Extra tárhelyről való átköltözés

phoenix képe

Sziasztok! Nagyon fontos kérdésem lenne, szeretném a meglévő weboldalamat átköltöztetni extra.hu-ról cwi.hu tárhelyre. Hogyan kezdjek neki? Miket másoljak át? A wwwroot-ról már csináltam biztonsági másolatot. Nem szeretném elölről kezdeni a weblapszerkesztést, ezért olyan megoldást várok, amivel egyszerűen, és gyorsan átköltözhetne a weboldalam a már meglévő tartalommal.

nevergone képe

Az adatbázis is kell, mivel a felvitt tartalmak ott tárolódnak. A Phpmyadmin segíthet az adatbázis kinyerésében és visszatöltésében. :)

0
0
phoenix képe

Köszönöm. És egyébként a wwwroot tartalmát csak simán felmásolhatom az új szerver gyökerébe? Hogyan bírom működésre azután?

0
0
nc képe

Azért a config.php-t állítsd be előtte.

0
0
nevergone képe

Az új helyen töltsd vissza a rendszerbe az adatbázist, és annak az eléréshez szükséges adatokat írd át a settings.php fájlban.
De nyugodtan próbálgasd, bajod nem lesz tőle. :)

0
0
Désiré képe

Ha nem akarod sokszor élőrről kezdeni az egészet, akkor töltsd le innen a pdf jegyzetet, a legvégén, a legutolsó fejezetben részletesen le van írva, hogy mit kell tenned!

http://nagygusztav.hu/?q=webes_tartalomkezelo_rendszerek_jegyzet_0_3_verzio

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

phoenix képe

Sziasztok.

Újabb kérdéseim vannak a témában:

- Adott két drupal alapú weboldal jelenleg kettő külön extra.hu szerverre töltve próbaüzemben. Megoldható-e az egyesítésük (a két weboldal ugyanannak a cégnek két külön ága, de egy már meglévő szerverre, ami nem extra.hu-s hanem hivatalos domain-névre regisztrált, szeretném feltenni őket úgy,) hogy az egyik weboldal lenne az egésznek az alapja, ami az xy.hu regisztrált címen bejönne, a másik weboldal pedig ebből úgy lenne látogatható, hogy xy.hu/valami de a két weboldal külön smink témával rendelkezik. Tehát az xy.hu címen látható oldal sminkje más legyen, mint az xy.hu/valami címre lépve...

- A két weboldal feltöltését hogyan végezzem biztonságosan a fentiek ismeretében?

Nagyon köszönöm a lehetséges megoldásokat!

0
0
Désiré képe

Ezt a drupal multisite rendszerével tudod megoldani.

1- mindkét adatbázist feltöltöd
2- Az xy.hu fájlrendszerét szépen feltöltöd FTPvel a főkönyvtárba (settings.php megfelelő átalakítása)
3- A sites könyvtárban létrehozol egy 'xy.hu/valami' könyvtárat, belemásolod a settings.php-t megfelelő átalakítással (adatbázis neve)
4- Ha Drupal 6-ot használsz, akkor az xy.hu/valami 'files' könyvtárát is ide másolod.
5- Ha az xy.hu/valami-hez tartoznak olyan modulok, sminkek, amik a főoldalhoz nem, akkor azokat a sminkeket modulokat bemásolod vagy a 'sites/all/modules' könyvtárba vagy a 'sites/xy.hu/valami/modules' könyvtárba (sminkeket nem 'modules' hanem 'themes' könyvtárba persze)

És azthiszem ennyi.
Jó szórakozást!

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

crt képe

Szia.

Kis kiegészítés: a 'xy.hu/valami' helyett 'xy.hu.valami' könyvtárral kell dolgozni.

Üdv: Zoli

0
0
phoenix képe

Nagyon köszönöm a segítséget, a 3. pontnál tartok, az xy.hu/valami weboldalhoz tartozó settings.php bekerült a megfelelő helyre a szükséges módosításokkal. Az xy.hu/valami weboldalát, vagyis a www tartalmát hová helyezzem?

0
0
phoenix képe

Valaki tud segíteni az utóbbi kérdésemben?

Nagyon fontos lenne...

0
0
Désiré képe

a www tartalmát sehová ne tedd, mert a Drupal ugyan azt a kódbázis fogja használni mind a két honlaphoz.
Ezért írtam, hogy csak azokat a modulokat és sminkeket kell átmásolni, amik a másik weblapnál nem voltak.
Ezeket bemásolhatod a
'sites/all/modules' illetve 'sites/all/themes' könyvtárba
vagy a
'sites/xy.hu.valami/modules' illetve 'sites/xy.hu.valami/themes' könyvtárba

Ami pedig a files könyvtár tartalmár illeti, azt a 'sites/xy.hu.valami/files' könyvtárba kell.

(ehhez persze az kell, hogy mind a két drupal azonos verzió legyen, de mivel erről nem írtál, feltételeztem, hogy így van)
(ha nagyon nemvilágos, hogy miről van szó, akkor itt a legjobb leírás, amit eddig találtam a multisie-ról: http://drupal.hu/cikkek/multisite)

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

phoenix képe

Természetesen ugyanaz a verzió (drupal 5.7) mindkét weboldalnál. A fő weboldal (xy.hu tartalma) sikeresen átköltözött az új címre és hibátlanul működik de a másodlagos weboldal (xy.hu/valami tartalma) adatbázisát nem sikerült importálni, mert duplikált bejegyzésekre hivatkozott, miután töröltem azokat akkor meg egy hosszabb felsorolással állt le (a végén pedig ezt írja: MySQL jelzi: Dokumentáció
#1062 - Duplicate entry '1152' for key 1
). Ha pedig beírom a böngészőbe a címet: xy.hu/valami akkor 404-es hibaüzenettel leáll.

extra.hu szerveren lehetséges egyáltalán multisite?

0
0
Désiré képe

Az extrán is lehetséges multisite, de azt sem mondtad, hogy 5-ös drupalt használsz, és a topic címe is az, hogy elköltözés az extráról.

A két oldalnak két adatbázisa van.
Ez azt jelenti, hogy ha egy tárhelyre akarod feltenni, akkor két különböző adatbázisba teszed, őket. Vagy pedig valamivel (azazhogy táblanév előtaggal (prefix)) megkülönbözteted a két oldal adatbázis tábláit, és akkor lehet egy adatbázisba is másolni.

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

phoenix képe

Ezt a prefix-es dolgot írták nekem az extra.hu üzemeltetői is, hogy így lehetséges, viszont nem igazán tudom mit jelent és hogyan csináljam. Ha leírnád a lépéseket nagyon megköszönném.

A multisite dokumentációt elolvastam és köszönöm sokmindenben segít, viszont ott meg a symlink-nél is elakadtam, mivel lefuttatni nem sikerül (#1044 - Access denied for user 'xy'@'%' to database 'valami'), írási jogot adtam neki pedig (total commander-rel).

0
0
Désiré képe

Hát, a prefixeket egy már meglévő adatbázisnál nem tudom, hogyan kell létrehozni, bizonyára van rá egy SQL parancs, amit PHPMyAdminból lefuttatva megoldja a dolgot, de ennyire sajnos nem értek hozzá....

A mulisite symlink problámra az extrán pedig szintén nem tudok semmit, de úgy emlékszem nemrég volt egy extrás multisitos topic, keress rá, lehet ott megoldották.

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

phoenix képe

Valaki csinált már ilyet? Ennél a prefix-es dolognál és a symlink futtatásánál akadtam el.

Az új webhelyen az elsődleges (xy.hu) weboldal tartalma már felkerült, a másodlagos weboldalt (xy.hu/valami) szeretném még hozzáadni, hogy később http://xy.hu/valami címen elérhessem.

Egyelőre továbbra is extra.hu szerverről van szó - míg ott nem sikerül, addig nem szeretnék kísérletezgetni az "élesen".

0
0
phoenix képe

Továbbra is várom a segítséget a másodlagos weboldalhoz valamint egy új észrevétel:

Az átköltözött weboldal az új címén admin-ként belépve az Állapot jelentés menüpontban Drupal verziónál 5.2-t ír 5.7 helyett.

Ez miért van?

0
0