Eserménynaptár probléma

rimbee képe

Eseménynaptárral kapcsolatos kérdés.
Cél: egy oldalon megjeleníteni a naptárat és az eseményeket, csak havi bontásban (Calendar modul), i18n-nel.

Csináltan egy új tartalomtípust (Események), benne többek közt egy Dates nevű mező, típusa Date (Collect end date-el), Widget: pop-up calendar (bár elvileg ez mindegy).

A naptár hónap nézetének az elérése a calendar-node-field-event-date/month, ha volt klikk a naptárban a hónap nevén, akkor pl calendar-node-field-event-date/month/2013-07

Views-ban ezen naptár hónap (URL-ben) alapján kellene szűrni a találatokat, elvileg ez Contextual Filterrel mehet. Tehát akkor Add, mezők: Tartalom: Dates - kezdődátum (field_event_date), egyenlőre elég nekem ha a kezdődátum benne van az adott hónapban.

- When the filter value is NOT available: summary
- Skip default argument for view URL : off
- When the filter value IS available or a default is provided: off mind
- Date format options: default
- Granularity: month
- Date year range: -3:+3
- Dates to compare: Only this field

Felviszek két eseményt 2013-06-ra.

Ekkor, ha 'Preview with contextual filters' üres, akkor helyesen megkapom a summaryt, ez van beállítva. Ha bevésem, hogy 2013-06, akkor kihozza a két eseményt a preview-ba; ez így teljesen jó.

Ha most a főoldalon kattintok az eseménynaptár hónapjára, akkor a .hu/hu/calendar-node-field-event-date/month/2013-06 címen summary-t hoz, azaz szerinte nincs filter érték megadva, holott van, pontosan az, mint a preview-nál. Magában az eseménynaptárban külön színekkel vannak jelölve az eseménnyel rendelkező napok, és az teljesen korrekt; de maguk az eseményeknek a lekérdezésével gond van: nem hoz találatot.

Mi lehet a baj?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: