Események blokk átalakítása!

Mosaic képe

Sziasztok!

Kezdő Drupalos vagyok, bár figyelemmel kísérem a fejlődését. Joomla cms-ben jártasabb vagyok... A munkahelyem jelenlegi Joomla oldalát szeretném lecserélni Drupalra, mivel sokkal egyszerűbb és nagyszerűbb a Drupalt kezelni. Kezesbárány a Joomla-hoz képest.

Rátérve a gondomra. Van egy szuper jó oldal, ahol az Események blokk alatt van egy Aktuális rész. Mindjárt belinkelem a képeket. Ott mint látni fogjátok a szöveg alatt szépen ki van írva a pontos dátum és idő. Az én Aktuális eseményeimnél pedig az van kiírva, hogy még 6 nap, 2 nap, vagy ma. Ezt hogy lehetne átírni?

Aztán a Joomlaban volt olyan modul, hogy JEvents és ott lehetett kategorizálni színcsíkokkal az egyes eseményeket. Én a og_calendart használom, ott is színezi az eseményeket, de véletlenszerűen, ott nincs kategóriába sorolás, ezt meg lehetne valahogy oldani? Ha nem az se baj, de azért arra is jelezzetek vissza.

A harmadik problémám a Látogatók számlálása. Szeretnék egy olyan blokkot is kitenni az oldalra, de nem találtam olyat, mint a képen látható oldalon látható.

Akkor most jöjjenek a képek - ha be tudom szúrni:

A linkek: Ilyet szeretnék
Ez az én oldalamról készült kép

Ui.: Van egy iCal része is a Calendar-nak. Ott kezdtem kutakodni, mert szerintem az a modul rész lehet a ludas.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Mosaic képe

Az aktuális eseményemnél az (1 nap) áll. Megtaláltam, hogy az event.theme-ben hol található ez a rész:

function theme_event_upcoming_item($node, $types = array()) {
  $output = l($node->title, "node/$node->nid", array('attributes' => array('title' => $node->title)));
  if (count($types) > 1) {
    $output .= '<span class="event-nodetype">('. $node->event['node_type'] .')</span>';
  }
  $output .= '<span class="event-timeleft">('. $node->event['timeleft'] .')</span>';
  return $output;

Ha kitörlöm a timeleft részt a kódból, akkor csak a zárójelek látszódnak... mit írjak ide be, hogy a teljes dátumot órára pontosan jelezze ki?

0
0
Nagy Gusztáv képe

hogy itt egy modulba piszkálsz bele, akkor nem javasolt a megoldásod. A modul adminisztrációs oldalain nincs erre beállítás?

Views modult használja ez a modul? Mert akkor a nézet beállításait ott lehet szerkeszteni.

0
0

Nagy Gusztáv

Mosaic képe

Nincs a modulhoz beállítási lehetőség. A Views modult nem használja. A drupal.org oldalon találtam leírást, de nem vagyok egy kódolvasó mester.... ITT olvasható Kipróbáltam, de 1970-et írt ki. Szerintem ez a kód se jó!

Ui.: Amúgy olvasom a könyvedet, nagyon jó. Bár az elejét kihagyhattam volna, mert annyira nem vagyok láma!

0
0
york képe

Az alap tetel drupalnal: drupalba, modulba, sminkbe nem irunk bele.
Van csodalatos hook rendszer :).
Szoval ha nem sajat sminket hasznalsz, akkor szarmaztass belole egy gyereket:).
Ha ez megvan akkor a template.php allomanyba masold be a fenti kodot ugy, hogy a 'theme_' helyett a 'sminkneve_' szerepel. Igy tudod felulirni a gyari smink fuggvenyt.

0
0
aboros képe

http://drupal.org/project/og_calendar
ez a modul egy organic groups kiegészítő, arra (volt) jó, hogy minden csoportnak saját naptárat adott. viszont:

This project is no longer being maintained.

nincs rá szükség mert a calendar modul maga egy idő után views alapú lett és így argumentumokkal összerakható egy nézet ami csak az adott csoport eseményeit mutatja.
nem teljesen értem, hogy érted, hogy nem használ viewst, hiszen:

Requires Views and the Date API (packaged with the Date module).

jó vastaggal. :)

szóval most akkor melyik modulokkal csináltad ezt a calendart?
nem kell az og_calendar. a calendar kell. annak kelleni fog a date modul meg a views is. lesz egy calendar nézeted, azt kell majd klónoznod meg szerkesztened. variálhatod kedvedre. az esemény típusodba majd felveszel cckval egy date mezőt és a klónozott calendar nézetedet úgy szerkeszted, hogy ez a mező legyen az előállított naptár nézetek alapja. valahol a fórumban van Paal tollából egy jó kis leírás lépésről lépésre naptár ügyben. keress rá friss tartalom egyedi szűrés fülével.

0
0

-
clear: both;

Mosaic képe

Köszönöm a segítséget és az oktatást. Mint említettem a Drupal-al még csak most kezdtem igazán ismerkedni. Mindig is tetszett, de most döntöttem úgy, hogy a mélyére nézek.

A modulokkal úgy vagyok, hogy még csak próbálgatom, hogy melyik a legjobb. Kicsit belekeveredtem, mert egy adott modul olykor kér mellé még másik tízet. Mindkettőtök tanácsát megfogadom. Majd még jelentkezem, ha valahol elakadok!

0
0
Mosaic képe

Telepítettem a modulokat. Az eredmény a következő lett: KÉP
A lényege, hogy a bal oldali sávba tette be a naptárat, de óriásira nőtt! Kicsúszik a sávból a blokk és benyúlik a tartalom részre. A blokk menüpont alatt nem tudom áttenni, mert éppen takarja a naptár azt a részt! Mit rontottam el?

0
0
aboros képe

vettem egy virágot, öntöztem, de nem nő rajta virág, mit rontottam el?
telepítettem a modulokat.. hát az önmagában legtöbbször kevés, kérdés mit hogyan állítasz be. egy ilyen naptárat amit mutatsz most a képen, akárhányféleképpen lehet kb előállítani.

esélyem sincs egy link nélkül megtippelni, hogy mi nem stimmel. valószínű nincs összhangban a calendar alap css -e a te sminked méretigényeivel ezt a sminkedben korrigálod akkor.

0
0

-
clear: both;

Mosaic képe

Linket sajnos nem tudok adni, mert XAMPP segítségével a gépemen csinálgatom, böngészem a kódot és alakítgatom az oldalt.

Most itt tartok: Katt!
Arra még nem jöttem rá, hogy az Aktuális események blokkban a dátum kijelentkezésnél is megjelenjen. Mutatom, hogy mit lát a vendég látogató: KATT!
Elméletileg már csak a css fájlt kell átírnom, hogy megfelelően nézzen ki. Hogy melyik az a fájl még nem tudom, de rájövök!

0
0
Mosaic képe

Megtaláltam, hogy miként tudom úgy megjeleníteni az Aktuális eseményeket, hogy kijelentkezett állapotban is látható legyen az esemény alatt a dátum. A megoldás a jogosultságok menüpont alatt a be nem jelentkezett felhasználóhoz a content_permissions modul > view field _date részt kell kipipálni és menteni. Most már csak a kinézet van hátra!

0
0