Sziasztok !
szeretném az általam felvitt eseményeket egy oldalon megjeleníteni.
Telepítettem a Display suite-ot, amivel meg is tudom formázni, hova kerüljenek a különböző részei az eeménynek (cím, kép, időpont, stb), de nem tudom azt megoldani, hogy az egész egy homogén egységet alkotva egyben látszódjon , mint például itt (http://www.symbolbudapest.hu/Programs).
Nálam minden egység távol van egymástól, mintha fix távolságra lehetne csak helyezni egymástól az elemeket
Tudna valaki segíteni, hogy induljak el ?
Drupal verzió:
Fórum:
Mit nevezel egységnek?
"Nálam minden egység távol van egymástól"
Az események vannak távol egymástól, vagyis az egyik esemény (node) a másik, alatta lévő eseménytől?
Vagy egy eseményem belül a különböző mezők (cím, kép, időpont) vannak távol egymástól?
Függetlenül a fentiektől, alapjában véve pl. firebug-al kellene nézegetni és állítgatni az egyes részek (html tag-ek) méretét. Általánosságban minél több helyen csökkented le az html elemek 'margin' és 'padding' tulajdonságait css-el, annál inkább össze fog "ugrani" minden. :)
Az eseményen belüli mezők
Az eseményen belüli mezők vanak távol egymástól, mint ha egy fix szélességű, paraméterű táblázatban szerepelnének.
Igazság szerint most ismerkedem a druallal, fogalmam sincs merre induljak.
A display suite-ban
a tartalomnak (az eseménynek) a részeit (mezőit), rakod bele régiókba. Attól függően milyen sablont választottál, vannak a tartalomnak különböző régiói (pl.: ez egy kétoszlopos sablon)
Mind a régiók, mind pedig az azokba belerakott mezők egymásba ágyazott html elemekből (tipikusan div-ekből) állnak, amiknek méretezését (szélesség, magasság, egymáshoz viszonyított távolság) a css-ben tudod állítani.
Szóval a css-t alapjait tanuld meg, és menni fog, rengeteg az anyag hozzá. Ha ezek már mennek, akkor meg a lásd amit az előző hozzászólásomban írtam.
Köszi az iránymutatást, de
Köszi az iránymutatást, de őszintén szólva nem tudok elindulni....
Átnéztem a css alapjait, azért a többségről volt már tapasztalatom.
Ha nem is a firebugal, de az opera segítségével nézegetem a kódot, látom, tudok rajta módosítani.
Azt is sejtem, hogy a divek classjai valahol egy css-ben vannak tárolva, böngésző adatai alapján igyekszem megtalálni azt, ahol a "group-right" div szerepel, merthogy a szövegem ugye abban van
Jelenleg 2 oszlopos sablont használok, de gondolokodom a 3 oszloposon.
Szeretnék a body részbe gördíthető szövegdobozt is beszúrni, de ezt se tudom hogy tegyem.
A body megjelenítésének szerkesztésénél a display suit kiegészítés field templete-jét expert re állítva próbáljak beletenni egy gördíthető dobozt? még nem jöttem rá a dologra...
Vagy eleve rossz felé tapogatózom ?
Jó lenne látni
online fel tudod rakni az oldalt?
Így nagyon nehéz bármit is javasolni.
-----
Gördíthető doboz.
A css-el görgethetővé lehet tenni egy div-et:
http://www.webdesign.org/html-and-css/tutorials/scrollable-div-s.9090.html
Ha többsoros beviteli mező kell (azaztöbbsoros szövegmezőt = textarea), az pedig eleve scroll-ozható, ha több a tartalom, mint a textarea mérete.
fent van a neten, publikussá
fent van a neten, publikussá is tehetem, de nem írnám le ide a címet
adsz egy emailt ?
Egyébként hogy teszek bele egy textarea-t ?
átírom a css-t ?
vagy az eseményekben átírom a body típusát szövegmezőre, Szövegdoboz összefoglalóvalról ?
Egy lebutított site-mentés egy ideiglenes subdomain-ra
Ez azt jelenti, hogy felrakod az oldalt (pl. minimális tartalommal) egy másik / vagy subdomain-re, és akkor nyugodtan kirakhatod a linket a fórumra is. A fejlesztés végén meg törlöd a subdomain-ről az oldalt, így nem kell nem publikus projektet nyilvánossá tenni, mégis egyszerűbb segítséget kérni. Mondjuk ez nem mindig járható út, de pont a fejlesztés kezdeti fázisában általában igen.
Ehhez mondjuk kell egy saját domain, ami alá ilyen ideiglenes subdomain-eket létrehozhatsz (vagy ingyenes szolgáltató esetleg).
Így lényegesen több segítséget kaphatsz és gyorsabban is.
válasz ment
válasz ment
űrlapot szeretnél?
textarea az űrlapokban van, pl a body mezőt mikor kitöltöd, az egy textarea. olyat szeretnél tenni valahova? az mit küld be? vagy honnan jön az az űrlap?
-
clear: both;