ne! Ezért a Jogosultságok oldalon persze én nem kattintottam be a "Fórumtéma: saját tartalom szerkesztése" checkboxot.
De most bekattintottam (mert nálad is láttam, hogy szerkeszthető a topikinditó), és egyből megoldódott a hozzászólásszerkesztés is.
Összefoglalva:
A Forum Access modul együtt kezeli a két dolgot: tehát vagy szerkeszthetem a topikomat és a hozzászólásaimat vagy egyiket sem, harmadik lehetőség nincs (a "Saját hozzászólások szerkesztése" jogosultságot viszont ignorálja a fórumok esetén)
Még1x köszi!

1
0
Sk8erPeter képe

Szívesen!
Furcsa, hogy erre nem gondoltak, pedig reális elvárás lehet. Bár engem pl. itt drupal.hu-n néha zavar, hogy az eredeti, topicindító hsz.-emet nem tudom javítani, ha utólag jövök rá, hogy valamit elrontottam benne. :) (a középút a Stack Overflow-s post revision)

Erről a problémáról a Forum Access modul issue-lapján esetleg érdemes lehet indítani egy témát, ha még nincs, mert lehet, hogy ezt a fejlesztést is beletennék.

Mondjuk végül is itt egy másik topic keretében ebben is segíthetünk, hogy hogyan tiltsd le modullal az erre vonatkozó szerkesztést.

0
0
szt képe

Igen, az utolsó részt elolvasva a Permission information-ban elég sok fura dolog van, szóval úgy tűnik, hogy vagy nagyon nincs "kész" a modul, vagy nem sikerült a D7-hez passzintani (D5-ösként született a modul anno).
Van például egy ilyen setting is benne:

"Drupal 5 legacy mode: In Drupal 5, comment posting was not restricted by Forum Access; users with View access (and the post comments permission) were always allowed to post forum comments. Starting with Drupal 6, posting comments is now restricted to users with Post access. Turn this option on to revert to the old behavior. The default is OFF."

Szóval tényleg jó lenne megoldani, mert amúgy elég hasznos modul. Ha egyszer lenne ilyen "letiltó" modulod, az nagyon klassz lenne, tanulási szempontból is ;)

0
0
aboros képe

ha csak ennyit akarsz, emiatt fel nem raknám a forum accesst. content access modul, azzal belőném, hogy a 'forum' node typeot nem érheti el x role és kész vagyok.

1
0

-
clear: both;

szantog képe

De attól még a fórumot meg a konténereit igen. Az meg nem a legszebb, hogy végigkattintgatva mindenhol ürességet lát a user. Szóval content_access mellé még a forum modul egyéb útvonalait is meg kell babrálni netán saját access callback-kel.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aboros képe

a /form meg a /forum/%tid útvonalakat pikpakk felülvágom egy saját viewval, aztán ennyi.

1
0

-
clear: both;

szt képe

Jaja, igazad van, de most nagyon kell a modul, mert később lesznek spéci moderátorok, minden fórumnak más-más, és elébe akartam menni a dolognak.

1
0